Sällskap.

Åh! Min favoritfelicia kommer hit i kväll! Middag och mys och det ska bli så himla kul. Kanske lite Thailandsplanering också! Nu vet ni vad jag gör i kväll! 


En sjuk liten en.

När jag vaknade i morse var jag alldeles fruktansvärt sjuk. Nu är jag bara alldeles sjuk. Ont i halsen och snorig hela tiden. Bara därför så ställer man sig i duschen, tvättar håret, rakar benen och smörjer in sig i choklad-bodylotion.
 
Tadaa. Människa igen.
 
Nu sitter jag i sidenmorgonrock med Blanca bredvid mig. Frukosten är i magen och jag måste ta upp skolböckerna om en liten stund.


Onsdagslycka.

Idag är en väldigt, väldigt bra dag. Har en bra känsla i lilla magen och hoppas att den är kvar imorgon också.
Jag har varit med Jacob och Frankie idag. Älskade lilla unge. Alltså, jag skulle kunna råna varenda bank i världen OCH avtjäna straff för alla rån för en toddlare som honom.
 
Imorgon ska jag jobba ett tag och lämna Blanca till Jacob. Helt sjukt att jag saknar henne även om jag bara lämnar bort henne i några timmar.
Men på kvällen tror jag att Sofia kommer hit och då ska vi göra upp lite planer!
Nu - sängen!
 
 
 
 


Tisdagsfrukost.

 

Dagens frukost.
 
Har precis kommit hem från möte med socialsekreteraren här i Väsby. Ska bli kontaktperson åt ett barn som behöver lite extra stöd i vardagen. Blir ju himla fint.
 
Nu ska jag och Sofia ta med Blanket på en långpromenad. Tänkte testa slingan på 1 mil.  


Mitt hjärta.

 


Middag.

 
Matmatmat. Så sjukt gott, fastän det är så enkelt. Ris, kyckling och hemmagjord tzatziki.


Teckenspråk.

Jag håller på att lära mig teckenspråk för fulla muggar. Jag bor ju tillsammans med två döva och det går ganska bra. Har på två dagar lärt mig enkla fraser och det mesta som finns i vardagsrum, sovrum, kök och badrum. Det är i alla fall sjukt kul och bra att kunna.
 
Snart tänkte jag ta mig in till stan och låta Blanca springa i rastgården. Var på hundcafé igår vid S:t Eriksplan och det var sjukt mysigt. Himla fin idé. Annars bjuder dagen inte på så mycket spännande.
 


Söndag.

 


Sommarsmoothie.


Dagens bravader: Gått sex kilometer i skogen, jagat pinnar, simmat och badat, rullat i gräset, pussats med hästar och en ihopslängd smoothie.


Blanket och fölet.

 


Tjugoandra augusti.

 
Steg upp rackarns tidigt idag. Duschade, klädde mig och ska nu gå ut med hunden på långpromenad innan jag åker till Danderyd för intervju med en familj. Mötet kommer vara en halvtimme, men restiden tur och retur blir två timmar. Suck. Önskar att jag hade råd med en bil.
 
Igår sade jag upp mitt kort på SATS. Anledningen är att för 460kr i månaden kan jag lyfta träd i skogen eller whatever och bli stark och fortfarande ha 460kr på kontot. Som det ser ut nu så är det ingen idé att träna hårt när jag inte har råd till bra, näringsrik mat. Är sjukligt less på att allt, alltid styrs av dessa äckliga jädra pengar.
 
Hur som helst. Idag ska det bli en bra dag så jag tänker inte fortsätta sitta och klaga. Nu är det dags för hundprommis!


Jobb, jobb, jobb.

Jobbar som en idiot och försöker få ekonomi och livet i allmänhet att gå ihop. Inte deppig för det, bara för lite tid till träning vilket känns jobbigt. Ska in på kontoret nu för att ha ett möte och efter det ska jag jobba till ikväll. 
Återkommer ikväll eller imorgon!


