Morgonpärs!

Alltså vilken morgonpärs! Haha. Vaknade för inte så längesen för att Tyra behövde gå ut. Gick ned till baksidan och tänker göra som vanligt. Alltså att Tyra kommer till dörren före mig, jag säger 'backa', hon backar och sätter sig ned. Jag öppnar dörren för att kolla så att inga andra hundar och katter är utanför och sedan släpper jag ut henne medan jag själv står kvar i dörren och väntar. 

Men denna gång såg hon att det var en busig hund i koppel några meter bort och hon smet igenom mina ben utan att jag hann reagera. Mitt hjärta stannade. 'Tänk om hon springer fram för att hälsa och den andra hunden lemlästar henne för att den inte gillar andra hundar'. 

Tyra står still utanför dörren, precis framför mig. Jag upprepar stanna några gånger. Hon tittar på den andra hunden som nu stannat och tittar tillbaka på henne. Sedan vänder hon bort blicken, springer in på vår innergård, kissar och bajsar och kommer glatt tillbaka in genom dörren och upp i trapphuset. 

Eeeh!? Ja. Det var ju bra! Jättebra. Massa beröm. Samtidigt snurrar min skalle och jag bara undrar hur tur jag kunde ha som fick en perfekt hund. 









Gosgrisar.

På förmiddagen innan jag åkte och jobbade så träffade jag och hundarna Nicole och Pepsi på innergården. De alla lekte massor med varandra och Blanca var på så himla gott humör! Skuttade runt och käkade bajs och vägrade komma på inkallning ;) Min "perfekta" hund!
 
Sen körde vi klickerträning här hemma innan jag lämnade dem i fem timmar i mitt rum då jag skulle åka och jobba. När jag kom tillbaka såg jag att jag glömt ett glas med yoghurt framme på sängbordet, som konstigt nog stod orört. Det är nåt fel på mina hundar som inte stjäl mat... Eller ja, Blanca kan ju göra det, men Tyra skulle nog inte röra något hon vet att hon inte får.
De låg i alla fall båda två och trängdes i bädden på golvet när jag kom hem. Mina mysgrisar som inte kan vara utan varandra i en minut.
 
Nu ska jag lägga mig och gå upp imorgon för att jobba. Hundarna ska vara långdag hos dagmatte.
 
 
 
Min lilla kalv!


Nytt!

Tyra och Blanca i sina nya halsband som talar om för omgivningen att de är ofarliga! :) 






Lyckat hundmöte

Igår blev jag så förvånad över Tyra. När vi skulle ut och möta Pauline så stod en kvinna med en bichon frisé i flexikoppel utanför. 
En sån där kvinna som inte fattar att hennes utåtagerande, bjäbbande och cpiga lilla hund INTE ska få springa fram längst ut i detta jävla flexi. 

Så fort den såg Tyra (vi stod ca tre meter ifrån varandra) så gjorde den utfall gång på gång och hetsskällde och morrade och flåsade. Kvinnan sade lite lugnt 'men Vilja sluta nu' men gjorde igen ansats till att säga åt hunden på skarpen eller dra in den i kopplet. 

Min första tanke var 'åh nej vad jobbigt, måste väl släääpa en skrikande Tyra härifrån'. MEN, Tyra tittade knappt på hunden. Hon gick förbi i slakt koppel och satte sig och kissade med den lilla hunden praktiskt taget flåsande i hennes nacke. När hon var klar så 'ryckte' jag en lös gång i kopplet för att säga att nu går vi. Och hon kom med mig, i slakt koppel, utan att ens titta bakåt. 

Blev så jävla stolt över henne! Hon har blivit SÅ mycket bättre vid hundmöten. Det enda hon vill är ju att hälsa och leka, men hon låter så illa när hon blir frustrerad av att sitta fast i kopplet och en annan hund går nära. Detta har dock inte hänt på ganska länge nu, så förhoppningsvis är hon helt enkelt inte lika intresserad som förut. 
Det är jag glad för! Haha. 


Tidiga mornar.

Fy vad Tyra var trött i morse. Låg i bädden och ville inte alls kliva upp förrän hon hörde att det var dags för frukost.

Vanligtvis äter de båda 500gr vom og hundemat med lax om dagen men Blanca som ska ner i vikt måste äta ett lightfoder. Därför får Tyra det nu också. Så fort Blanca gått ned 1.5kg till så börjar vi om med färskfodret. Gillar inte att ge torrfoder egentligen då man sällan hittar något utan en massa spannmål och socker i. 

Idag fick de torrfoder, lite kyckling och ett ägg var. 






Ensamträning och jobb

Var och jobbade idag och hundarna var hemma själva i fem timmar. De låg i mitt rum idag och de har inte gjort det förut. Men det gock bra. Inte en pryl rörd. Bara två nyvakna vovvar. Känns så skönt att Tyra får stöd och trygghet av Blanca så pass att hon klarar sig så länge. 

På kvällen gick vi till Hemköp med Pauline och Vega och Idun. Sen fick alla rusa av sig riktigt ordentligt. 

Imorgon åker jag till jobbet klockan 7 och är hemma vid 18.30. Hundarna ska vara hos dagmatte, där de trivs som fisken i vattnet. De blir så himla glada av att se Jossan. Och nästan alltid när vi går mot stationen så sneglar dem och försöker dra mot parkeringen där hon brukar hämta dem. Mysproppar. 

Deras frukost imorgon kommer bli en lyxig en. Men det får vi ta då. 







Har typ aldrig sett Idun så slutkörd som idag. Hon sover nog gott nu! ;)


Vintemys.

Har varit ut på en långis på åkern med Tyra, Blanca och Adam och Gunnar. Tog med deras nya gummifrisbee ut och Tyra ÄLSKAR den. Sjukt ändå att den hållit i två dagar trots att tre staffar haft dragkamp om den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Valptiden.

På grund av tidigare samtal inatt så kom jag och tänka på valptiden med Tyra, och det absolut jobbigaste med den - ensamträningen. 
Det var ju några veckor där jag inte ens kunde gå till affären eller slänga sopor. De första dagarna kunde jag varken stänga dörren till toaletten eller dra för draperiet när jag skulle duscha utan att en liten Tyris tjöt som en stucken gris. 

Lämnar man en hund utanför en affär i Stockholm så får man nästan räkna med att den blir stulen eller förgiftad. Framför allt en tikvalp. Så det har varit svårt att lösa vardagssituationer. 

Nu klarar Tyra att vara helt ensam utan Blanca i fyra timmar. Hon ligger bara och sover. Inget gnäll, skäll, ylande eller springande. Tillsammans fixar hon runt 7-8 timmar om de måste. 

I början läste jag massor och fick så himla mycket tips. Men kände att detta aldrig kommer gå bra. Tänkte att Tyra skulle bli en sån där separationsångesthund och det vill man INTE ha. 

Vi har provat väldigt mycket och det som funkat för oss är detta:

- Välrastad, gärna klickertränad. 
- Tio minuter innan man går så ligger Tyra och vilar. Jag sitter vid datorn och varken säger något eller klappar henne. 
Vi varvar ner från prommis och träning tillsammans på detta sätt. 
- Släck ned och stäng av allt ljud och surr. 
- Lägg in bädden i hallen. Se till att det inte finns något hon kan aktivera sig med förutom att sova. Inga ben eller sånt. 
- Förflytta Tyra till hallen och stänga till. ALLTID se till att hon ligger ner innan jag går ut. 
- Gå ut utan att titta på henne eller säga något. 


Så var våra rutiner och de följdes stenhårt i början. Det gör de till viss del nu också men nu kan hon vara ensam även om hon ligger i vardagsrummet osv. Är så jävla glad att detta moment är över för vår del. Fy fan för att ensamträna valpar alltså. Haha. 
Fick sätta upp en lapp i trapphuset om att yl och skall kan förekomma och varför ;)






Mina hjärtan.

 
 
 
 
 


Tyra åtta månader!

Grattis "lilla" Tyra som är hela åtta månader gammal idag!
 
 
 
 


Söndagsbestyr.

Vilken otroligt fin förmiddag! Mötte Mikael och hans staffe Bismarck runt 12. Tog bara med Tyra då Blanca vägrade i sten att lämna sängen. Så vi var ute i två timmar och Tyra drog kätting. Efter att vi varit ute och gått så åkte vi till Arken Zoo då Mikael skulle köpa hundmat och godis. Jag köpte två hundben som de redan ätit upp, haha.
 
När vi kom hem så lämnade jag Tyra och tog ut Blanca så att hon och Bismarck fick leka lite. Bismarck är obotligt förälskad i Blanca och fjantar runt och försöker smöra. Blanca bryr sig inte speciellt mycket men hon kom igång och lekte lite och tiggde godis hos Mikael!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mysmorgon.

Kom hem runt femtiden inatt och tog ut hundarna en snabbis. Vaknade sedan klockan nio då Tyra tyckte att det var dags att gå upp. 

Var ut på en prommis i tio minuter med båda och sedan fick de frukost. 
Nu ligger Blanca i bädden och sover och Tyra ligger bredvid och tuggar ben och på sin boll. 
Snart ska vi ut på en långis och söka godis i träd! :)






...

Kom hem för inte så längesedan. Gick över till Pauline med lite hundmat direkt när jag hämtat hundarna efter jobbet. Sedan rastade jag Pepsi åt Nicole och sedan gick vi hem. Nu ligger mina grisar och sover och jag ska ta en snabbdusch och sedan gå till Filip med Pau.
 
Imorgon ska jag åka till Vidja med hundarna och en bekant och hennes valp Luna. Blir väldigt trevligt!
 
 


Jobblördag.

Jobbar dubbla pass idag. Har precis haft mitt kontaktbarn i 3.5 timmar och sedan hann jag bara hem, lämna Tyra, rasta Blanca och åka igen. Är hemma runt 20 ikväll och då ska jag och Pauline ner till Magasinet och hänga. 
Känns inte optimalt egentligen med tanke på att hundarna redan får vara ensamma i ett par timmar medan jag jobbar. Men det är tur att magasinet bara ligger två minuter från mig så att jag kan ta ut dem en sväng och kolla till dem. 

Var på Arken Zoo idag med Tyra och kontaktbarnet. Klippte hennes framtassar där då hon inte låter mig göra det själv. Bak går alldeles utmärkt men inte fram. Då bråkar vi och det orkar jag inte. 

Köpte en påse Sam's field Light torrfoder som Blanca ska få som belöningsgodis. Eftersom att hon ska ner i vikt så kan jag inte ge henne vanligt köpegodis. 





Nu ska jag jobba!


Natträning...

Fy fan vad jag och Tyra har trängts på soffan i natt... Vi slåss verkligen på nätterna. Haha. Hon sträcker på sig och trycker alla tassar mot mig så att jag ramlar ner. Och på natten då man är trött och svag så orkar jag liksom inte göra annat än att fösa bort henne med fötterna. Två sekunder senare ålar hon sig upp ändå och envisas med att ligga nära. Mitt lilla handikapp. Haha. 





Kvalitetstid.

Något jag försöker att göra varje dag är att få lite kvalitetstid med hundarna var för sig. Nu är ju Tyra mest krävande och har varit det sedan jag köpte henne. Och givetvis är det så med en valp. Därför har Blanca hamnat aningen i skymundan även fast jag varit noga med att mysa extra mycket med henne då Tyra krävde som mest.
 
Nu när Tyra kan vara ensam hemma så är det lättare att få tid med Blanca och efter att jag gått kvällspromenaden med bara Tyra så lade jag henne i sovrummet och tog ut Blanca för att gå själva.
Ikväll så hade jag med mig godis och tänkte göra promenaden ROLIG. Jag gör egentligen aldrig sånt med henne och det skäms jag för. Men som jag skrev så har vi en liten nystart nu och jag är glad för det. Äntligen måste inte Tyra vara med överallt!
 
Så vi gick ut och jag hade henne lös. Hon kan gå lös och springer aldrig iväg eller fram till någon om jag säger åt henne att stanna vid min sida. Jag gjorde lite tvära svängar, sprang baklänges, i cirklar, lät henne hoppa upp på stenar, leta godis i ett träd, hoppa genom mina ben och hade hela tiden hög ton och mycket klappar och kliande på huvudet. Och vilken skillnad.
 
Hela promenaden så gick hon vid min sida med en så fantastisk förväntning i ögonen. Hon släppte inte min blick för en sekund! Älskar när hon är så taggad. Och svansen gick som en propeller på redbull.
Denna lilla promenad på 25 minuter ska jag försöka ta ensam med henne varje dag. Jag är nämligen så himla glad av att se henne glad, och inte sådär seg och nere som vanligt.
 
Hon var nog så rally på grund av sitt snygga racertäcke!
 
 
 


Blanco Nino.

Går inte att beskriva min kärlek till Blanca. Hon är ALLT jag vill ha i en hund. Det absolut enda som jag blir irriterad på är att hon är så seg och trött ibland. Typ om man släpper henne lös så hamnar hon hundra meter bakom och står och luktar på blommor. Då kopplar jag henne hellre så att hon hänger med. Hon drar ändå aldrig i koppel och har aldrig någonsin varit jobbig på en promenad så hon har inget emot att gå kopplad.
 
Nu när Tyra är äldre och klarar sig själv ett tag på dagarna så måste jag lägga mer tid på Blanca och ha kul med henne. Ser fram emot vår nystart. Min älskade hund.
 
 
 
 


Värmetäcken!

Idag fick vi hem Tyra och Blancas nya värmetäcken. Hurtta ultimate warm. Och visst är de varma och nöjda nu!
Fick även hem ett retrieverkoppel med stopp i svart och med reflex. Ääääntligen!
 
I morse hämtade jag hundarna då de sovit hos sin favoritfarbror Adam. De har busat som tusan med Adam och hans staffe Gunnar. Gunnar och Tyra är bästaste vänner och har varit det sedan dagen jag tog hem Tyra. De får aldrig nog av varandra!
 
Ska snart göra mat till dem och sedan gå ut på kvällisen. Ska även köra klossen och finslipa lite på min egen teknik.
 
 
Bild från i somras
 


Lilla styret.

Tyra och Blanca var ensamma hemma i ungefär fem timmar medan jag jobbade i morse. Det har gått jättebra och allt var orört och de låg på soffan och sov. Det är så otroligt skönt att den här jädra ensamhetsträningen har börjat löna sig nu. Väldigt härligt att slippa vara så låst som man är när de är så små.
 
Jag har till och med kunnat gå ner på lokalkrogen med Pauline några timmar på natten för att ta en cider, och grisarna har sovit gott medan jag varit borta.
 
Det är flera saker som lossnat på väldigt kort tid. Koppelgången och ensamhetsträningen, och även klossen och kommandot "stanna". Hon är inte jättebra på att stanna i farten, men om hon stannar och jag ber henne stå kvar så gör hon det medan en annan hund passerar till exempel, eller om jag vill ta på henne kopplet.
 
I och med att hon förändras väldigt mycket och utvecklas i den här åldern så finns det även saker hon blivit mer medveten om, så som potentiella hot.
Tyra ÄLSKAR alla människor. Mer än alla hundar tillsammans på jorden. Men häromdagen när jag hade mitt kontaktbarn och drog pulka så kom vi till en stig i en skog. Det var helt tomt och efter en stund ser jag en tjej sitta på en sten mitt i skogen och titta på oss. När vi närmade oss och var ca 10 meter ifrån så morrade Tyra då hon blev obekväm. Hon morrade samtidigt som hon drog sig lite undan i kopplet, så hon tyckte att det var obehagligt att en ensam människa mitt i skogen satt och stirrade på oss.
 
Sedan tycker hon också att det är jobbigt när hon själv är kopplad och en annan hund rusar fram i ansiktet på henne. Antingen blir hon glad och vill leka, eller så säger hon ifrån. Där låter jag henne säga till men slutar inte den andra hunden så tar jag Tyra därifrån, då jag inte vill utsätta henne för en situation där hon känner att hon måste säga ifrån "på riktigt".
 
Hur som helst så har hon växt otroligt mycket både fysiskt och mentalt den senaste månaden. Och på söndag fyller hon 8 månader! Stora tjejen!


Framsteg!

Åååh jävlar vad bra det går med slalomen, sättandet och klossen! Bara jag som måste finslipa vad jag håller på med. Tyra kan det här med lydnad bättre än vad jag kan. 
Superbra och roligt pass innan vi gick på en promenad, bara jag och hon. 

Nu är det fem hundmöten i rad som Tyra INTE försökt dra dit eller låtit av frustration. Peppar peppar! Detta utan godis och klicker. Hade inte ens bollen med mig. Hon gick även bättre än hon någonsin gjort tidigare i koppel idag. Vad händer? Håller hon på att mogna? Hjälp! Vart tog mitt yrväder till valp vägen!? 








.

Tyra och Blanca ligger och snarkar i vanlig ordning. Jag ska upp 06.00 imorgon och undrar själv varför jag inte lagt mig ännu. Fick ett städryck och så har jag just kommit ur duschen. Herregud. Nu måste jag bädda ned mig med mina godingar. De ska vara ensamma i fem timmar imorgon förmiddag, så jag vill mysa sönder dem innan det. 





Morgonmys.

Det märks när Tyra varit ensam en stund på dagen, även dagen efter. Hon blir liksom så otroligt mammig och ska ligga PÅ mig när hon sover. De där valpfasonerna med att ligga på en slutade hon med när hon var runt 4.5 månader. Haha. Nej, jag ska inte klaga. Det är mysigt! Nu ligger hon med en tass och sitt huvud på mitt lår.

Hon är ju rätt självständig och har varit det sedan hon var liten, men igår låg hon och suckade högt i soffan medan jag var inne i köket i tio minuter. Hon är också så att hon kan gå iväg och lägga sig själv, men inte igår!
 
Vi har sovit på soffan i natt och hon har trängt ihop sig med mig i en 80cm bred soffa och snarkat hela natten. Hon vaknade halv nio så då var vi ut på en snabbkiss.
Nu ska det serveras mat och snart kommer Micke och Bismarck hit för en morgonpromenad. Himla bra. Tänkte ta med kameran och få ta lite fina bilder. Så tacksamt att fota i snö, då behöver man inte kunna hantera en kamera mer än att trycka på knappen ;)
 

Bilden är tagen från Instagram, därav blev kvaliteten superdålig!
 


Träning och promenix.

Herregud vad Tyra är trött. Hon har tränat idag, både klossen och fotsättning. Gick jääääättebra!
Sedan på kvällen kom Adam och Gunnar hit och vi tog en jättemysig långpromenad runt åkern. Var längesedan vi sågs och Tyra och Gunnar blev så otroligt glada av att se varandra. De röjde runt och sprang som tokar under hela promenaden. Så fina de är tillsammans. Dessutom har Tyra varit ensam i nästan två timmar idag så det har nog tagit på hennes krafter.
 
Nu ligger mina grisar och sover sedan några timmar tillbaka. Imorgon jobbar jag ett tag och hundarna ska vara hos dagmatte.
 
 


Snöbus!

 
 


Träning!

Ett av de mindre viktiga målen för 2014 var ju bland annat att kunna gå slalom genom mina ben. Bara som en kul grej! Nu har vi tränat på det tre gånger och det verkar sitta. Kul
Idag har jag jobbat med mitt kontaktbarn och Tyra har dragit honom i pulka. Senare ikväll så åkte jag med Micke och Bismarck till hundsportcentrum och körde lite agility. Superroligt och bra pass!
 
 
 
Idag när jag träffade tjejen med amstafftiken så lämnade jag Tyra hemma i två timmar. När jag kom tillbaka låg hon på soffan och snarkade. Så otroligt jävla glad över att det går framåt med stormsteg just nu. Det har varit en lång tid av "kommer-hon-någonsin-klara-att-vara-själv-tankar" och jag har liksom känt mig så himla låst av att inte ens kunna gå till affären. Nu har hon varit ensam i två timmar som mest. Tillsammans med Blanca har hon varit ensam i fem timmar.
 
Det var nästan samma sak med rumsrenheten. Hon blev helt rumsren när hon var ungefär 5/ 5.5 månader gammal. Men innan det så tänkte jag bara att när fasen ska detta ta slut!? Sedan var det som att det hände över en natt och nu kan hon hålla sig i fem timmar om hon måste. Givetvis tar jag ut henne oftare än så, men till exempel om jag är borta i fem timmar, så är det rätt skönt att slippa komma hem till kisspölar i hela vardagsrummet.
 
 


Hundträning

Åh vilken fantastisk dag. Lyckades göra enorma framsteg med amstafftjejen jag mötte idag. Hon hade alltså inte hälsat på en annan hund på fyra månader på grund av agressivitet. Hon gjorde dessutom utfall åt alla andra hundar och högg i luften även om de var 50 meter bort. 

Det slutade med att vi gick såhär i nästan en timme, utan några som helst problem. De fick inte hälsa på varandra då den andra hunden inte är mogen för det ännu, men vi ska träffas fler gånger och försöka få ordning i detta. 

Problemen kom när vi stod stilla och hon stirrade på Blanca och spände sig. Då gjorde hon utfall. Jag berättade vad det kunde bero på och hon var väldigt tacksam över att inte ha en agressiv hund. Snarare en osocialiserad och väldigt osäker hund som behöver mycket hjälp och vägledning. Blanca är perfekt för detta så vi kör på! 
Jag visade henne hur hon kunde erbjuda sin hund ett annat alternativ än att stirra på Blanca, vilket funkade direkt. 





Hinderträning

 
Denna video är från någon vecka tillbaka, innan all snö kom. Nu är banan täckt så min tanke är att hyra hundcenters inomhusbana någon gång i veckan så att vi kan upprätthålla träningen.


Filmer!

 
Nu när jag har en dator så kan jag äntligen lägga upp lite träningsfilmer!
Detta lärde jag Tyra på typ två minuter igår. Älskar att hon är så jäkla lättlärd!
Nu ska jag snart rasta av hundarna och sedan ska jag ner till stationen och träffa en tjej med en amstafftik som har problem med hundmöten. Jag kommer att introducera klicker och se om vi kan få fram en mjuk metod istället för att skrika och skälla på hunden.
Blir väldigt spännande.
 
För några dagar sedan hjälpte jag en kvinna och hennes femåriga amstaffkille som också hade problem vid hundmöten. Han svarade extremt bra på klickern och gick som en klocka efter det. Riktigt kul!
Hoppas på liknande framsteg idag.


Jobb, jobb och jobb!

Fasen vad jag försov mig imorse. Fick springa som en tok ned till stationen för att lämna hundarna till Jossan, sedan upp för att klä på mig och sedan ner för att åka på arbetsintervju i Haninge. 

Jag klarade mig i alla fall trots stressen utav helevete. Intervjun gick jättebra och jag börjar tidigast på tisdag, annars fredag nästa vecka. Det är bara timvick men allt jobb är väldigt välkommet. 

Nu är jag på väg hem för att slänga i mig mat. Hinner bara vara hemma en liten stund innan jag ska till Östermalm för att jobba igen. 
Kommer hem runt 19.30 ikväll och då ska det bara snugglas med odjuren i soffan. 





Lååång ensamträning

Isabel kunde inte ta hundarna visade det sig, så det återstod inget annat än att låta dem vara själva. Fick så jäääkla dåligt samvete då de redan varit ensamma några timmar på morgonen. 

Jag lämnade dem hemma hos Pauline då Tyra är mycket lugnare där. Beror nog på att det är en liten hall där man kan stänga till för köket och vardagsrummet, så de har inte så stor yta att röra sig på. 

Vega fick lägga sig i vardagsrummet och Tyra och Blanca i hallen på ett täcke med kudde och Iduns bädd. Sen åkte jag och jobbade. 

Mötte upp Pauline på centralen efter våra jobb. Jag hade typ panik och tänkte att Tyra skulle dött av ångest av att vara ensam. Det blev ändå runt 5 timmar. 
När vi kom hem och öppnade dörren så låg de alla och sov. Allt var på sin plats och ingen kisspöl inne. Jag blev så himla lättad och glad att jag lät Tyra hoppa hur mycket hon ville. Haha. 

