Ett av mina två hjärtan.


Denna lilla dam börjar växa till sig. När jag fick henne för fyra veckor sedan vägde hon 8.8kg och idag väger hon strax över 11kg. Hon kommer att bli en stor tös då hon redan är ganska högställd och går upp i vikt som hon ska.
 
Jag tränar henne mycket med klicker. Genom klickern har vi fått fram beteenden som sitt, ligg, high five, vacker tass, liggmarkering, nostargeting samt stänga öppna dörrar som jag nu bara har kommando på. (Förutom på dörrarna).
 
Hon är oerhört social, framåt, orädd, älskar alla människor och främst barn. Finns väl en anledning till att de kallas "nanny dogs" i USA. Hon kommer överens med alla hundar hon hittills träffat förutom två valpar.
Just det där med valpar har jag fått höra kan bero på att hon var kvar nästan dubbelt så länge i sin kull som de ska vara. 14 veckor. Det uppstår mycket rivalitet och konkurrens när de är så många valpar kvar så länge. Men nu den 15e oktober ska vi på valpkurs så då har hon inget annat val än att lära sig att valpar också är snälla.
 
Hon leker bäst med stora hundar som schäfer, ridgeback, dobermann och leonberger och det tycker jag är bra, för då får hon tillsägelser av de andra hundarna om hon är för jobbig.
 
Nu tränar vi mycket på koppelgång och att leka rätt. Hon älskar att leka med Adams hund Gunnar och de leker ju på ett helt annat sätt än vad till exempel två bichon frisé skulle göra. De kör hårt med varandra och vi fokuserar en del på att inte låta dem leka så hårt som de vill då det senare blir svårt för Tyra att anpassa leken efter små hundar sen.
 
Annars är hon världens goaste valp. Älskar att ligga nära och gärna under täcket så att hon får andnöd... Haha.





Hanna
10 October, kl. 20:29 | Blogg; http://illustration.webblogg.se

Åh, Tyra borde träffa Freud, min bulldog! Han gillar verkligen allt och alla och är faktiskt tuffare än vad man kan tro, hans oskyldiga yttre till trots.

Svar: Åh vad kul! Hon har ju lite svårt för valpar. Eller hur gammal var Freud? Men det är ju superbra träning för henne. Kan inte du maila ditt telefonnummer till [email protected]?
Johanna Larsson

doglover
10 October, kl. 23:30 | Blogg;

Himla fin hon är :) Har du något bra tips om vart man kan läsa mer om det? Får hem en efterlängtad liten valp om två veckor och tycker att det är så himla svårt att solla bland all information om "hur-man-ska-göra-med-allt".

doglover
10 October, kl. 23:31 | Blogg;

Läsa mer om klickerträningen* ;)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback