31.3.13



30.3.13

Min påskafton har bestått av träning, promenad, tröstätning, musik, minilite plugg, tröstätning igen, kopiösa mängder påskmust, mat, alldeles för gamla kex och gos med katten. 
 
Och glöm inte att klockan skall ställas fram inatt!


30.3.13

 
Hit the gym med Elin idag. Bänkpressade lite och sånt. Var lycklig som ett barn i en godisaffär då jag inte tränat ordentligt på länge. Körde inte hårt idag heller, men ändå. 8 set på bänken med maxet på 45kg fick det bli. Några få stop och press. Sedan hantelrodd och lite andra roliga övningar.
 
Tog långprommisen hem, från stan till munksund, på cirkus 50 minuter. Har precis käkat god middag och försöker nu döva min pluggångest med en massa roligt smsande. 
Dö hälsopedagogik och svenska, dö.
 


JÄMFÖRELSE

Till vänster har ni en färsk liten tricce med en ÅDRA på underarmen! För övrigt så har mina triceps blivit sjukt mycket större än för någon månad sen. Åtminstone mer välformade, haha.


30.3.13

 
Hej på er!
Igår var jag och Linda ute på Challenge. Det sög sjukt hårt, haha. Det fanns typ inte en enda människa man kände igen. Helt galet att 95or får gå ut på krogen i år. Känner mig gammal som gatan. 
 
Vi åkte till Sunes och åt efteråt. Har typ inte ätit där på sjukt länge men det var gudagott, haha.
Vi "delade" sedan en taxi hem med någon som också skulle åt munksundshållet och vi betalade sammanlagt 17kr för taxi från stan. Bra klipp!
 
Linda åkte hem för inte så länge sedan. Egentligen var det tänkt att vi skulle ut ikväll också men ingen av oss är speciellt sugen på det, så vi kanske hittar på något annat. 
Nu måste jag plugga i alla fall. Har två uppgifter som skall vara inne på måndag som jag får lite panik över.


29.3.13

 
Mys innan jag åker. Helst vill jag bara ligga kvar länge i sängen men det går inte. Måste hinna diska lite och packa det allra sista. Det lär inte bli lika bra uppdatering som vanligt när jag är borta, men ett inlägg om dagen bör jag nog hinna med. 
 
Ha en bra påsk vänner!


29.3.13

Jag åkte ner till gymmet vid 10.30 och kom hem nyss. Gjorde rehabövningen för ryggen i tio minuter och sedan stretchade jag ut hela underkroppen. Märker att jag blivit mycket stelare på senaste tiden. 
Sedan kunde jag inte låta bli bänkpressen och körde väldigt lätt. Fyra stopp och press på 40 kg och två stopp och press på 45 kg.
 
Nu har jag börjat packa men har ångest inför det. 
Jag vägrar ta med mig hela garderoben men sedan när jag kommer till Piteå så kommer jag känna "vad fan, varför tog jag inte med den och den"? Så jag nödpackar ännu mer ändå...
 
När jag är färdig med packeriet så måste jag laga lite lunch. Just ja! Testade förresten en ny proteinshake idag! Jag har glömt min shaker i Johans bil så jag har inte haft någon på ett tag så då har jag köpt färdiga drinkar istället. Testade denna:
 
 
SÅ. JÄVLA. GOD. 420kcal per shake, jordgubbssmak, 50gram protein. Helt perfekt. Förutom att den kostade 45kr. Men jag är sjukt kräsen med prottedrinkar så det här var en positiv överraskning. Smakade som rosa bubbeltuggummi. TIPS TIPS! 
 


29.3.13

 
 
Drar mig alldeles strax mot gymmet för att träffa Johan innan jag åker hem till Piteå. Blir lite rehabövningar för min del men annars skall jag ta det lugnt. Ryggen blev nämligen inte bättre av att bada igår.
 
Vi åkte i en ström där det under vattnet är stenhårda strålar. Jag råkade ha den onda sidan av ryggen mot strålen och det gjorde så ont att jag där ett tag tappade simförmågan och fick en kallsup. Måste sett roligt ut. Det var det inte.
 
När jag kommer hem så måste jag packa för en vecka i Pit(t)eå. Det blir lite Kåbdalis, lite fest, en massa mys med Lindhur som jag saknat ihjäl, fika med Jonas och lite gym. Samt att jag skall sköta Max hund Staffan. Det kanske blir bra ändå. Ändå gruvar jag för varje gång jag åker hem. 
Fast ja. Det BLIR bra.
Nu måste jag dra mig! 


28.3.13

Helt klart bästa dagen på länge. Hämtade mina små pärlor på centralen klockan 15. Vi åkte till äventyrsbadet här i Väsby och badade massor, och till och med jag tyckte att det var skitkul! Efter det åkte vi och käkade pizza och till slut hade det gått mer än sex timmar och det var dags att lämna tillbaka dem. 
Mina vackra hjärtan. Åh. Kolla bara. VEM kan motstå? 
 
 
 
 


28.3.13

Såg på Instagram att mina pluttsystrar skulle till Stockholm idag så jag kidnappar dem ett tag och åker och badar. Huvva liga vad jag saknat dem. Älskade små pippilottor. 
Skall hämta dem på centralen klockan 15 och sedan tillbaka till Väsby för att vara på äventyrsbadet. Jag är ju inte så mycket för att just bada, men det finns stora rutschkanor där och med en sjuåring i vattnet så måste jag nog vara där... Haha.
 
Det här blir en bra, bra dag.


27.3.13

Fick ett sms idag om att mina kompressionstights är på väg hem till mig. Jag reagerade såhär:
 


27.3.13

Postat av: Anonym

Hejsan :) När gjorde du din tatuering? Har den någon betydelse?

 

Svar: Hej du! Jag har två tatueringar så jag vet inte riktigt vilken av dem du syftar på. Men den på ryggen gjorde jag för nästan tre år sedan när jag fyllde 18 och där står det ett citat på spanska. Det är dock aningen personligt och var aningen dumt gjort så därför håller jag mig ifrån att berätta tanken bakom den.

 

Den senaste som jag har på höger bicep står det "Var stark" på och den är väldigt, väldigt speciell och betydelsefull. Den gjordes i september/oktober förra året.

Det kommer från min förra pojkvän Viktor. När jag hade det som svårast i anorexin och grät och hade ångest så höll han ofta bara om och sade de två orden. "Var stark." Och någonstans långt inne så räckte de orden. Jag var stark. Jag blev frisk. Och jag försöker att vara stark varje dag.

 

Det är en påminnelse om att allt inte behöver vara så jävla svårt och invecklat. Oftast behöver man "bara" vara stark.



27.3.13

Åkte till gymmet vid 18 och hade tänkt köra ett lätt bröstpass. Men sedan insåg jag att jag bör följa naprapatens och läkarens råd om att vila. Åtminstone ett tag till. Hur jobbigt det än är så är det faktiskt jobbigare om skadan blir värre.
 
Hur som helst så träffade jag Johan och hans syster. Det var trevligt. Jag blev marklyftad också. Det  var trevligt det med. Här är vi! Och jag älskar att Johan ser fullkomligt nöjd och belåten ut, haha.
 


27.3.13




27.3.13

Har drömt sjuka saker, kastat av mig trosorna i sömnen, tittat på hemska dokumentärer, ätit frukost, haft ont i ryggen, ringt ärenden och insett att jag är besatt av inälvor och blod.
Ungeär så har min natt och morgon sett ut.
 
Jag borde verkligen ta mig ut. Ligger fortfarande i morgonrock i sängen och latar mig.
Solen skiner, minus 3 grader och jag är jättekissnödig. Upp och hoppa. 
 
Ber om ursäkt för mitt hemskt innehållslösa inlägg.


26.3.13

Städade och dammsög idag. Finns det någon bättre känsla än när det är alldeles nystädat och rent? 
Nu skall jag äta det sista av mitt godis och läsa på om judendom. Kul tisdagkväll!
 
 


26.3.13

 
Detta är dagens lunch som bestod av sallad, couscous och kycklinggryta. Mums! Har sparat en matlåda också så slipper jag ställa mig och laga middag ikväll när jag pluggar.
 
Var som sagt hos naprapaten idag också. Det känns aningen bättre sedan igår och det är jag glad för. 
Har fått lite övningar jag skall göra och så är det promenader som gäller. Absolut inget lyftande på minst två veckor. Herregud, jag vet inte hur fan jag skall klara mig. Får försöka sysselsätta mig med annat...
 
Och på tal om ingenting. Jag beställde EFTERLÄNGTADE 2XU kompressionstightsen igår.
Vill ha dem nu, nu, nu!


26.3.13

Hej på er! Kom just upp ur badet där jag somnade en stund. Galet skönt. 
Håller på att packa iväg mig till nappisen nu och tänkte käka lite lunch direkt jag kommer hem. Är så himla trött men jag har slutprovet i religion imorgon och måste plugga stenhårt hela dagen. Suck!
 
Uppdaterar ikväll när jag är klar med plugget.


25.3.13

Det som hände hos naprapaten idag var att jag fick lite dåliga besked. Eller ja, ganska jättedåliga besked faktiskt. Först sade de att jag hade fått ryggskott men efter att de samlat ett team så kom de fram till att jag har en muskelbristning. Alltså att muskeln i ländryggen på vänster sida brustit och det är därför det gör så förbannat ont. 
De sade också att jag fått avvärjande skolios vilket innebär att ryggen tillfälligt blir snedställd för att undvika smärtan.
Alltså, har jag otur eller? Vad fan är det här? Har blivit ordinerad aktiv vila i 3 månader och får bara ta promenader som träning. HUR FAN SKA JAG KLARA DET? Jag blir deprimerad! Satans balle.
 
Jag fick i alla fall en ny tid imorgon 12.30 så då skall vi prata lite mer om behandling och upplägg. 
KUL..........


25.3.13

Efter naprapaten så gick jag till Cajsa Wargs affär. Sååå mysigt där! Typ allt är ekologiskt och sedan har de stegar så att man själv får klättra upp och ta det man vill ha. Helt underbart. 


25.3.13

 


25.3.13

 
 
Här är jag och min ena bicep. Och liiiiiite antydan till tricepshäng? Haha


25.3.13

Jag somnade om en stund efter frukosten och min rygg tenderar att vilja ha ihjäl mig när jag legat still en stund och sedan skall upp. Helt allvarligt, det tog kanske 40 sekunder att ta mig upp från sängen. Lite fula, plågade ansiktsuttryck och lite "aaargh" krävdes det men sedan var jag uppe. Och jaha, vad skall jag göra nu? 
 
Känner mig nästan deppig för att jag är så handikappad. Igår fick Linda springa hit och dit med vikter och plattor och skivstänger och allt vad det var. Och idag är smärtan bara värre.
Har i alla fall ringt naprapaten nu så jag skall gå dit idag. Lika bra att börja behandlingen nu och inte vänta tills det blir ännu värre. Ser inte fram emot besöket, men ser fram emot att få bli bättre.
 
 


25.3.13

 
Dagens megagoda frukost som innehöll mackor, juice och the. Har inte varit så mycket för min gamla frukost med yoghurt och sådant på ett tag och därför blir det tyvärr lite energifattigt såhär på morgonen. Hade heller inga bär hemma så jag kunde inte göra smoothie. Ska lista ut något.
 
Idag blir det religionsplugg eftersom att jag har slutprov om två dagar. Till dess skall jag kunna allt om de fem största religionerna. Hjälp. Men ikväll får jag lite belöning för det! 


25.3.13

 
Vaknade 04.40 av att jag vände på mig och det strålade i hela ryggen. Blev ledsen och försökte tappert att somna om men utan resultat. Så, här är jag. Och god morgon på er.


24.3.13



24.3.13

Körde stopp och press idag på 40, 42,5, och 45 kg idag. Detta är 40kg och jag gjorde 2 vanliga reps först och 3 stopp och press. Dock så glömde jag låsa och vänta på att kasta in stången i ställningen på sista.
 
 
 
Idag har min rygg bråkat enormt mycket med mig. Jag kunde inte köra någonting förutom bänkpress och en halvers bicepscurls för att jag hade så ont. Kunde inte lyfta vikter från golvet eller böja mig ner till skorna ens. Imorgon bokar jag tid hos naprapat. Orkar inte ha det så här längre.
Det är alldeles fruktansvärt hur det hugger till när jag inte riktigt är beredd.
 
Annars har jag precis intagit middag som bestod av potatis och lax. Favorit. Nu är det tvättid och plugg som återstår av dagen. Och här får ni en suddig variant av maten.
 


24.3.13

Det blev SATS med Linda idag 15.30. Kommer bli grymt. Hon skall få slita idag efter en massa slappande. Jag också för den delen. Har inte tränat ordentligt på tre eller fyra dagar på grund av inflammationen i ryggen. 
 
Men nu kör jag igång igen. Det är som det är och jag tänker inte sitta hemma i flera veckor och vänta på att det skall gå över någon gång. 
Idag fokuserar vi på rygg och biceps. Har fortfarande inget strikt schema som jag hade förut utan nu har jag kört lite hipp som happ i någon vecka. Men idag är jag sugen på mitt gamla upplägg.
Vi får se hur det blir. 
 
 
 


JÄMFÖRELSE

 
På den övre bilden vägde jag några kilo mindre än på den nedre. Man kan se antydan till revben på sidorna där det är lite "guppigt" och dessutom är mina armar mycket mindre. Man kan även se "knölen" vid armbågen.
 
På den nedre bilden är jag helt avslappnad där jag står. Som ni ser så har jag fått mer volym på både armar och rygg/midja. Lite mer kött helt enkelt! Trivs så himla mycket bättre med den jag är nu och jag skall bli ännu muskligare.


24.3.13

Tänkte slänga in en liten jämföresle på mina personbästan. Det översta är mina tidigare rekord och den listan gjorde jag för lite mer än en månad sedan. Det som står kursivt nedanför linjen är mina nuvarande personbästan i de övningar jag tränat mest på. 
 
Bicepscurls på tävlingsvikt (15kg) - 28st 
Bicepscurls på 17,5kg - 7st 
Benböj på tävlingsvikt (50kg) - 6st 
Benböj på 65kg - 1st 
Chins - 6st
Dips - 15st
Bänkpress på tävlingsvikt (30kg) - 12st
Bänkpress på 37,5kg - 5st
Bänkpress på 42,5kg - 1st
_____________________________________________________________________________________
 
DÅ gjorde jag 1 knäböj på 65kg, NU gör jag 1 knäböj på 75kg
DÅ gjorde jag 1 rep på bänkpress på 42,5kg, NU gör jag 1 rep på 52,5kg
DÅ gjorde jag 5 reps på 37,5kg på bänkpress, NU gör jag 5 reps på 42,5kg
 

Det kan tyckas vara lite för några av er, men på en månad så är jag jättenöjd. Det är en stor höjning på bänkpressen och jag tycker mig se att mina bröstmuskler har hoppat fram en aning motför innan jag började träna. Mina armar har dessutom fått lite mer volym vad jag kan se på jämförelsebilder.
Kul att se skillnad!
 


24.3.13

Postat av: Johanna

Hej du är verkligen en stor inspirationskälla:D har du instagram? och i så fäll får man följa dig?

 

Svar: Hej! Och tack! Du anar inte hur glad jag blir av sådana kommentarer!

Jag har instagram och där heter jag j0hannalarsson. Jag lägger upp lite bilder där som inte alltid syns här i bloggen. Ha en fin dag! Kramar



24.3.13

 
Jag vaknade pigg och glad klockan 09.00 imorse. Gick upp och gjorde mig frukosten här ovan, stekte massa kyckling inför lunchen och började städa. 
Nu efteråt mår jag sjukligt illa när jag ser bilden på frukosten. Vet inte vad det är med mig men jag har mått lite dåligt fysiskt de senaste dagarna. Kanske för att jag äter så mycket tabletter nu.
 
Jag har ju voltaren för ryggen, stolpiller för ryggen (måste, blä), UVI-tabeltterna och de avsvällande tabletterna för näsan samt inhalatorn. Känner mig alldeles proppad med preparat. 
 
Ryggen har bara blivit sämre och om jag böjer mig fram så räcker det med att man lägger en lätt hand på ryggfilén för att det ska ila och stråla ut i hela ryggen. Extremt jobbig smärta som även visar sig när jag ska böja mig ner, knyta skor, ta upp något från golvet, ställa mig upp från sängen och så vidare.
Om det inte blir bättre när kuren är över så antar jag att jag får gå tillbaka till naprapaten jag var hos sist. 
 
Idag skall jag träna med Linda och kanske med pojkarna om de hör av sig. 
Annars består dagen till stor del av plugg så att jag gör bort lite inför veckan som kommer. Och på onsdag har jag mitt slutprov i religion! Gah.
Nu skall jag fortsätta städeriet!


23.3.13

 


23.3.13

Helt allvarligt, har haft det sjukaset jävla dygnet någonsin. Helt makalöst sjuk, sjukt, sjukt!
 
1. Igår när vi var på klubb så kommer jag och Linda ut från toaletten varpå jag ser någon som jag tycker liknar min första pojkvän Erik så himla mycket. Förstår efter en sekund att det är han! Sliter tag i honom, kramas hårt och bara tittar på varandra och undrar "vad fan gör du här?" typ. Sedan ser jag Andreas från min gamla klass och allt är bara så jävla konstigt fast kul! 
Alltså vad är oddsen? Vi går typ aldrig ut, och Erik är aldrig i Stockholm, men just den här kvällen var vi ute, han i Stockholm och på samma klubb som oss. Jag dör. Vad fan, är det ödet? Haha.
 
2. Jag och Joel vad på Max då vi träffade en trevlig göteborgare. Han ska gissa hur gammal jag är och på första försöket så gissar han rätt på både födelsedatum och månad. What the fuck?
 
3. På morgonen så sitter jag hötorget och då kommer en äldre man fram till mig och säger att jag är söt. Tackar, tackar svarade jag varpå han frågar om jag är till salu och om jag vill bli med barn.
 
4. En ÖRNJÄVEL landar mitt på hötorget och hackar sönder en duva. ??????????????????????
 
Som ni ser. Helt.... sjukt. Jag dör, fattar inte att det här hände inom ett dygn. 
Nu är jag hemma och ska plugga. Jag har börjat tro på ödet.


22.3.13

På väg till stan för att möta Linda. Det blir en girls night out med henne, Karin och Ellen. Precis vad jag behöver! Och såhär ser jag ut!


22.3.13

ÅH vilken jobbig dröm jag hade. Det tragiska med drömmen var att detta utan tvekan faktiskt skulle kunna hända mig i det verkliga livet... Haha.
 
Jag drömde att jag skulle till frisören och klippa mig och precis brevid salongen så låg SATS.
Så jag går in på SATS och glömmer helt bort att jag faktiskt ska till frisören.
Väl där så får jag den snyggaste personliga tränaren och då kommer jag på att "nej men gud, jag skulle ju inte hit"! Men då är jag såklart för feg för att säga att jag gått fel, så jag tvingar mig själv att hitta ett problem med min träning så att den där personliga tränaren ska hjälpa mig.
 
Helt plötsligt har det gått tre timmar och jag måste betala 1247 kronor för detta. Alltså ÅNGEST. Haha.
Sedan känner jag mig så jävla fattig och hemskt att jag skiter i allt och tar en taxi hem som kostar 527 kronor. 
 
Skönt att vakna i alla fall och inse att jag inte alls varit på SATS i tre timmar med en PT...
Nu skall jag gå och göra mig frukost och sedan plugga. Försöker tränga bort ångesten som fortfarande sitter i med mitt pengaslösande.
 
(Gick precis in på min hotmail och såg ett skräpmail med rubriken: Johanna, dags att bli vacker!
Är det här min ångestdag eller?)


21.3.13

Ehe, jag har tråkigt. Jag ska gå och handla en massa gott. Och sluta ta en massa fula bilder. Förlåt för att ni tvingas utsätta era ögon för denna fruktansvärda beskådning.. Haha. Åh. Hej hej! Hej då!
 


21.3.13

 



21.3.13

Postat av: ci

Vad är nackdelen med nässpray? Är det beroendeframkallande eller farligt, eller så?

 

Svar: Det är fruktansvärt beroendeframkallande om man använder det fler dagar än vad som rekommenderas.

Det blir en motsatt effekt efter man använt det för mycket, det vill säga att näsan sväller igen snabbt efter att man tagit nässprayet. Och så löser man det genom att spraya igen så man kan andas och så sväller det snabbt återigen och det blir en ond cirkel.

Dessutom är det frätande och kan fräta upp sår på näsväggarna.



21.3.13

Jag somnade runt halv två inatt och när klockan ringde 07.00 så fanns det inte en chans i världen att jag skulle kunna kliva upp, så jag somnade om till klockan 08.00.
 
Idag är det plugg hela dagen lång som gäller. Linda nämnde något om att träna idag men förutom det så kan jag inte röra röven från biblioteket. Ska ta med mig lunch dit så jag slipper springa därifrån.
Men först är det frukost! 


20.3.13

 
Det må se lite ostadigt ut, men jag klarade 75kg... om man bortser från det faktum att djupet inte var godkänt. Nu har jag i alla fall fått pröva vikten på axlarna och känna på själva böjen. Nästa gång sitter den!
 
Tog pb på bänkpressen också. Tidigare låg mitt personbästa på en singel på 50kg och idag gjorde jag två singlar på 52.5kg. Nästa milstolpe är såklart 60kg och även om det är långt kvar så känns det grymt att sakta men säkert närma sig. 
 
Nu är jag nykäkad och nedbäddad i sängen. Det här är första dagen på typ sex år som jag inte använt nässpray! Det är skitjobbigt men det skall gå!


20.3.13

Har precis köpt biljetter till Turkiet. Ska åka dit i maj med Felicia. Vi åker den 11e och kommer hem den 18e. Sedan åker jag med mamma och Elina den 24e maj till Turkiet  igen. Det blir fint. Det behöver vi nog alla.
 
Nu skall jag ta en powernap tills jag ska åka till träningen. 
 


20.3.13

 
Var precis och hämtade min beställning från fitnessguru. 10 påsar wildchips (favvo), fitnessnudlar som jag skall ge till Johan. Stackarn är på diet. Och sedan proteinpulvret!
 
Är galet taggad för träning och kan knappt sitta still. Restless legs här.


20.3.13

 
 
 


20.3.13

Åh Gud, all den hopplöshet jag kände inför plugget har släppt nu. Fick A på min första uppsats och känner mig lätt som en fjäder. Har varit så nedtyngd och känt att jag inte är bra nog eller kan fixa så enkla saker, men bevisligen så kan jag det. Sjukt glad. Kunde inte fått en bättre start på dagen!
 
Nu är det lunchdags och pillerdags. Voltaren, UVI-medicin och vitaminer tillsammans med fläskytterfilé och halloumi. Min favorit!
 


20.3.13

 
Steg upp lite innan 08.00, satte mig direkt med plugget. Har nu ätit gofrukost och skall alldeles snart gå och sätta mig på biblioteket.
 
Ikväll runt 20.00 är det träning på Friskis. Ska kötta en massa på böjen om ryggen tillåter.
 


19.3.13

ÅÅÅHHH, visste att det skulle bli apjobbigt att sluta med sprayen. Ligger här och plågas. Sprayen står på bordet bredvid mig men jag får inte. Bajs bajs bajs. 
 
Kanske kan göra lite skolarbete istället då. Och nu är jag hungrig också. 
 


19.3.13

Läste gamla inlägg och kommentarer hos en vän på hennes blogg. Hittade av en ren slump denna:
 
Postat av: Anne

Jag tittade in på aventyra och worldspin igår, flickor som en gång var sjuka i anorexia men som kämpar sig ur det. Och de gick inte att känna igen, de var så himla vackra. Såg så levande ut. Och du. Vad för gott har din fixering att vara smal fört med sig? Skärsår över hela kroppen. Närstående som inte vågar låta dig vara ensam. Du borde ligga inlagd. Du borde inte få ha ett val om att bli frisk eller fortsätta vara sjuk. Att din mamma inte tar över, när hon till och med jobbar med sjuka är fan skrämmande.

Aventyra var ju min gamla blogg, den som är låst nu.

Blev så himla, himla glad av att hitta den här kommentaren.När jag bloggade om min anorexi så hade jag ingen aning om vilka som faktiskt läste. Jag hade ändå runt 400-600 läsare om dagen och visste bara vilka ett fåtal var.

Och att någon helt random kommenterar i en annans blogg om mig, att jag är vacker och levande, det gör mig bara så otroligt jävla lycklig.

 

 



19.3.13

Väl hos läkaren fick jag utskrivet rhinexin och rhinocort mot sprayberoendet och stolpiller mot inflammationen i ryggen. Stolpiller är ju ungefär lika roligt som det låter...
 
På de 3.5 månader jag har tränat så har jag hunnit dra på mig två muskelfästesinflammationer i axlarna, fått en kula i ljumsken, spruckit bröstbenet och en muskelinflammation i ryggen. 
Men vad fan, det ska väl kännas att man tar i antar jag.
 
Har precis kommit hem från en sväng på Burger King med pojkarna. Vägde mig imorse och vägde 54.0 med kläder så nu får jag äta på lite mer. Nu ska jag sätta mig med plugget som hopar sig framför mig.
 
 
 


19.3.13

 
 
 
 
 
Shortsen kan vara världens bästa investering. 249kr på Stadium. KÖP KÖP KÖP!


19.3.13

Postat av: Anonym

Jag är så innerligt glad för din skull. Att du lyckats bryta dig loss från anas klor. All prestige till dig!

 

Svar: Vem du nu än är - tack. Tack för att du är glad för min skull. Jag är också jätteglad för min skull.

Att bryta mig loss är det bästa valet jag någonsin har gjort i mitt liv.



19.3.13

Sitter på vårdcentralen och ska kolla upp både rygg och näsa.
På grund av min extrema användning av nässpray så har jag fått frätsår på näsväggen. Gör skitont och ser inte så charmigt ut så nu ska jag se till att följa kuren jag ska få för att bli av med beroendet.

Efter lunch verkar det bli gym också!



18.3.13

Dagen har spenderats med pojkarna på klubben. Jag gjorde absolut inget vettigt utan satt i bensparkmaskinen och läste body. 
Efteråt åkte vi till McDonalds och käkade och nu borde jag ta tag i plugget. Skönt dock att klockan är 18 och jag har redan gjort bort alla tre huvudmål!
 
Måste dock duscha. Har aldrig haft så äckligt hår som jag har nu, och det är ju allt annat än mysigt.
 
 
 


18.3.13

Firar att jag fått mina första bristningar, hehe. Dessa är från hantelrodden igår där jag på en månad ökat från 14kgs hantel till 20kg. Det gav resultat verkar det som.
Firas med gympass snart och sedan maxmat för tredje gången på en vecka. 
 
Bli inte oroliga om ni tycker att jag ser tunn ut på bilderna. Blev själv nästan vettskrämd när jag såg dem. Ser ut som om jag gått ner en massa.
Har lånat ut min våg till Linda så jag har faktiskt inte den blekaste om vad jag väger. Jag har ju dock skött maten bättre än på väldigt länge som jag kan nog omöjligt gått ner något. 
Det är bara vinkeln som gör att det ser knotigt ut. Huvva. Större skall det bli!
 


18.3.13

 
 
Alltså kolla Johans (till vänster) händer, haha. Killen med koll!


18.3.13

 
 
Jävla gullgrabbar. Ser ut som hämtade från en annan del av köping.
 
 
 
 


18.3.13

Idag har allvaret dragit igång och jag sitter med skolarbete upp över öronen. Det är skönt på något sätt då jag sedan i november varken haft inkomst eller så mycket att göra om dagarna. 
Köttar med träningen, med maten och med plugget nu. Så hörs vi inte mer idag så vet ni varför.


18.3.13

Har precis skickat iväg en betsällning till fitnessguru. Äntligen nytt proteinpulver från onewhey med smaken jordgubb/vit choklad och även 10 påsar wildchips på väg hem till mig. 
Ska ge det protte jag redan har hemma till Linda som gillade chokladsmaken betydligt mer än vad jag gör.
 
Imorgon börjar mitt plugg på 450% och ni hör ju själva att jag knappt kommer ha tid till att andas.
Ska köra på med skolan hela dagen imorgon och sedan försöka klämma in gym klockan 19. 
Och nu borde jag tamejfan sova. Ska bara knåpa ihop en liten grej först.


18.3.13

 
 
Här är min bänk på tävlingsvikten - 30 ynka kilogram. 
Observera att detta försök är efter två singlar på 50kg, en fail på 50 och 18 reps på 30kg. Så är lite avdomnad i armar och bröst, haha.


18.3.13

 
 
Som sagt, lite kul måste man också få ha!


17.3.13

 
 
 


17.3.13

Haha, vilket jävla pass det blev idag. 
Gjorde två singlar på 50kg, blev bänkpressad, gjorde lite harlem shake, dansade i ett tomt och mörkt F&S, rodde med hantel på 20kg med magnesium och ville slå ihjäl Daniel. Sedan körde vi skottkärretävling, cheerleading och dragbandstävling.
Ungefär så roligt var det!
 
 
Kan vara världens bästa linne.
 
 
 
 
 
 
 
Denna video måste ses, haha. Var så himla roligt, men jääävligt jobbigt!
 
 
 
 


17.3.13

Sitter med uppsatsen och försöker att koncentrera mig så gott det går. Har inte ätit frukost ännu då jag inte hade varken yoghurt eller bröd hemma. Måste få ett A på uppsatsen så jag prioriterar den över allt annat. (Förutom bloggen, bevisligen, dumma jag)
 
Idag drar jag och Linda till friskis runt 18. Vi skall ses innan och käka middag. Idag blir det bänkpress!
Har fortfarande ont i ryggen och det känns nästan värre än igår. Har svårt att böja mig fram, lyfta vänster ben eller ändra en sittande ställning. Fruktansvärt irriterande. Men som tur är så påverkar det mig inte i bänken i alla fall.
 
Skall plugga järnet nu fram till 12 och sedan gå och handla lite. Efter det är det plugg tills vi ska åka till gymmet. Vi hörs senare!
 
 


17.3.13

 
 
 
 
 
 
 
 
Här är mina bästa motivationsvideos. Oftast behöver jag inte så mycket yttre motivation för att jag älskar det jag gör och motivationen kommer som starkast inifrån. 
Men det är alltid kul att bli lite extra inspirerad ibland, dessutom är det fint med människor som faktiskt dedikerar sitt liv åt något de älskar. 
 
Den näst sista videon, alltså jag vill gifta mig med rösten och hela talet. Det är så sjukt inspirerande att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 
"pain is temporary. It may last for an hour, a day or even a year, but eventually it will subside. And something else will take its place. If by quit however, it will last forever"
 
"youre not gonna die because you feel a little pain"
 
Lyssna och bli inspirerade.


16.3.13

 
Och så måste man få ha lite kul också.
(Men inge kul att bilden hamnar åt fel håll...)


16.3.13

Åkte till träningen med Linda runt fem, körde knäböj och lite marklyft tills min rygg inte ville vara med och leka längre. På böjen körde jag uppvärmning och sedan singel på 60kg innan jag testade 70kg. 
Och den gick! Lite tveksam på om den är godkänd, men de andra tyckte det. Jag kände dock att jag inte satt ner ordentligt. Här är filmen i alla fall! Den går att spela i HD.
 
 
 
Efter detta körde vi mark och när jag lagt på 80kg så fick jag någon slags sträckning i vänster sida av ryggen. Förmodlingen hade jag världens sämsta hållning och får väl lite grann skylla mig själv för att jag inte tänker mer på det. Så nu har jag ont som fan när jag försöker sätta mig med vänstra benet över det högra och sådana skitsaker. Hoppas på att det går över till imorgon.
 
Minns att jag hade en liknande känsla i ryggen i höstas då det krävdes fem besök hos naprapaten för att få det till rätta. Känslan var som om en nerv satt i kläm och precis så känns det nu också, men skillnaden är att jag kan ta på smärtan den här gången. Vilket måste vara positivt antar jag? Då vet man väl att det är muskeln och inget annat det är fel på?
Linda var duktig och klarade 80kg i marken hon också! Starkt för att vara första gången!
 
Efter träningen åkte vi till Max och käkade, satt där i typ två timmar. Åkte vidare till McDonalds och tryckte lite glass i en timme. Märks det att vi gillar att äta? 
 
Nu är det dags för att fortsätta med uppsatsen. Roligare lördagsnätter har man haft!
 


16.3.13

Blir lite dåligt med uppdatering idag tror jag. Har nämligen en uppsats i religionen som skall vara inskickad och färdig imorgon och jag ägnar därmed all tid till den och till träningen. 
 
Linda kommer förbi efter jobbet och då drar vi och kör lite böj och mark. Min träningsvärk har släppt ganska bra och jag tror inte att marken kommer att bli något problem. 
Kanske ger er en uppdatering ikväll om det blir pb på böjen eller inte. Går in för att göra 70kg på den idag. Ännu en milstolpe skall alltså avklaras.
 
Nu måste jag fortsätta med uppgiften, och hörs vi inte ikväll så gör vi det imorgon!
 


15.3.13

 
Min middag idag blev en ihopslängd korvstroganoff. Mycket gott! 
I väntan på besök så har jag städat och garvat till family guy och 9gag. 
 
Imorgon blir det träning med Linda på friskis och det ser jag fram emot!
 
 


15.3.13

 
 
Lallade på i gymmet idag. Blev 27 bicepscurls med lite fusk på några, jämfotahopp, sprinttävling, dragbandstävling (hittade på ett eget namn där), shoulder crush squats och knuckle press.
Bara sjuka grejer. Men kul var det!
 
Vad var det dom kallade denna nu då? Maximum effort shoulder crush squats typ. Man var tvungen att använda sin skadade axel. Om inte annat så blir man skadad av denna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Typ lite så. 


14.3.13

Här är en video från igår när jag tog 65kg i knäböj. 
Ni kan försöka ignorera det faktum att jag ser ut som en pygmé och att jag låter som ett djur som håller på att kvävas... 
 


14.3.13

Haha, vad fan. Minns ni när jag skrev att jag kände att det var nästan högtidligt när jag lyckades göra två reps på 42,5kg? Det var bara några dagar sedan.
Idag tog jag nytt pb och har ÄNTLIGEN nått min milstolpe. 50 KILO I BÄNK!!!

Så galet jävla glad! Det här gjorde hela min dag. Var där mellan kvart i två och kvart över fem och hann med både pb i bänk, lite chins, en springtävling, en jämfotahopptävling och bra samtal. 
Allt i mitt liv nu, med träningen, plugget, vänner, hem, resor, allt bara faller på plats och jag kunde inte må bättre än jag gör nu. Så härligt att allt för en gångs skull är BRA och att det inte finns en endaste liten grej som stör mig just nu.
 
Så tacksam för allt jag har. Så jävla tacksam för att min kropp är så stark och bra som den är trots flera år av tortyr. Jag svävar på moln just nu.


14.3.13

Jag har sådan fruktansvärd träningsvärk i hela nedre ryggen och baksida lår. Det är fullkomligt obeskrivligt hur ont det gör. Idag när jag stod vid handfatet och skulle tvätta ansiktet så kunde jag inte böja mig fram. Nästan så att det är outhärdligt, men på något märkligt vis så gillar jag smärtan ändå. Har jag nämnt att jag är lite smådestruktiv? Haha. 
 
Har ätit en sjukt god frukost. Köpte nybakt bröd imorse och det var fortfarande varmt när jag kom hem. 
Köpte även med mig två tetror med mjölk med 22,5gr protte i varje. Eftersom att jag äter rätt lite kött och protein från andra produkter så behöver jag varenda litet gram.
Fick även med mig mörk choklad som jag egentligen inte alls tycker om. Men det är värt ett försök för att bota godissuget som kommer och går. Jag kanske kan lära mig tycka om det.
Nu har jag faktiskt hållt igen ganska mycket med just godiset (kom på nu att jag åt i förrgår..haha) och ätit mer riktig mat. Det har gått bra och jag känner mig inte lika "cravande" efter sötsaker.
 
Annars ska jag iväg till gymmet runt två idag och köra lite bröst och triceps. Jag vet inte om jag kommer att skratta eller gråta efter passet. Mest gråta tror jag. Men det är så jäkla härligt när man är så slut att man tror att man ska gå sönder.
 
 
 


13.3.13

 
 
 
1. Hejhej! Här är jag just nu.
2. Efter grispasset.
3. Religionsbajs.


13.3.13

Åkte till gymmet runt halv elva och träffade Daniel och Johan. Det blev knäböj, marklyft och ryggresningar och sedan lite halvhjärtad famers walk vilket var helt sjukt svårt. 
 
På böjen värmde jag upp mer än vanligt. Tänkte att det var bäst så i och med meddelandet jag fick tidigare....
Så med lite panik och rädsla inombords började allvaret. Mitt förra pb på böjen var en singel på 65kg. 
Idag gjorde jag 5st på 60kg och 3st på 65kg. Försökte två gånger på 70kg men den ville sig inte.
Tänkte skriva att det var två misslyckade försök innan jag kom på mig själv med att "INGA försök är misslyckade". 
Nästa gång tar jag den bara jag inte kör så många set innan som jag gjorde idag. Jag VET att jag kan, och jag SKA ta den nästa gång.
 
Innan idag så har jag bara testat marklyft en gång och då på 50kg. Fick ont i ryggen (helt fel kroppsställning) och trodde helt enkelt att min kropp inte pallade med en sådan övning. Fick en riktigt käftsmäll (positiv en) idag när jag gjorde 5 st på 80kg och en singel på 90kg. Tror det var så i alla fall, om jag minns rätt.
 
Ryggresningarna var nog fan värst. Sista setet med 25kg på ryggen så fick jag knappt ur mig något ordentligt "aaarrrrggghhhh" för att till och med det kändes jobbigt. Är fruktansvärt öm i ryggfiléerna men jag kan samtidigt njuta av det. 
Jag är jävligt nöjd med dagens pass, men jag vet att jag kan bättre och jag tänker göra det ännu bättre nästa gång. 
 
Summa summarum: Insikterna idag blev många.
Dels att jag inte har ett starkt grepp vilket jag märkte på farmers walk. 19 meter klarade jag. Pinsamt.
Dels att jag orkar mer än jag vågar tro.
Dels att jag måste sluta gnälla. Det stärker inte mitt psyke. 
 
 


13.3.13

Somnade inte förrän kvart över två inatt. Lyckades ändå på något magiskt vis stiga upp klockan åtta och jag är jäkligt glad för det, haha. Har fått i mig frukosten på bilden nedan och även hunnit springa förbi vårdcentralen med mitt frikort och ringt min skola för att de tjorvar på. 
 
Igår ringde mamma och övertalade mig till att följa med till Turkiet i maj. Eller ja, mycket övertalning behövdes väl egentligen inte. Hon gav mig det som min 21årspresent och det kommer bli sjukt kul! Har varit utomlands många gånger men aldrig till Turkiet så det blir spännande. 
 
Nu ska jag göra mig klar och dra till gymmet. Fick just ett sms av en av killarna där det stod "värm upp ordentligt, du kommer få slita idag". Klump i halsen. Behöver jag säga mer?
 


12.3.13

Upptäckte för en tid sedan ett fenomen här i lilla Väsby. En atletklubb! Har i alla fall pratat lite med en av killarna och det resulterade i att jag ska böja lite med dem imorgon! Ska bli sjukt kul. De är tre grabbar på 100kg med en massa muskler och skägg, hehe.
 
Ser fram emot det och längtar lite, trots att det är benens dag och jag hatar ben för tillfället. 
Har precis ätit kvällsmål i form av godis och cola. Veckans höjdpunkt.
Nu bör jag plugga lite, trots att klockan är 21.30.
 


12.3.13

Igår så kände jag mig trött redan vid halv nio på kvällen så jag stängde ner dator och telefon runt kvart i nio och lade mig för att läsa min bok. Blev astrött direkt och lade ifrån mig boken för att sova.
 
Ett tag senare efter en massa snurrande i sängen så somnade jag på tabletter. Däckade på en gång och sov som en bebis till åtta imorse. Skönt, men det är därför jag känner mig bakis idag och var extra seg på morgonen. Försöker att inte ta dem i onödan eftersom att jag vänjer mig så snabbt.
 
Nu är det i alla fall lunch. Carbonara står på bordet... igen.


I brist på annat...

 
 
Testar lite läppstift, leker lite med eyeliner, testar ögonskuggor.
Märks det tydligt att jag inte gillar Charles Darwin?


12.3.13

 
 
 
Såhär har min dag sett ut hittills. Slappkläder. Linnet är faktiskt ett nattlinne, ehe.
Har dragit mig i sängen till alldeles för länge. Har varit på biblioteket och lånat böcker om Darwin. Jag har även fått i mig både frukost och så melliset på bilden här.
 
Måste tillägga att melliset ger mig rysningar som inget annat gör. Tänkte inte så mycket när jag handlade förutom att det var billigt och enkelt. Men jävlar vilka capiokänslor som kom tillbaka när jag väl skulle äta.
Fy och farao. Aldrig mera en risifrutti. Aldrig.
 


11.3.13

Sådär. Dagens plugg är bortgjort och jag ligger långt före schemat vilket känns skönt. På onsdag är jag nämligen bortbjuden och då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte pluggar på kvällen.
 
Har precis fått i mig middag. Maten har gått bra de här senaste dagarna och jag kommer upp i åtminstone fem mål om dagen. Idag blev middagen samma som lunchen och den smakade sjuuuuukt gott efter den fått stå och vila i kylen ett par timmar. Bara kvällsmålet kvar nu som ska intas 21.30. 
 
Har ju som sagt börjat med ny rutin på vardagarna och det innebär att alla sociala medier ska stängas av 21.30. Ska försöka sova vid 22.00 och sedan upp klockan 8.00 på mornarna. 
Det känns som döden att kliva upp klockan 8 när jag är van att ligga och sova hur länge som helst. Men det är nyttigt och framför allt nu när jag pluggar. Dessutom kommer maten med bättre.
 
Imorgon ska jag försöka tvinga med Linda på gymmet. Ben som gäller!
 
 
 
 
 
 


11.3.13

 
Hahaha ååååh vad tråkig jag är! Tyckte det var sjukt ironiskt att jag har en liten Buddha här i mitt rum när jag sitter och suckar över att religion är så värdelöst och dumt.
Håller på med buddhismen just nu så detta var ju passande. 
Varför har jag så dålig humor?


11.3.13

Blev ett bröst och tricepspass och bänkpressen gick grymt bra!
Mitt förra personbästa var en repetition på 42,5kg. Idag gjorde jag först 3x5 på 40kg och efter det testade jag på 42,5kg och lyckades med tre reps! Fett med bra. Nästa gång blir det 45an!
 
Har precis fått i mig lunch. Pasta carbonara blev det. Det blev fan inte lika gott som det ser ut. 
Min egen mat fick mig att må lite illa. Tumme ner. Åt upp i alla fall, baconet var gott... Haha
 


11.3.13

 
Frukosten idag blir bara detta. Är inte hungrig för fem öre. Kanske beror det på att mitt kvällsmål var sjukt stort igår. Mådde illa efteråt, haha. 
 
Igår på dagen så kom Karin till mig. Vi gick och handlade och lagade mat och snackade skit i några timmar innan jag åkte in mot stan. Väldigt trevligt!
 
Och imorse steg jag i upp klockan åtta som jag lovat mig själv. Det går bra nu!
Har tänt lite ljus och satt på bra pluggmusik för att ta tag i religionen. Har ju pluggat lite tidigare men det drar egentligen igång idag.
Så om det inte blir många fler inlägg idag så vet ni varför.
 
Egentligen finns det bara två saker som jag MÅSTE/VILL göra och det är religionen och sedan träningen. 
Det är bröst och triceps som ska få sig en omgång.
Nu må jag faktiskt slita mig härifrån. Vi hörs!


10.3.13

Nyss hemkommen. Äter kvällsfika och njuter av lite tystnad.
Kvällen på Big Ben var jättebra! Blev två cider, en massa skratt och fint sällskap.
 
Ska bara äta upp och smörja in benen innan jag dyker ner i sängen. Upp klockan åtta imorgon!
 


10.3.13

 
Har precis fått i mig frukost och jag är. så. himla. mätt. 
Nu ska jag plugga lite religion igen och ikväll blir det roligheter innan allvaret med skolan drar igång.
Ska gå på Big Ben på stand up comedy. Har varit där förut och de har bra mat, gott att dricka och väldigt bra underhållning. Rekommenderar verkligen detta ställe. Gratis varje söndag, både nya och etablerade komiker som uppträder. Himla fint alltså.
 
Blir ingen träning idag heller. Blir tredje vilodagen nu. Är fortfarande krasslig ochdessutom har jag ingen att åka med då Linda är sjuk hon också. Har abstinens, såklart.
Men försöker att lindra den med massa plugg.
 
Ha en bra dag så kanske vi hörs senare!
 
Och ja! Om ni inte visste det så har jag ju Instagram! j0hannalarsson heter jag där.


10.3.13

Linda som jag brukar träna och umgås med har ju också en blogg för tusan!
HÄR finner ni den!
 
Har tränat med henne i lite över en månad och ser en jäkligt stor skillnad!
Första gången vi körde så skulle hon testa bänkpress, varav hon inte klarade att få upp stången.
Nu på senaste bröstpasset gjorde hon 3x10 med 17.5kg och sedan 3x5 med stången.
Detta har skett på bara en månad!
 
HARD WORK PAYS OFF!
 
 


10.3.13

Postat av: Linda

Satan vad duktigt gjort! Ser ju jättebra ut, tips? ;)

_____________________________________________________________________________________

 

SQUATS, det enda rätta!



10.3.13

 
Ligger i sängen, pluggar, lyssnar på musik och trånar efter lunch/middagen som vi åt tidigare idag.
Skulle döda för en stek.


9.3.13

Blev middag med Linda på stan och sedan åkte jag hem efter en sväng på Åhléns. 
Hittade två vita, jättefina skålar och ett doftljus som fick följa med hem!
Nu håller jag på att städa innan jag ska åka och träffa Karin. Tror att det blir Hellströms en stund!
 
 


VARNING

Med risk för att detta kan bli värsta provocerande inlägget så vill jag först bara säga att - DET ÄR BARA EN RUMPA. Detta gör jag för att kunna se skillnad, och för att ni också ska kunna se det tids nog.
Jag jämför detta med att visa en bikinibild, så jag hoppas att ni inte blir alldeles rasande över detta inlägg.
 
Så då gör vi såhär - VARNING! RUMPBILD KOMMER HÄR NEDAN. VILL NI INTE SE SÅ KAN NI KLICKA PÅ KRYSSET HÖGST UPP I HÖGRA HÖRNET!
__________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är galet glad över att jag har en rumpa. Även fast jag varit underviktig och varit länge i svält så satt den där den satt och ville inte försvinna. Det tackar jag gudarna för idag. 
Fortfarande är det lite "jobb" kvar på den, men faktiskt, jag är inte långt ifrån att älska den.
Min kära följeslagare... haha.
 


9.3.13

 
Vitaminbombar mig lite i hopp om att snart få bli frisk.
Äggmackor, varm choklad och en massa frukt och bär. Fint!
 
Ligger och pluggar religion fortfarande. Känner mig lite bättre än igår i alla fall så jag kanske tar mig ur sängen idag och hittar på något på kvällen. Får se.


9.3.13

Postat av: angie

vill oxå ha en vältränad rumpa, nu är min bara slapp, platt och hängig :(, vad gjorde du för övningar och hur ofta?

_____________________________________________________________________________________

Känner igen de där orden. De var de orden jag själv använde om min rumpa tidigare! 

Jag tränar inte rumpan specifikt utan jag kör benböj och benpress med rumpan lite upplyft från sätet.
På det sättet så tränas både rumpa och lår samtidigt och du får "allt i ett paket". 

Jag kör en så kallad 3split vilket innebär att jag delar upp kroppen på tre delar och går sedan på ett rullande schema, till exempel såhär:

Mån: bröst/triceps

Tis: ben/axlar (här kommer rumpan in!)

Ons: rygg/biceps

Och sedan fortsätter det så, så det blir ungefär två gånger i veckan jag har ben/axlar och så rumpa då. Gillar man mer koncentrerade övningar på rumpa så finns en uppsjö med rumpövningar.

Kom bara ihåg att det krävs mer än bara "lite övningar". Här är det hard word, dedication som gäller. Här har du lite inspiration, lycka till! 



9.3.13

 
Fortfarande sjuk. Spenderar morgonen med religionsboken och lite frukost. 
Är väldigt, väldigt sugen på att åka och träna men jag vet att det inte är någon bra idé när jag mår såhär.
Kanske hinner jag piggna till ikväll, men det får vi se då. 
 
Nu måste jag sluta ta fula kort på mig själv och plugga färdigt. Uppdaterar senare!


8.3.13

Fan, fan, fan. Så. jävla. sjuk.
 


8.3.13

Blir ingen träning idag tyvärr. Jag är jättesjuk och har haft lock för öronen sedan jag gick och lade mig inatt. Bihålorna värker och näsan rinner. Dessutom ska jag åka till Uppsala på förmiddagen för att hälsa på Hanna, en gammal gymnasiekompis. Kommer bli jättekul att se henne då det senast var i julas.
Hoppas dock på att locket skall släppa till dess... 
 
Förresten så gick maten bra igår också. Fick i mig frukost, mellanmål, lunch, återhämtningsmål, middag och så en extra middag på Burger King på vägen hem från bowlingen!
 
Och här får ni fyra från igår!
 


8.3.13

Åkte och bowlade igår direkt efter träningen så därför hann jag inte uppdatera något eftersom att jag kom hem runt 23.30. Men träningen var kul! Trodde att det skulle vara jobbigare än någonsin på grund av sjuk träningsvärk i hela axelpartiet men det var rätt lugnt faktiskt. Både jag och Linda var duktiga på alla övningar.
 
På chinsen körde jag med rak stång igen men det är sååå svårt när man glider. Jag gillar ju gummigreppet bäst. Där kan jag åtminstone göra 6 st utan större svårigheter medan rak stång kan jag bara göra 4 st godkända. 
Förstår varför man använder lindor på denna och tänker testa det nästa gång.
 
Annars så kom jag på igår att jag verkligen mesat om kring med hantelrodden. Brukar köra på 14 kg men igår kunde jag använda 18 kg och ändå göra 4x7. Vad fan har jag hållt på med tidigare? Haha.
 
Här kommer en liten video på chinsen. Försöker att hålla mig så rak som möjligt för att inte fuska och hjälpa till med benen men det är svårt när jag vant mig att köra med böjda ben.
 
 


7.3.13

Har smått börjat byta träningsupplägg nu.
Igår var första passet på det nya upplägget och det kändes bra. Kändes till och med jäkligt bra!
 
Tidigare har jag kört på 3-4 set och 10-12 reps på de flesta övningarna.
Igår körde vi mellan 6-8 set med 6-8 reps på övningarna istället vilket kändes enormt mycket mer tillfredsställande. Jag orkar köra på tyngre vikter och kan därför "pumpa ut" mer ur varenda muskel. 
 
Jag vill ju bygga både volym och styrka. Högreps passar sig för till exempel bodybuilders som vill ha volym och lågreps för styrkelyftare som vill ha styrka. 
Ska slipa lite på ett nytt schema och se till att få in båda dessa på något sätt som känns bra.
 
 
 
 
 
 


7.3.13

 
Frukosten intagen. Gjorde världen godaste smoothie!
Vaniljyoghurt, passionsfruktsjuice, hallonkvarg och massa blåbär och frysta hallon. Toppat med vindruvor!
 