Kommer försöka se till att hon inte ska vara ensam så länge igen när hon är såhär ung, men nu var det ett akutläge och det gick jättebra så jag är sjukt glad för det!
Nu ligger damerna och sover och det borde jag också göra. Upp tidigt imorgon. 




Busar!

 

Hemma en liten stund mellan jobb nu. Har hämtat Vega som är ensam hemma medan Pauline jobbar och hundarna har varit ute och sprungit av sig lite.
Ska passa på att ta mig något att äta innan Isabel kommer hit och ser efter Tyra och Blanca någon timme.
 


Passiv dag.

Ska upp alldeles inhumant tidigt imorgon för att jobba. Sedan hem i två timmar, umgås med hundarna, för att sedan åka och jobba igen. Min dagmatte kunde av någon anledning inte ha hundarna imorgon så jag har löst det på morgonen men inte på kvällen. Får så jäääkla dåligt samvete även om jag vet att de klarar sig tillsammans ett par timmar. Eller ja, Blanca klarar ju hur många timmar som helst om det någonsin skulle behövas, men Tyra är inte jättetrygg ensam. Tur att de har varandra, annars vet jag inte hur jag hade löst vissa situationer.
 
Idag har vi inte gjort så mycket alls. Tyra behöver träna lite på att vara inne utan att göra något speciellt vissa dagar. Så vi har varken lekt eller tränat utan bara varit ut på kissrundor och sedan har de även varit ensamma en stund medan jag och Fia handlade.
 
Nu ligger de och snarkar bredvid mig i soffan och om en liten stund ska jag ta en macka och sedan gå i säng.
 
 
 
 
 
 


Bilder

Här är lite bilder jag tagit med systemkameran de senaste två dagarna. Har äntligen fått min dator och kan därmed lägga upp bättre bilder och dessutom lägga upp filmer! Här är Tyra och kompisen Pepsi i full fart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Promenad och ensamträning


Tyra har varit lite mammig idag. Kanske för att jag lämnade henne ensam i 1.5 timmar. Det gick i alla fall bra och jag känner återigen att ensamträningen går framåt!

Ikväll åkte jag med Mona och hennes malle till elljusspåret. Hade Blanca kopplad då hon alltid hamnar så långt efter annars och Tyra var lös. Hon hade varit inne typ hela dagen så hon sprang runt överallt men stannar som vanligt tio meter framför och kollar att vi hänger med. 

Helt plötsligt ser jag hur hon stannar och stirrar rakt framåt. Då ser jag ett par komma gående mot oss med en staffe. Tyra står still och medan jag går mot henne bakifrån så upprepar jag 'stanna'. När jag precis skulle ta på henne kopplet så gick hon fram några steg. Då röt jag till och hon stannade direkt så jag kunde koppla henne. 
Är så himla stolt över att hon kan behärska sig så bra trots att hon är en unghund mitt i könsmognaden! Mitt lillhjärta. 


Arken och ensamträning.

Hade en alldeles fantastisk förmiddag. Tog med Tyra och mötte Nicole och Pepsi och sedan gick vi till åkern. Solen sken och det var inte så kallt. Tyra och Pepsi leker så himla bra tillsammans och det blev många knäppa foton med systemkameran. Dessvärre kan jag inte ladda upp dem ännu då jag inte har någon dator. 

När vi kom hem lämnade jag Tyra hemma och tog med Blanca till Arken Zoo. Skönt att få lite ensamtid med henne. 
Egentligen skulle vi ju köpa skor åt henne men de såg så konstigt ut att vi skippade det. Istället köpte jag en varmt vintertäcke som sitter jättebra och då slipper hon köldkramper då täcket värmer hela kroppen, även ned till ben och tassar. 
Hennes förra täcke var alldeles för stort och var hemskt fult. Haha. Så hon har varit utan tills nu. Skönt att få det gjort i alla fall. 

När vi kom hem så låg Tyra och vilade i bädden. Kollade på mobilen då jag filmat henne och hon gick runt lite i rummet men har varken skällt, gnällt eller ylat. Helt klart godkänt! Var ändå borta en timme och en kvart vilket är mer än hon någonsin varit helt ensam förut. 





Onda små tassar.

Måste till Arken Zoo idag. Blancas svamp i tassarna vill inte gå bort och hon fick dessutom köldkramp igår så vi ska hitta någon slags sko åt henne idag. Så tråkigt att se henne hoppa runt och knappt vilja nudda marken med tassarna. Det funkar lite bättre om hon har täcke på sig, men det är nog långt ifrån bekvämt ändå. 
Ska även passa på att köpa lite hundmat när jag ändå är där. 

Om en stund ska vi möta Nicole och Pepsi. Blanca får stanna hemma tills vi ska till Arken och fixa tasskydden så det blir bara jag och Tyra som går. 
Är vakt åt Vega idag också så jag ska få med henne ut i kylan också. 