Gunnar.


Gunnar badar badkar.


Dagens lunch.


Tonfisk i solrosolja, ris och gräddfil med honung, citron, salt och peppar.
 


Vi har krigat i många nätter.

Eftersom att jag slutar så sent idag så blir det ingen träning.
Dock står lördag helt öppen och jag tänkte träna själv då. Löpning, cykel och rygg som gäller.
Uppdaterar mer efter morgondagens pass!
 
 


Kvällis.

 
Igår kväll blev det ett litet "tager-vad-man-haver-mål".
Frysta hallon, oboy, fetaost och vaniljyoghurt med havrekuddar.
 
Idag jobbar jag mellan 8.30-22.30 så Blanca är hos hundvakt och jag är (snart) redo att ta mig ur min varma säng för att göra mig klar. Omelett och vaniljyoghurt står på dagens frukostmeny.


Jag svär på mitt liv och på allt jag har, du är den enda som har fått mig att känna mig svag.

 
 

Nu strövar vi! Maten och kläderna är packade. Ses imorgon!


Hundkärlek.

Helt allvarligt. Får det lov att finnas så här söta varelser!? När vi ska sova på kvällen så ligger hon liksom på huvudkudde i sked med mig, med täcket över sig. Precis som en varm och go liten människa. Helt galet att man kan känna så mycket kärlek.
 
 


Lunch.

 
Om pytt i panna får räknas som snabbmat (den går ju snabbt att laga?) så är det helt klart den godaste jag vet.


Vandring.


Jag, Blanca och en vän skall gå en minivandring ikväll. Det verkar bli Alby- Tyresta vilket är 3 mil fram och tillbaka. Just nu regnar det men förhoppningsvis hinner det bli torrt till ikväll.
 
Igår var jag på gymmet med Jacob. Bänkpress och dips blev det och även lite löpning. Kan ju redan nu säga att jag hatar löpningen. Tycker att det är obehagligt när det blir alldeles tjockt i halsen och det känns som om man knappt kan svälja vatten. Blä. Men det är bara att fortsätta.
Nu skaa jag städa lite i mitt rum och sedan börja packa för ikväll!


Löpningen.

Herre.min.gud. För första gången i mitt liv typ, har jag försökt springa 2km på en viss tid. Alltså, min första tanke var ju att det skulle bli busenkelt. 2km trodde jag ju lätt att jag skulle klara på under 9 minuter.
 
Kan säga att jag höll på att kräkas efter 1.4km, haha. Mitt bloggande ska ju vara ärligt, och hur mycket det än tar emot att skriva det så sprang jag mina dos kilometros på 11 minuter och 15 sekunder. 
Mitt nästa mål blir att klara det på 11 minuter prick och sedan bara fortsätta nedåt. Som tur är så går det ganska snabbt att få upp syre och flås så om fem månader hoppas jag kunna springa milen och kunna springa 2km på under 9 minuter. 
Efter löpningen cyklade jag 5km och lika där, höll fan på att kräkas. Det här med kondition är inte min grej känner jag. 
 
Imorgon blir det ett pass med Jacob. Löpning och lite cykel och sedan marklyft.  
 
 


Konditionspass.

Idag blir det ett pass på Odenplan. Verkar bli så att jag går ensam men det är ingen större fara då jag ändå tänkte köra ett konditionspass. Alltså, tro mig när jag säger det, jag har ALDRIG gjort ett renodlat konditionspass men nu ska jag banne mig ge mig själv en omgång. 
 
Ska köra enligt FMs rekommendationer och tider för att se ungefär vart jag ligger någonstans. 
Det blir i allafall löpning och cykling. Får se hur spyfärdig jag är efteråt, men en uppdatering ska ni få!


Benpass!

Godmorgon!
 