Har dock blivit sjuk och det rinner och kliar i näsan hela tiden. "Men för helvete" säger jag och klappar till mig själv. No excuses. Eftersom att jag var på gymmet två dagar efter sprickan så kan jag inte klaga på en förkylning. 
 
Nu skall det pluggas religion och städas! Hörs sen!


7.3.13

 
gif creator
Det känns som om jag är den enda tjejen i träningsvärlden som faktiskt gillar mina valkar i händerna... Haha.
Jag vet inte riktigt varför jag gör det, men det är väl ett slags bevis, en bekräftelse på att jag varit på gymmet och gjort både det som känns enbart som "jobb" och det jag älskar. Inga meshandskar här inte! 
 
Vi körde ju axlar igår, och jag kan lova att det känns idag.
Jag gillar annars träningsvärk och tycker mest att det är skönt, men just värken i axlarna tycker jag är obehaglig. Baksida axlar är som överkörda av en ångvält just nu...Så frågan är hur det kommer kännas att köra rygg och biceps idag. 
Hur det än känns så är tanken att riktigt mörda biceps idag. Ska öka på bicepscurlsen och köra med z-stång så att jag kan lägga på egna vikter. De "färdiga" stängerna har ingen vikt på 17.5kg vilket är det jag egentligen ska köra på. Har tidigare kört med det som finns och det har varit 16kg. Det är ändå ett kilo mer än min tävlingsvikt, men jag vill uppåt nu!
 
Ser fram emot passet. Kommer bli sjukt kul tror jag!
Nu är det frukost!


6.3.13

Wow, vart kommer ni alla nya läsare ifrån? Långt över hundra besökare idag. Kul! Hoppas att ni är här för att stanna!
 
Åkte ju som sagt till SATS med Linda ikväll. Ben och axlar stod på tur och under hela passet hade nog både jag och Linda tagg och skön inställning. Inga klagomål på smärta eller "jag klarar inte det här". Bara köttande.
 
Tog pb på benpressen också, 110 eller 120 pannor. Kommer inte riktigt ihåg vilket av dem det var, haha, men det kändes skönt. 
Har ju glömt säga också att jag tog pb på dipsen sist, höjde från 15 till 16 stycken vilket är bra med tanke på att jag fortfarande har lite ont i bröstet sedan sprickan. 
 
Har precis kommit hem och ätit dagen sista mål - middag. Blev samma som lunchen med ett äpple och juice till det. Har dessutom fått i mig ett mellanmål och återhämtning efter träningen. BRA matdag!
 
Imorgon drar vi SATS igen och då är det ryggen och biccarnas tur att dö!


6.3.13

Stadig lunch intogs vid 13.00 i form av:
 
 
2/3 huvudmål klara! 


JÄMFÖRELSE

 
Någon annan som ser skillnad? Jag ser en sjukt stor skillnad, och jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte alls trodde att det hänt så här mycket! 
När jag tog den bilden här till höger idag så tänkte jag något i stil med: Fan att det aldrig händer nåt.
Gick sedan tillbaka i arkivet och tänkte testa att sätta bilderna bredvid varandra och jämföra dem.
Vilken chock jag fick!
 
Kunde inte blivit bättre på så kort tid. Det är tre månader mellan bilderna. 


6.3.13

 
Ignorera biafframagen på bilden längst till vänster, haha. Det är tröjan som skjutits fram ;)
Rumpa och ben ska svida gott ikväll. 19.00 på SATS, fram med peppen nu!
 


6.3.13

 
 
Detta är en video på en 17årig tjej som är galet stark. Största inspirationen just nu!
 
 
 
 
 
 Förstår ni vad vi är kapabla till att göra med våra kroppar?
Det finns inget vi inte kan göra.
Your body won't go where your mind doesn't push it.
 
Vill ni ha lite inspiration till musik så lägger jag upp min gymlista här!
Låtarna ligger i den ordning jag tycker mest om dem, alltså bäst först. Dessa låtar taggar mig till tusen, och jag hoppas att de gör samma sak med er. Bäst att lyssna i hörlurar.
Enjoy!
 
(Android porn med Kraddy, låt nummer två, lyssna i hörlurar, hög volym, bassdropen kommer på 2.08. Omöjligt att inte vilja kötta till denna)
 


6.3.13

 
Somnade såklart ändå, vem försökte jag lura? Haha.
Vaknade halv tio och sprang direkt med tvätten och gjorde frukost när jag kom in igen. Ska ju försöka hålla de tre huvudmålen åtminstone, hela mars månad ut. Hade tänkt göra en större frukost med lite ägg och yoghurt men jag mådde rätt illa. Jag brukar inte äta sekunden efter jag vaknat i annat fall, så det kanske var orsaken. 
 
Idag vankas det där jävla benpasset på SATS med Linda. Pinsamt att jag inte tog tag i det igår. 
Hittade några galna motivationsvideos igår på tuben och kände att nu får det banne mig vara slut på latandet! Vill att det ska svida så mycket att jag knappt kan gå.
Det kommer upp ett stort motivationsinlägg här senare. Om inte för er skull så för min.
Jag behöver en liten spark i röven nu.
 


6.3.13

 
Mars månads utmaningar. Det fixar jag.


6.3.13

Klockan är 06.30 och jag har inte somnat ännu. Känner mig trött men vågar inte somna nu för då vet jag att jag inte kommer upp imorgon och får något gjort sen. Måste bland annat tvätta på morgonen och gå till biblioteket och hämta en bok jag reserverat. 
 
Jag vill verkligen börja prioritera sömn och mat för att komma in i bättre rutiner. Just nu är det lite hipp som happ och jag mår inte bra av det. Men jag veckohandlade idag och har lagt en massa pengar på mat som jag vill äta upp. Hatar att kasta saker för att de blivit för gamla, sjukt onödigt. Så förhoppningsvis blir detta en bra matvecka!
Vikten hålls på något konstigt sätt ändå. Helt galet. Äter så jävla dåligt och konstigt. 
Jag är dock enbart tacksam för det. 
 
Vill absolut ha en sund kost. Det är ju värt att lägga ner tid och pengar på, så varför kan jag inte bara göra det? Pinsamt dålig självdisciplin när det kommer till denna punkt. 
Ska sätta upp lite mål för mars månad som jag kommer att presentera här senare idag.
 
Nu ska jag se film och vänta till klockan åtta. Då är det massiv bulkfrukost som gäller.
 


5.3.13

 
 


LEGDAY!

Laddar upp med en grym frukost för att sedan skapa benkaoz på gymmet. Blir fett med bra.
Linda har beställt ett fuck lagomlinne som jag är evigt avundsjuk på. Måste också inhandla. Eller nej!
Åh, jag ska ju inte köpa mer träningskläder...
 
Hur som helst så ska jag handla mat idag. Det blir en massa frukt och bär och kött. Fin blandning! 
Har bestämt mig för att hålla ner på godiset lite även fast det är det som hindrat mig från att hamna på en undervikt. Om jag drar ner på godiset så kanske jag väljer mat istället när jag blir hungrig.
Nu är det liksom antingen godis, glass eller chips varenda dag nästan. 
And no muscles are built on sweets! 
 
Så jag ska försöka göra en matsedel för veckan och följa den,
även när jag känner att jag inte orkar laga mat.
Just do it.
 
 
 


5.3.13

 


4.3.13

Det har varit lite tomt här, mest för att jag varit upptagen med annat. Men sedan ville jag verkligen att det långa, viktiga inlägget skulle få sjunka in både hos mig och hos er. 
 
Jag var på konsert igår med Linda på Berns och hade en sjukt bra kväll. Sov hemma hos henne och när jag kom hem imorse så gjorde jag smoothien nedanför och kikade på serier. Har inte tränat idag heller.
Anledningen? Jag drar mig, för att det är benpass som väntar och jag har haft en hatkärlek till ben, men nu är det mest hat... Haha. 
Så jag går och skjuter på det och har hoppat över ett pass med ben tidigare och kört bicce istället.
Skärpning!
 
Men just det! Igår var jag och Linda och köttade på gymmet i två och en halv timme! Rekord. 
En timme förbrukades på löpbandet med intervaller.
Linda var så jävla arg på mig och det såg ut som att hon skulle börja grina några gånger, haha. 
Men efteråt, vilken känsla i benen alltså! Jag har inte stått på löpband på enormt länge för att jag hatar det så obeskrivligt mycket. Men eftersom Linda ska köra cardio så sympaticardar (finns det ordet?) jag med henne.
 
Intog en väl förtjänt gomiddag hemma hos mig innan vi drog på konserten. 
 
Imorgon är det ben, hur lite jag än är sugen på det. Får se om jag får med mig Linda, annars måste jag göra skiten själv. 
 
 
 


4.3.13

 
Ser ganska himmelskt ut va?. Den smakade ändå bättre än så, till och med.
 
