Shopping

Ååååh vad jag var glad över att komma hem till min lilla skruttfia! Vi åkte till Arken zoo för att handla lite nytt idag. Tyra gick perfekt i koppel som vanligt och drog inte ens inne på Hööks eller Arken. Fina, fina hund. 


Halsband som var på halva priset. Tyra är SÅ snygg i mässing! Köpte även ett tillhörande läderkoppel då vi slarvat bort hennes förra. 



Köpte även hundmat. Denna gång blev det mush istället för vom. 


Lammfötter och hel kyckling som hon får till middag. 


En ny leksak som jag hoppas ska hålla i mer än tio minuter. 


Och till sist ett tikskydd från Hurtta! 















Lillhjärtat!

Alltså fy vad jag saknar mitt lilla skrutt hemma. Blanca också såklart. Men Tyra lite extra mycket just nu...

Slutar snart jobbet. Blev bara 9-15.15 idag men det passar bra då jag ska upp supertidigt för att åka tåg till Falun imorgon. 

Jag tränade med Tyra igår. Lydnad. Testade ett nytt moment, nämligen sättande under gång. Alltså att hon går fot och sätter sig på kommandot 'sitt' medan jag fortsätter gå framåt i samma takt. Gick så jäkla bra! Så nu vill jag bara hem till mitt älskade hjärta och kramas och träna. 








<3

Gick till Hemköp med Tyra, Pauline och Idun. På vägen hem orkade jag inte bära påse, hålla godis och kopplet så Tyra gick lös hem. Gick exceptionellt bra, min lilla guldklimp!
Nu ligger hon och sover i min fotända. 

Har idag kommit fram till att jag ska kastrera henne innan andra löpet. Blir skönt för båda oss.






Bilder

 


Nattgäst

Tyra blev utbytt igårkväll.  Micke tog henne över natten och jag tog hans Bismarck! Tanken är att jag ska börja ställa ut Bismarck så småningom och därmed vill jag lära känna honom bättre. Sedan är det bra för Tyra att vara ifrån Blanca då och då, eftersom att hon är så beroende av henne. 

Ikväll efter jobbet ska jag lämna bort Blanca till Linda och Robin som hade henne sist. Jag ska nämligen till Falun med Tyra och hälsa på Felicia. Hon har ju katt så Blanca ska inte följa med. Haha. Tyra har funkat bra med de två-tre katter hon träffat men jag tänkte ta med en munkorg för säkerhets skull till introduktionen ifall Tyra skulle få för sig att jag missat att ge henne frukost eller nåt ;-)

Snart kommer Micke med Tyra. Har faktiskt saknat henne inatt. Mattes lilla!





Stora tjejen!

Grattis till Tyra som blir 9 månader idag! 



...

Alltså vad jag är less på detta löp redan nu... Blanca vaknade nu runt 4 på morgonen och behövde ut. Hon var dålig i magen så Tyra låg kvar i sängen medan jag släppte ut Blanca. 

När jag kommer tillbaka har Tyra kissat precis vid dörren. Blir tokig på att hon inte kan hålla sig torr under den här perioden! Fy vad jobbigt det är...

Hon kan inte alls hålla sig som innan, då jag kunde lämna henne ensam fem/sex timmar utan att någon olycka hänt. Men jag har ju läst att det kan bli såhär under löp och jag får helt enkelt vänta ut det och vara extra noga med att ta ut henne direkt hon vaknar och så. Lite som förut innan hon var rumsren. Men det är faktiskt rätt jobbigt att torka kiss en morgon klockan fyra när man ska upp klockan sex och jobba. 





Bilder!

Fick hem ett brev med en massa bilder på Blancas kull som uppfödaren skickade till mig. Så himla mysigt! Blev lite extra kär i Blanca när jag såg hennes foto. Älskade lilla Blanket. 





Måndag

Åh, skrev ett långt inlägg imorse som försvann. Surt. 
Nu ligger Tyra och Blanca i sin bädd tillsammans och sover, som vanligt, alltid tillsammans. 
Tyra har haltat idag igen trots att hon inte gjort det sedan torsdagen förra veckan. Hon har i alla fall fått ta det extremt lugnt och jag är galet imponerad över hur bra hon klarar att bara vara inomhus och inte få leka. 

De första två-tre dagarna var väldigt jobbiga för henne. Hon som är van att få fysiska och psykiska utmaningar varje dag har nu inte fått någonting alls på flera dagar. Hon har vant sig nu och sover mest hela dagarna förutom när det vankas mat eller att gå ut. 
Hoppas att hältan går över så fort som möjligt nu. 