Igår kväll åkte jag till Odenplan med Jacob för ett benpass. Vi har lagt upp lite planer för hur hans höst och vinter ska se ut för att han ska nå sina mål, och igår drog vi igång ordentligt med benpasset. 
Det resulterade i att han ökade sitt personbästa i knäböj med hela 12kg! Galet kul att se!
 
Själv testade jag bara knäböj upp till 60kg. Har inte kört ordentligt på över två månader så jag var nervös inför hur tungt det skulle kännas, men det var inte så farligt alls som jag trodde. 
 
Idag är det vilodag och jag ska åka med Blanca till hundön. Har inte kameran just nu så därför är det lite bildfattigt. Men det kommer! 


Nya planer och scheman.

Det spånas på nya upplägg och planer här på Hagvägen. Rafsar ned lite tankar som dykt upp och kan onekligen komma att bli lite rörigt, men hur som helst.
 
Eftersom att GMU lär vara tufft så måste jag orka både psykiskt och fysiskt. Det fysiska är ganska enkelt att ändra på, bland annat genom att gå upp i vikt och fortsätta lyfta vikter men även lägga in kondition.
Det jag slits mellan nu är att fortsätta bulka tills jag kommer upp på minst samma vikt som jag låg på innan jag gick ned igen, eller att deffa för att jag vill se definierad och vältränad ut.
Om jag tänker rent logiskt så vet jag att jag utan tvekan borde äta mycket mer, träna hårdare och gå upp i vikt.
 
Men om jag tänker på det jag vill ha nu, så är det ju utan tvekan en definierad kropp. Måste faktiskt säga att jag är en liten smula trött på att se ut som jag gör. Inget negativt med det egentligen, men jag vet ju att om jag gör vissa förändringar i kosten så kan min kropp se betydligt bättre ut.
Jag skall försöka att inte vara barnslig och nu måste jag se längre än vad näsan räcker. En bulk är optimalt just nu.
 
Den här gången blir bulken ordentlig. Inget trams, inget "jag orkar inte" eller "jag är för mätt". Ny gainer har införskaffats som skall hjälpa mig och jag är mer taggad än förut. Ett matschema skall läggas upp vecka för vecka och jag vill följa det till punkt och pricka. Inga ursäkter!


Förresten.

 Säg hej till Blanca.


Frukost.

 
 
Det blev en sen frukost idag och sedan hade jag inte så mycket hemma, så jag fick ta vad jag hade.
På tal om matschemat så glömde jag skriva att det börjar gälla från och med den 25e augusti. (Lön då, såklart). Är man fattig så är man. Men ägg och hårdbröd har man alltid råd med. Fint!


Matschema

Nu har jag lagt upp mitt matschema för en vecka. Målet med detta schema är att jag skall ha något strikt att följa och något att titta på svart på vitt. Jag har lagt in protein, kolhydrater och fetter på ett balanserat sätt för att inte få brist på något och bli trött och hängig. Jag tänker äta relativt varierat och tanken är att jag skall lägga på mig lite mer vikt. Här kommer det!
 

MATSCHEMA

Frukost 8.30

Mellanmål 10.30

Lunch 13.00

Mellanmål 14.30

Middag 18.00

Kvällsmål 22.00

 

Måndag

Frukost: Havregrynsgröt med mosad banan, hallon och jordnötssmör + 2 ägg + ett glas juice

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Tonfisk, bulgur, kvargsås, ett stekt ägg och grönsaker + ett glas standardmjölk

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk + en frukt

Middag: Fläskkotlett, potatis, kvargsås, grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Fruktsallad, vaniljkvarg + 1 tsk jordnötssmör

 

Tisdag

Frukost: Smoothie, 2 hårdbröd med ägg, 1 hårdbröd med makrill

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Kycklingfilé, bulgur, kvargtzatziki, grönsaker + ett glas standardmjölk

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk + tre riskakor

Middag: Lax, potatis, citron, grönsaker + ett glas vatten + en frukt

Kvällsmål: Riskakor med jordnötssmör

 