Sno ihop lite vaniljyoghurt, skivade jordgubbar, granatäppelkärnor och frysta hallon. Lite till yoghurt på det, Paulúns granola och lite jordgubb på toppen. 


4.3.13



VIKTIGT INLÄGG

Jag vet inte vilka läsare jag har här. Förmodligen har en större del av er någon slags ätstörning och har följt mig hit från min gamla blogg, eller så kanske det är andra träningsintresserade eller bara nyfikna gamla klasskompisar och några som jag inte alls har någon koppling till.
 
Egentligen spelar det inte så stor roll vilka ni är för jag är glad att ni är här, men det jag ville skriva lite om just nu kanske riktar sig till en del mer än en annan. Eller så inte. Hur som helst, ni är välkomna att läsa.
 
Som många vet så blev jag inlagd på Capio ungefär en månad efter att jag flyttade hit till Stockholm. Jag har haft ätstörningar under lång tid men när jag bodde i Madrid och sedan flyttade hit så tog det fart ordentligt och utvecklades till den näst svåraste graden av anorexia. 
Och för att göra en lång historia kort så krävdes det två inläggningar, två omgångar på dagsjukvården och en gång på dagvården, sammanlagt nästan 15 månader, innan jag skrevs ut från all behandling. 
Jag skrevs ut i november och det är alltså nästan fyra månader sedan.
 
På dessa fyra månader har SJUKT mycket hänt i mitt liv. Jag har flyttat några hus bort från det förra, jag har upptäckt fitness och styrketräning, jag har börjat umgås med min fina vän Linda, jag har kommit ur min depression och slutat med alla mediciner, jag har träffat min stora inspiratör Martin, jag har lärt mig mycket nytt om kost och framför allt hur man tränar rätt om man vill nå de mål jag vill, jag har börjat plugga, jag har kommit på vad jag ska utbilda mig till och jag har slutat dra mig till saker som får mig att må dåligt. 
 
När jag nu säger det här till er, vilka ni nu än är, så är min tanke framför allt att ge lite hopp åt er som befinner er i den situationen jag gjorde för några månader sedan. Till er andra vill jag bara konstatera några saker och säga lite vad jag tycker.
 
Jag har varit sjuk i många år, och jag lovar er, på heder och samvete att det går att bli HELT FRISK OCH FRI. Jag har mina minnen och erfarenheter JA, men utöver det så känner jag mig som vilken annan människa som helst som aldrig haft några ätproblem.
Jag har givetvis ångest över "vanliga" saker som "vanliga" människor har, men jag minns ärligt talat inte sist jag hade matångest.
 
Jag trivs bra med mig själv som person och jag kan många gånger känna att "fan, jag är den bästa versionen av mig själv just nu"! När jag tittar mig i spegeln så ser jag mig som jag är. Jag ser att jag har lite kärlekshandtag och fett på kroppen - vilket jag för allt i världen behöver och vill ha. Och jag kan ibland tycka att jag ser jättebra ut. Visst har jag också "fuldagar" och när jag känner att ingenting passar, men det är inget som förstör hela min dag eller får mig att vilja dö. ACCEPTANS heter det, och jag är jävligt glad för att jag äntligen fattat vad det innebär och kunnat använda mig av acceptansen på rätt sätt.
 
JAG ÄLSKAR MAT i alla former. Mat är det bästa jag vet, även om jag själv är dålig på att stå och laga till mig själv och se till att det blir lunch och middag varje dag. Jag vill gärna fika och äta godis varenda dag och numera är buffé det bästa jag vet. Äta så mycket man vill för en billig peng, vad slår det egentligen? 
 
Så - till er som kämpar med en ätstörning eller inte kämpar alls - det finns ett liv bortom det, och det behöver inte vara fitness. Det kan vara vad som helst. När jag blev frisk och slutade tänka på mat och träning som ett tvång så öppnades mina sinnen och jag blev mottaglig för andra saker som kunde intressera mig, till exempel ridningen, träningen eller bara det att jag helt plötsligt förstod vad jag ville utbilda mig till.
 
Och till er andra:
Jag vet att det är mycket prat nu kring den här "hälsohetsen" och förmodligen grundar sig agget mot de som tränar mycket och hårt i att man själv känner att man inte tränar så mycket som man skulle vilja. 
Det är nog så som jag läste i tidningen BODY, en väldigt bra insändare där det bland mycket annat stod:
 
"När vi då tränar och berättar om det, så skickar vi oavsiktligt en högersmocka rakt in i det solar plexus av självförakt och ångest hos alla de som skulle vilja men varken kan eller orkar.
Våra genomförda träningspass blir där till karaktärsmässiga framgångsmissiler som prickskjuter och förstärker deras besvikelse på sig själva.
På samma sätt som när vi tackar nej till en semla i fikarummet. "Är du säker på att du inte ska ha en?" blir en omskrivning på "Snälla, om du tar en så också så slipper jag framstå som viljesvag och misslyckad"
 
Varför kan inte alla bara få köra sin grej? Måste punkare hacka på rockers och måste de som tränar två gånger i veckan hacka på de som tränar sex gånger i veckan?
 
Det är väl för fasen ingen samhällstävling om vem som är sundast?
Det kanske är sundast för din kropp och ditt psyke om du äter nyttigt och tränar två gånger i veckan, medan det kanske är sundast för mig att äta nyttigt varvat med onyttigt och träna sex dagar i veckan.
Det spelar liksom ingen roll. Alla är olika, varför kan vi inte få fortsätta vara det?
 
Jag älskar det jag håller på med och jag mår så jävla bra av att träna på det sätt jag gör.
Min happy hour är då jag går till gymmet.
För vissa (som även jag kände tidigare) så kanske träningen bara är ett måste och därmed blir det inte så kul, men för mig är det här min passion, något jag älskar och vill hålla på med. Därför är det inte jobbigt.
Därför är det heller inget tvång. Jag går dit när jag känner för det, och jag råkar känna för det fem-sex gånger i veckan.
 
SÅ, jag hackar inte på någon för att de inte tränar mer än en eller två dagar i veckan och aldrig har smakat kvarg. Och jag tycker det blir tråkigt när folk hackar på "oss" som gör det. 
Kan alla bara köra sin grej och vara nöjda med det?
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2.3.13

Efter en konstig men slutligen enormt fin kväll/natt så är jag uppe och redo för benpass idag!
Är det bara jag som blir riktigt jävla stark efter en fylla? 
 
Uppdatering på monsterpasset kommer senare.
 
 
 
 


1.3.13

 
Ser ut såhär och känner mig ganska fin.


1.3.13

 
Kände mig konstig i kroppen idag. Skakig och lite pirrig. Nästan en nervöskänsla utan att veta varför.
Är inte alls nöjd med passet men försöker ändå tänka att de enda dåliga passen är de då man inte är där. Så jag gjorde det bra som kom iväg och kämpade genom hela passet trots att det kändes dåligt. 
 
Chinsen blev 4x6,4,3,3 st och så körde jag det vanliga - rodd, hantelrodd, latsdrag, curls och lite sånt.
 
Köpte med mig nya numret av BODY samt en gainomax. Så det blir nöjet medan jag ligger i badet.
Det blev ändå så att jag ska gå ut med Linda och hennes syster ikväll och ta ett glas vin. Det låter trevligt och det blir det säkert också. 
 
Nu skall jag hoppa i badet och läsa BODY! Kram på er.


1.3.13

 
 
En liten serie egobilder. Hejhej!


1.3.13

Jag hade en väldigt konstig morgon. Vaknade runt 9 av att jag hade sjukt ont i magen. Hur ofta har man det bara sådär? Det måste varit för att jag åt så mycket igår på kvällen. 
Låg kvar i nästan fyra timmar i fosterställning och höll upp mina knän mot hakan.
Till slut släppte det och jag kunde glatt ta mig till köket och göra fyra mackor med köttbullar på... hehe.
 
Ikväll händer inget roligt alls förutom att jag ska till gymmet. Var rädd att magontet skulle hålla i sig hela dagen så nu är jag jätteglad att det är borta. 
De få, få människor jag känner här i staden är upptagna med annat ikväll så jag ska väl plugga då antar jag.
Fick all information om distansstudierna från NTI-skolan igår så nu vet jag vad jag ska börja med.
Tänkte läsa lite i förväg så att det inte bli kaos när alla fyra kurser kommer igång på samma dag.
 
På söndag ska jag och Linda på Berns och kolla på konsert. Ska bli sjukligt kul! Vi ska se Biffy Clyro och jag längtar som en galning.
 
Men nu ska jag göra mig klar och ta mig till gymmet. Det är rygg och biceps och jag känner att jag har krut i the guns. Det blir många chins idag, det känner jag på mig!
 
Uppdaterar senare!