Nu ska jag sova. Upp tidigt och jobba imorgon. 


Tänk att lilla bebistyra snart blir nio månader! På bilden här var hon alldeles nykläckt. Typ några dagar gammal :-)


Träning

Melinda är på väg hit med sin lilla Cilla som fyller ett år idag! Tyra och Blanca ger bort lite av deras mat i present! :)

Tanken är att vi ska gå promenad och sedan åka till brukshundklubben för lite agility. Ska se om jag kan få iväg Tyra till Pauline så att hon slipper vara ensam. Kan ju inte ha med henne då hon ska vila tassen i 1.5 veckor till. 
Annars får hon vara ensam och jag får hoppas på att hon inte hittar på hyss för att hon är understimulerad. 

Igårkväll var jag ute med Tyra. Tog med spårlinan för att ha henne 'lös' fast ändå inte. Är som sagt lite orolig för att andra hanar ska komma fram nu när hon löper. Gick jättebra och var riktigt roligt. Hon har ju varit inne så mycket att hon var riktigt taggad utomhus! Körde lite lydnad på baksidan med stanna-kom hit-stanna och det gick mycket bra! Är så stolt över min lilla! 
Tränade även ingångar och lite fritt följ. Kanske blir det en tävlingshund av henne ändå. 





Lördag

Denna lördag började med att jag och Blanca gick till Runbyspåret för att möta Elin och hennes Cezar. Gick jättebra och var riktigt härligt att se honom dra igång Blanca så att hon fick springa lite. 

Efter det så lämnade jag Blanca hemma och tog med Tyra, mötte Pau och Vega och åkte till arken zoo. Köpte hundmat, apportblock och en spårlina i gummi. 
Spårlinan tänkte jag använda nu medan hon löper och hon springer runt i skogen. Är livrädd att en lös hane ska komma från ingenstans... Haha. Så känns bättre att ha henne i lina så att jag kan dra henne till mig om en annan hund kommer. 

Ska även ta fram lydnadsboken och börja klicka in apporten. Passar på nu medan hon ändå inte får röra sig så mycket på grund av tassen. Hon har i alla fall inte haltat sen i onsdags. 














Stora tjejen!

Vaknade 06.30 imorse av att Tyra låg och snurrade runt i soffan där vi sov inatt. De tre senaste dagarna har jag varit helt säker på att hon ska börja löpa snart och visst var det så. 

Tog ut henne tidigare för att jag tänkte att hon var kissnödig, och när vi kommer in så ser jag en liten blodfläck på filten hon sovit på! Mammas lilla! Hon har blivit stor nu! Så svårt att förstå... Hon blir 9 månader om fyra dagar och har nu sitt första löp. 

Hittills är hon inte alls märkbart påverkad. Det enda är att hon tvättar sig mer och kissar mycket oftare. Hon har kissat inomhus två-tre gånger på tre dagar. Läst att de kissar väldigt ofta under löp så jag får vara extra noga med att ta ut henne. Hon har ju varit rumsren sedan 5 månaders ålder ungefär så det här känns ju lite småjobbigt. Men det hör väl till antar jag. 

Fick dock lite panik när jag såg blodet. Det var ju tur att det var på filten och inte i soffan! Har en tiktrosa hos Pauline som jag ska hämta idag, men tills vidare får hon se ut såhär... Haha. 





Dog parkour och kaos

Alltså, vilken dag... Tyra har ju i princip varit stationerad i soffan och blivit buren ner för trappor och upp ocv ner från soffan. Så hon är ju galet understimulerad om man tänker på hur en hel dag för henne brukar se ut. Att ligga still och vila är liksom inte hennes grej. Så mellan det att jag gick till jobbet och att dagmatte kom så tog hon upp en dålig vana som jag trodde vi blivit av med - blomkrukan... 

Dessutom hade hon både kissat och bajsat på golvet vilket inte har hänt sedan hon var 5 månader gammal typ. 
Det var ju dock mitt fel då jag hade asbråttom till tåget och chansade på att hon skulle hålla sig tills dagmatte kom. Men icket sa nicke. 

Dagmatte var i alla fall med Tyra till veterinären idag. Röntgen var ju inbokad men de valde att bara klämma och känna och ge antiinflammatoriskt och smärtstillande. Och de glömde självklart inte bort att ordinera sträng vila och INGEN lek i 2 veckor. Hahahaha. Jag ser framför mig en ganska jobbig period. Ja ja. Hoppas på att det var en sträckning eller något och att det går över snart. 






Lite dog parkour med Blanket imorse!