Onsdag

Frukost: Kvargröra med hallon, två hårdbröd med ägg + ett glas juice

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Proteinpannkakor med bär, jordnötssmör, vaniljkvarg + ett glas standardmjölk

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk + en frukt

Middag: Sill och potatis, två ägg, grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Melon, bär + riskakor

 

Torsdag

Frukost: Havregrynsgröt med mosad banan, bär och jordnötssmör, två ägg + ett glas vatten

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Lax, potatis, citron, grönsaker + ett glas standradmjölk + en frukt

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Middag: Tortillabröd, kyckling, kvargtzatziki och grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Fruktsallad + ett hårdbröd med kalkon

 

Fredag

Frukost: Smoothie, 2 hårdbröd med ägg, 1 hårdbröd med makrill

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Kycklingfilé, klyftpotatis, kvargröra, grönsaker + ett glas vatten

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Middag: Lax, potatis, citronröra, grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Korv med bröd

 

Lördag

Frukost: Kvargröra med hallon, två hårdbröd med ägg + ett glas juice

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Fläskkotlett, potatis i ugn, kvargröra, grönsaker + ett glas vatten

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Middag: Kycklingfilé med fetaost, bulgur, kvargröra, grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Korv med bröd

 

Söndag

Frukost: 2 hårdbröd med ägg, 1 hårdbröd med makrill + ett glas juice + melon

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Lunch: Tortillabröd, kyckling, kvargtzatziki och grönsaker + ett glas vatten

Mellanmål: En portion gainer med 3dl standardmjölk

Middag: Fiskpinnar, potatis, citron, grönsaker + ett glas vatten

Kvällsmål: Fruktsallad, vaniljkvarg + 1 tsk jordnötssmör

 



Body Science

Igår köpte jag, som jag tidigare skrivit, en ny gainer. Märket är Body Science och inhandlades på MM Sports för 135 riksdaler. 1.5 kg väger påsen och det är sammanlagt ca 17 portioner.
Smaken är päronsplitt och gör sig (enligt mig) bäst med standardmjölk.
Den är laktosfri och är naturligt smaksatt, alltså inget aspartam eller sukralos.
 
Jag har alltid varit lite skeptisk till gainers på grund av smaken. Har testat vaniljsmak tidigare och kräktes upp det inte bara en, utan två gånger. Aldrig mer vanilj. Päronsplitt var en ren chansning och som tur var så är den nästintill riktigt god. Den smakar som den heter och jag kommer köra på två portioner om dagen.
 
 


Träning och MM Sports.

Är det bara jag som älskar MM Sports? Blir så galet inspirerad så fort jag kliver in i den butiken alltså.
Dagen har spenderats med min gode vän Jacob och hans son Frank. På sportbutiken köpte jag en ny gainer med smaken päronsplitt, som faktiskt är helt okej! Mycket, mycket bättre än vanilj. Jag köpte även magnesium och jordnötssmör så nu skall det experimenteras med smaker. (Inte med magnesiumet, det vore en dålig idé).
 
Kvällens träning blev bänkpress, chins, marklyft och flyes i kabeln. Har haft sjuklig ångest inför bänkpressen och även om jag orkade mer idag än jag trodde så är jag besviken. Mitt tidigare personbästa ligger på 55 kg på bänken och idag testade jag bara upp till 47.5 kg och klarade den, men det kändes tungt.
 
Imorgon hade jag bokat in ett yogapass klockan 17 men är osäker på om jag hinner gå på det. Skall nämligen träna med Chrystelle på Odenplan eller Fridhemsplan imorgon runt 19.30, men vi får se.
 
Nu har Blanca somnat, och det borde jag också göra snart.
 
 
 


Makrillmackor.

 
Alltså, makrill kan ju vara ett av de godaste påläggen som finns.
Bara att lägga på hårdbröd och servera med ett glas mjölk till. Gottgott!