Lärorik dag.

Har haft en väldigt omtumlande och jobbig dag men på köpet lärt mig väldigt viktiga saker. 

Piggar upp mig själv med ett glas Cola och fina bilder som Felicia tog när vi sågs igår. 








Lekfarbror.

Tyra och Blanca ska sova hos Adam inatt. Tyra kommer att bli överlycklig, som vanligt. Helst vill hon nog bo hos honom! Hon ser honom som lekfarbror och där får man hoppa och leva djävul. 

Hon har varit lite seg sen igår och var väldigt trött imorse, så jag tror att det piggar upp henne att få sova borta. 

Nu om en stund blir jag upphämtad för att åka till Marabou. Ska träffa Mikael och Camilla och deras två staffepojkar. Blir trevligt och välbehövligt för oss alla. 





Hundön.

Det går bättre och bättre med att låta Tyra leka med små hundar. Hon är dock fortfarande väldigt burdus och intensiv vilket gör att hon kan råka springa omkull de allra minsta. 

Idag på hundön fanns där två jack russels som Tyra tyckte var jätteroliga att springa med. Men det tyckte inte deras ägare så han tog sina hundar och motade bort Tyra. 
Jahapp. Då ska man se till att hålla sin valp i skinnet så att hon inte springer dit för att leka med dem igen. Lättare sagt än gjort. 

Förutom dessa så kom det även en fransk bulldog, en liten spaniel och en beagle som Tyra lekte fint och försiktigt med. Om hon blev för på så räckte det att jag gick emot henne och 'hötte' med ett finger. 
Så, det var en väldigt lyckad dag! Blanca var på bra humör och Tyra var i extas. Haha. 
Sedan var boxweilern Bosco och damatinern Alfred där så Tyra fick brottas ordentligt! 






Heldag med hund.














Lång dag!

Oj vilken lång dag det har varit. Runt 20 kom jag hem och hämtade då Tyra och Blanca på stationen. Gick hem och myste med dem, gav dem mat och sedan körde vi lite klickerträning allihopa. Tränade även på att Tyra ska kunna ligga still och titta på när jag tränar med Blanca och tvärtom. Det är faktiskt Tyra som är bättre på att vänta, helt ärligt. Haha. 

Nu ligger de och snarkar och jag ska ta en dusch. Imorgon blir det full rulle. Först till hundcafét med Felicia och hundarna. Sedan till hundön för att träffa bekanta från Uppsala som kommer med sin dalmatiner och boxweiler. Och efter det ska jag hem och lämna hundarna för att åka till sjöstaden och äta middag med mormor, morbror och min nyfödda kusin!






Blankupanku.

Jahapp. Härlig natt. Utvilad. Neeej. Har sprungit ut och in flera gånger då Blanca är jättedålig i magen. 
Igår när jag tog med Tyra till Arken zoo så lämnade jag Blanca hemma med ett älgben. När vi sedan kommer hem en dryg timme senare så letar jag efter benet som är helt borta.  Då har hon givetvis ätit upp ALLT. Inte bara köttet på benet utan benet också. 

Så vi har haft en mycket trevlig natt bestående av spring och diarré. Tjoho!

Hoppas att det går över snart. Ska blanda i lite kokt ris i hennes frukost och sedan skicka med lite till dagmatte också. Jag jobbar nämligen idag med. 







Lilla styret.

Min stora, vackra och älskade tjej. Nu är du inte så liten längre på 19 pannor! 





Sök och arken.










Lite bilder från idag. 

Idag har Tyra fått vara på äventyr. Först körde vi sök i skogen och i slutet hittade hon älgben som vi fick i julklapp av dagmatte. Sedan fick hon leta godis i träd och efter det följa till Arken zoo för att köpa hundmat. 

Passade även på att hämta ut en Dogbag och då fick vi bajspåsar, godis, schampo och lite erbjudanden. 
Köpte även ett LED-halsband och leversnittar. 

Nu ligger de båda och tuggar älgben. Ska snart ut på en runda med Blanket innan de ska till dagmatte. 


<3

Tyra och Blanca var hos Jossan idag medan jag jobbade och de var på en två timmar lång skogspromenad. Det behövdes nog och de var väldigt trötta efteråt. Har inte gått ut med dem sedan jag hämtade dem 20.30 då de legat och snarkat som grisar och fortfarande gör det. 

Ska ta ut båda på kvällskissen snart och  längta tills de vaknar imorgon. Är sååå taggad på att köra upplet med leksak i skogen imorgon och klossen med Tyra. 





Bakdelskontroll.

Gick med Tyra till Pauline och tog ut Vega för ett tag sedan. Vega är skendräktig och grinig mot andra hundar, men Tyra leker hon bra med konstigt nog. Haha. 