Tyrisen





Jag bara äääälskar Tyras kropp. Hon är i min mening helt perfekt. Välmusklad för sin ålder och nätt i övrigt. Hon har både midja och muskler vilket inte är jättevanligt på amstaffar då man på utställning ofta föredrar de tyngre och mindre atletiska. 




Veterinärbesök

Tyra har haltat på vänster framben till och från i ca 1.5 veckor. Idag när jag kom hem och hon mötte mig i hallen så hoppade hon på tre ben och nu haltar hon värre än förut. Stödjer knappt på det. Bokade tid hos veterinären imorgon och dagmatte ska ta med henne dit för röntgen på eftermiddagen. 
Håller alla tummar och tår för att det inte ska vara något allvarligt. 

Nu blir det sträng vila och jag får bära henne upp och ner från soffa och säng. Även upp och ner för trapporna när vi ska ut. Blir bara kissrastningar i några dagar och istället för motion så får hon mycket mentala utmaningar. Men hon lär ju undra vad fan som står på och varför hon inte får kuta runt utomhus. 

Sånt är livet. Nu hoppas vi bara på det bästa - en sträckning eller liknande. 





Onsdagmorgon

Åh, vilken morgon. Vaknade och mådde bra där vid 8.30. Låg kvar i sängen med hundarna och vilade en stund innan det var dags för mat och rastning. Tog med kameran ut och fick alldeles underbara bilder på liven. Mina älskade solstrålar som lyser upp min vardag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hundmöte

Träffade en tjej, hennes sambo och deras 8.5 månader gamla boxertik idag. De ville träna hundmöten med Tyra och Blanca. Gick jättebra och Tyra skötte sig exemplarisk. Hon försökte hälsa en gång i slutet men annars gick hon perfekt i kopplet, drog inte mot boxern och hade fullt fokus på mig. Så fort jag nämnde hennes namn fick jag kontakt. När vi stod och pratade så satt Tyra still två meter ifrån boxern frivilligt vänd mot mig nästan hela tiden. Älskade kontaktsökande hund. Hon är ALLT jag vill ha i en hund!

Om en vecka blir hon 9 månader och det händer saker hela tiden. Sååå roligt att vi bara får framsteg och inte backar på någonting! Är så stolt och glad över min lilla guldklimp!





Prommis

Mår fortfaramde dåligt om än bättre än inatt. Var ute med Tyra, Blanca och Bismarck och sedan åkte vi bil till DHL för att hämta ett stort paket med hundmat och en massa leksaker. 
Tyra blev överlycklig och fullkomligt flög in i lådan och hittade sin favorit direkt. Boll. Som vanligt. 

Nu snarkar de i min fotända och jag ska sova en stund och hoppas på att må bättre imorgon. 








Sjukling

Ughh... Jag har blivit sjuk. Hela dagen på jobbet igår mådde jag illa men höll ut. På tåget hem däremot, herregud. Trodde jag skulle kräkas. 

När jag kom hem halv tolv så gick jag direkt och lade mig men efter tio minuter hade jag en otrevlig oral dejt med toaletten. Fy fan för att kräkas... Så jag är hemma från jobbet idag och ligger i sängen och kurerar mig med mina tjejer. 

Har gett dem frukost i vårsolen och snart kommer Micke och Bismarck så vi ska ta en liten promenad. Hoppas jag orkar bara. Så tråkigt för hundarna att bara ligga inne hela dagen. 








Jobb och Adam

Nu är hundarna lämnade hos Adam. Deras favoritfarbror av alla! Tyra och Gunnar blev alldeles till sig som vanligt och KAN inte hålla tassarna ifrån varandra. Älskade hundar. De ska sova där inatt. 

Nu är jag på väg hem för att jobba dygn hos mitt kontaktbarn. Därav anledningen till att Tyra och Blanca sover borta. Imorgonkväll klockan 18 är det agilityträning på schemat på Stockholm hundsportcentrum. Längtar som vanligt! 





<3

Var på långpromenad med Blanca imorse. Min fina gamla tant. Vi gick med en man och hans amstafftik för första gången då han behöver omplacera henne och jag ska försöka hjälpa honom. Det var väldigt trevligt. 

Nu är jag på jobbet och hundarna är hos dagmatte. Ikväll ska jag på bio och se Frost med en vän. Blir fint. 





Hundmaaaat

Faaan vad najs! Muslimbutiken vid mitt jobb har en massa matgojs till hundarna. Idag köpte jag oxsvans, grisfötter, lammhjärta, kycklinghjärta, kycklingmage, kalvbringa, nötlever fläskkarré, nötfärs och grytbitar för 297kr. Räcker till båda hundarna i ca 15 dagar. Fett ju! 