Klantigheter och sådant.

Förmodligen är det inte bara jag som är klantig på gymmet, även om det ofta känns så. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av en lista på några tokiga saker jag gjort under träningen!
Samtliga saker har skett när folk tittat på...
 
* Jag har tappat en viktskiva på min mobil så att skärmen sprack och den gick sönder.
* Jag har tappat en vikt på min fot så att jag fick ett märke på stortån som fortfarande sitter kvar.
* Jag har missat racket när jag skall lägga på 70 kilo efter knäböj och tappat ena sidan i golvet med mig under.
* Jag har missat racket när jag skall lägga på bara stången, och fått den i huvudet.
* Jag har (av hittills okänd anledning) stora blåmärken efter nästan varje träning.
* Jag har smällt av ett gummiband i hakan när jag skulle kolla hur starkt det var.
* Jag har i ren stress råkat få med mig en hantel när jag skulle springa till bussen.
 
 
 


Kvällsträning

 
Träningen gick bra. Jag har fruktat chinsen eftersom att jag tappat en del i de andra övningarna och trodde inte ens att jag skulle klara en enda nu. Fem strikta och sju med pass lyckades jag skrapa ihop på första setet och det kändes sjukt bra! Körde även dropset på bicepscurls och jag hade en pöl av svett mellan brösten efteråt.
 
Imorgon blir det träning med Jacob. Bänkpress och dips står på schemat! 


SATS Odenplan

Ikväll ska jag och Chrystelle åka och träna på Odenplan. Min plan är att mörda alla små muskler och kötta tills tårarna rinner. Fick en stark motivationspust idag och känner mig extremt taggad på att ta ut mig. Äntligen.
 
I och med GMU, som jag tidigare skrev om, så tänker jag lägga upp ett nytt träningsschema samt lägga om kosten helt. Ni skulle bara veta vad jag äter för "mat". Min kost består enbart av mackor, glass och pizza. Fungerar liksom inte i längden. Vikten har gått nedåt och jag kämpar för kung och fosterland för att stanna där jag är just nu och sedan gå upp. Det är slut på daltandet och "gainer smakar illa", för jag måste bli stark, snabb och bitig.
 
Uppdaterar när jag kommer hem senare om hur passet gick!


Nystart.

Nu är det dags för nystart här efter ett uppehåll på nästan två månader. Mycket har hänt sedan sist!
Jag har skaffat träningskort på SATS för att kunna träna med min goda vän Jacob som också har kort där, jag har blivit med hund, jag har varit på roadtrip med en vän och jag har ansökt till GMU som är ett av mina stora åtaganden i mitt liv. Väntar med spänning på tester och besked och ser fram emot att få en av mitt livs stora utmaningar framför mig.
 
Eftersom att jag haft ett långt uppehåll med träningen så är jag inte på samma plats fysiskt nu som då. Jag har snabbt fått erfara att muskler är en färskvara och även om jag visste det redan innan mitt uppehåll så har jag såklart varit besviken och känt mig nedstämd. Jag tar inte längre 55 kilo i bänkpress och jag gör inte 7 strikta chins. Jag tar inte heller 100 kilo i marklyft eller 75 kilo i knäböj. MEN, det finns ingenting som säger att jag inte skulle kunna göra det igen. Och det finns ingenting som säger att jag inte skulle kunna lyfta tyngre än det i framtiden.
 
Med tanke på att jag har GMU framför mig så måste jag lägga i alla växlar när det kommer till mat och träning. I sju månader har jag enbart fokuserat på muskelbyggande och fria vikter men nu är det dags att lägga in konditionsträning och rörlighetsövningar. Jag har fem månader av stenhård träning framför mig och en anledning att fortsätta kämpa. Trots min motivationsdipp och två månaders uppehåll så är jag på banan igen och ser fram emot en riktig träningshöst innan utbildningen drar igång i januari.
Nu jävlar.