Nytt halsband och veterinären!

Fick hem ett svinsnyggt halsband av en kille från staffinfo.se! Det var för stort för hans lilla tjej så då fick vi det gratis! Tyra blev superfin i det, även om det är liiite för brett ännu. Men detta ska användas flitigt!

Nyss var vi ute på kvällslångis. Gick förbi veterinären för att väga och boka tid för Tyras röntgen. Äntligen är det bokat. Både HD/ED och knän ska röntgas den 27e maj. Längtar men bävar samtidigt. Hon FÅR inte ha dåliga höfter eller armbågar... :( 

Vägde Blanca som på två månader gått ner från 26.3kg till 23.6kg. Nu är hon bra i vikt men måste få mer muskler. Hon är rätt hängig i skinnet då hon inte ritigt blivit fysiskt utmanad under sina tidigare år. Tyra står helt still på 19.3kg och nu måste det hända något. Hon måste upp åtminstone ett kilo innan jag är nöjd. Hon är alldeles för musklig och 'vuxen' i sin kropp. Även om jag tycker att hon är snygg så behöver hon mer fett på kroppen. 

Nu ligger de små och sussar och jag ska städa! 






Tisdag

Åh, jäklar vad trött jag är. Jobbade kväll igår och kom hem runt 23.30. Hundarna blev superglada och kärleksattackerade i dörren med en massa pussar. 

Blanca är dock dålig i magen så hon gnällde till tidigt imorse. Hon gnäller aldrig om det inte är något, så det vara bara att dra på sig skor och tjocktröja och traska ut. 
Nu ligger de och sover nos mot nos i fotänden och jag ska sova ett tag till. Åker till jobbet 11.15 för att jobba tredje kvällen i rad. 




Lilla Blanket har börjat få midja!


<3

 
Mina hjärtan imorse.
 
Sitter på jobbet. Jobbar till 22 och sedan är jag hemma runt 23.30. Då har hundarna varit hemma i ca 5.5 timmar så då är det myyysdags!


Jobbelijobb

Var en sväng hos Micke och Bismarck igår. Tränade lite hjärngympa med Bissen då han skadat en klo och inte kan vara ute så mycket. Blanca fick följa med och de båda blev jätteglada av att se varandra! 

Nu är jag på väg till jobbet. Jobbar långdag idag, 9-22. 
Blir skönt att komma hem inatt och bara slänga sig i sängen för jag är astrött. 






Söndag

Det gick jättebra att låmna hundarna i torsdags. Nicole kom och tog ut dem en gång under dagen och runt 17.30 kom Emma och hämtade dem. Blanca, Tyra och Igor hade röjt som satan hemma och lekt massor så när jag hämtade dem i slussen sedan så var de alldeles utslagna. Båda hundarna storknade direkt vi kom hem :)

Idag ska jag ha mitt kontaktbarn. Blanca är borta i helgen då det är viktigt för Tyra att klara sig utan henne ibland, så därför följer bara hon med. 
Ska hämta henne senare idag och längtar massor!

Igår tog jag dessa fina bilder på mitt lilla kraftpaket. Herregud vad fin hon är, min ärta. 8.5 månader och 19.3kg tung. Väl utvecklad muskulatur och nästan inget fett på kroppen. 












Ångeeeest

Alltså vilken råångest jag har. Dagmatte kunde inte ha hundarna idag och jag åker till jobbet 11 och kommer hem 23.30. Har ingen som kan ta ut dem förrän runt 18 då Emma och Igor kommer hit och hämtar dem. De ska alltså vara ensamma i 7 timmar. 

Har aldrig haft sådan ångest när det kommer till hundarna. Usch och fy. 
Nu är det i alla fall en sådan gång då jag är extremt glad över att de har varandra och de har ju varit ensam i 5.5 timmar förut. Men det var liksom min gräns. Det är tyvärr inte så mycket att göra åt nu. 

Jag steg upp klockan 8 för att gå långpromenad. Var ute med hundarna i 1.5 timmar och när vi kom hem körde jag lite klickerträning med Tyra och klippte hennes klor. Allt för att göra henne så trött som möjligt. 
Nu ligger de och sover i sängen och jag ska vila med dem till kvart i elva då jag måste byta om och sedan gå ned till tåget. 


BebisTyra 3 månader gammal! 


BadTyra

Tyra brukar stå nedanför badkaret när jag duschar. Så idag tog jag med hennes boll i badkaret och hon klev i av sig själv. Hon vill bada men hon vill vanligtvis inte ha hela proceduren med att ta sig ner i badkaret. Haha. 

Hon njuter verkligen i varmvattnet och gäspar och blundar. Så efter att inte ha duschat på 1.5 månader så är hon äntligen ren och 'sniffbar' igen!






Morgonstund har hund i mun.

På väg till jobbet nu. Var uppe tidigt imorse men känner mig däremot inte speciellt utvilad. Får ta igen det ikväll. Måste åka klockan 7 från Väsby imorgon så jag vill få åtminstone 7.5 timmars sömn. 

Imorse var jag ute på morgonprommis med Tyra. Gick till Pauline för att säga hej då. Hon åker nämligen till Thailand idag och blir borta i två veckor! Sååå himla skönt att få lite värme!
Jag ich hundarna ska bo i hennes lägenhet medan hon är borta så att vi får komma ifrån hemmet lite, där vi är inneboende. 
Vi stod på Paus innergård. Kastade lite boll och Tyra sprang runt. På hemvägen gick hon okopplad och hade mer fokus på fotgåendet än någonsin. Var bara en gång då hon kom en meter framför mig och då sade jag bara 'hey' och då kom hon tillbaka till fot på en gång. 
Min fina tjej! 
Sedan lämnade jag henne och tog ut Blanca i 20 minuter. Var lite orolig över blomkrukan men den var orörd när vi kom tillbaka och Tyra sov på soffan. Haha. Tur för henne!






Bilder från idag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Agilityträning.

Adam frågade mig tidigare idag om vi skulle köra lite agility på kvällskvisten. Klocka 18 var vi där, jag, Tyra, Blanca, Adam och hans Gunnar. Allt gick verkligen över förväntan! Blanca som var oerhört skeptisk till ett balanshinder klarade det utan hjälp efter bara tre gånger och då flög hon fort som vinden över det. Kul!
Gunnar som har ganska lågt självförtroende och är lite feg var verkligen jätteduktig! Varken jag eller Adam trodde att han skulle ta ett enda hinder, men han tog alla utom vippbrädan och säcktunneln. SÅ stolta vi var!
 
Tyra flög fram som vanligt. Skitkul att se att hon är så taggad att hon spricker. Dessutom funkade det jättebra med burarna. Tyra var tyst i buren hela tiden förutom något litet gnäll, men det är ju inte så svårt att förstå. Hon vill också ut på banan när hon hör hur vi uppmuntrar och stojar där ute.
 
 
 
 


Fin kväll!

Ååååh rackarns bananer vilken bra kväll jag och Tyra har haft. Eftersom att hon var ensam hemma i fem timmar så kände jag att det var dags att hitta på något. Så vi tog på kläder och gick ut. Hade med mig lite godis och den ursprungliga tanken var typ en vanlig promenad med lite godissök. Blev något heeelt annat och superkul istället!
 
Är ju med i gruppen "Dogparkour Sweden" så vi körde lite dp. Utmaningarna jag gav henne ikväll fixade hon galant och utan någon slags rädsla för vare sig lekplatsgrejsimojser eller däck. Sedan gick hon lös, kastade pinne, sökte godis, sprang i cirklar, jag jagade henne, brottades, lekte och var allmänt knäppa. Älskade lilla hund, vilket otroligt samarbete vi har.
 
Dessutom hade vi två PERFEKTA hundmöten på vägen hem! Ena hunden gick hon förbi utan att knappt ägna den en blick och den andra hunden gjorde utfall mot oss ca tre meter ifrån oss. Tyra förflyttade sig sidledes i kopplet men efter ett enkelt "hey" så gick hon förbi utan konstigheter!
 
 
 


Vinterspecialen!

Lämnade Tyra hemma och tog med Blanca och mötte upp Emma och hennes Igor på tåget. Åkte sedan till Skogås för att kolla in vinterspecialen! Såååå många fina staffar! En massa valpar och vuxna och jag dig lite. Utställningarna var kul att titta på också. 

Blanca fick många komplimanger och många kände igen henne från facebook. Himla roligt!
Vi hade superkul och jag köpte ett par viktmanschetter till dogsen så att de ska få jobba lite. 

På hemvägen var tåget en halvtimme försenat så totalt fick Tyra vara ensam hemma i 5 timmar. Var lite orolig när jag låste upp dörren men det har gått sååå bra. Inget kiss eller bajs, allt var på sin plats och Tyra låg och sov. Äntligen! Nu kan hon vara ensam på riktigt, även utan Blanca. Vilket betyder massa mer ensamtid med stora gris!





Nu är Blanca så himla trött och ligger och sover. Tyra tuggar på sin gummifrisbee och jag ska snart ta ut henne på en långrunda!