Igår började vi mer med bakdelskontroll med Tyra. Jag ska lägga upp videos sen när min nya dator kommer som min ÄLSKADE mor beställt åt mig så att jag ska kunna plugga. 
Jag använder mig av en svart låda som hon kliver upp på med framstassarna. Sedan ska hon med hjälp av bakbenen förflytta sig runt lådan med framtassarna kvar. Lite svårt att förklara men video kommer så småningom!









Onsdag.

Tyra och Blanca somnade ute på soffan igår så jag har sovit själv i min säng med nytvättade lakan. Det var UNDERBART. Alltså, det var ett tag sedan jag sov ifred. I en ogrusig och ren säng. Haha. 

Men nu på morgonen smög Tyra in och lade sin hals på min. Hon gör så när hon är vääldigt sällskapssjuk. Plutten. 

Alldeles snart ska jag väcka de små, ge dem mat och sedan gå ut på morgonrundan. Jag jobbar i eftermiddag så hundarna ska vara hos Jossan. Det var ett tag sedan nu så jag tror de blir jätteglada!





Rastgårdshäng!

Träffade Hanna och Freud i rastgården imorse. Freud är så otroligt kär i Tyra och försöker hela tiden att rida på henne. Haha. Det ser så roligt ut och Tyra som inte vet om hon ska säga till eller fortsätta med det hon håller på med.  

Det var jättetrevligt i alla fall och efteråt så gick vi och köpte lite hundgodis och en repknut.  
Nu ligger båda grisarna helt utslagna i soffan. Bra att ladda batterierna lite innan agilityträningen ikväll!











Tisdag.

Tyra har sovit under täcket hela natten. Bara hennes bakben som sticker ut. Kvävs man inte av att vara under täcket för lång tid? Haha. 

Idag ska vi in till St Eriksplan och rastgården för att träffa Hanna och hennes Freud. Blir mycket trevligt. 
Och ikväll verkar det som att Emma kommer hit med Igor och då tänkte vi åka till klubben och träna lite. 

Nu ska jag väcka mina hjärtan. Det stora hjärtat ligger i fotändan och snarkar högt och det lilla hjärtat ligger och smaskar i sömnen. 
Mat och morgonpromenad väntas!





Passet!

ÅH vad bra det gick idag! Tyra visade väldigt mycket mindre osäkerhet på vippbrädan idag och gick den frivilligt fyra gånger. 
Hon fixade en sammansättning på fyra hinder och hade fullkomlig fokus. 
Mycket lek, kamp och lite godis däremellan och såklart lite rusningar med Pepsi!

Har filmer på instagram: j0hannalarsson 
Jag är så otroligt stolt över henne och hennes arbetslust! 






Agility och lydnad.

Mina tjejer sov borta hos Mona inatt då dagmattens ena hund fått kennelhosta. Stackaren. 

När jag hämtade dem imorse blev de sååå glada! Vad jag har längtat. Tänk vad man saknar sina hundar efter bara några timmar. 

Idag ska jag dra med Nicole och hennes staffa Pepsi till BHK och träna agility och lydnad. Blir mest fokus på lek och hinder. Tror att Tyra behöver leka mer på banan istället för att 'klara' hindren.
Hon kan banan om man sätter ihop hinderna till en raksträcka, men hon är så liten ännu att leken är viktigast. 





Sovställningar

Tyra är lite speciell när det gäller sovställningar. Hon kan somna i princip hur som helst och var som helst. Himla gulligt! 












Blanket.

Det finns så mycket jag vill berätta om Blanca. Världens snällaste hund. Men den kärleken är helt omöjlig att förklara med ord. 

Ingen kommer någonsin att förstå. Jag nöjer mig dock med att fler än en på staffepromenaden idag sade att Blanca är den tryggaste hund de någonsin träffat. Älskade lillhjärta. 





Lydnadsträning.

Mona hämtade upp mig igår eftermiddag för att åka och träna lite med Tyra och hennes Blackie. Hon visade mig väldigt bra tips på hur jag kan lära in fritt följ, stå och att låsa framtassarna vid fjärrdirigering. 

Nu har vi mycket att öva på och det är så himla kul! Ska hämta klickern som jag lånat ut till Pauline och fortsätta bakdelskontroll med Tyra. 
Nu tränar vi mycket ingångar och fritt följ och Tyra tycker att det är sååå kul! 

Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha fått en så arbetsvillig och kontaktsökande hund. 










Suck..

Alltså NEEEEJ! Jävla hund! Tyra har ALDRIG rört en grej hemma med sina tänder. Aldrig förstört någonting. Men nu har hon börjat gräva upp våra blommor. Två dagar i rad har jag kommit hem till jordhögar och en valp med jord runt käften. Faan vad arg jag blev! Jag tog tag i henne och röt i ren affekt och skickade in henne på rummet. Sedan satte jag mig på golvet och grinade. Vad fan ska jag göra? Vill inte börja plocka bort allt hemma och absolut inte att det ska bli värre och att hon ska hitta på andra hyss. 

Herregud. Nu måste jag lugna mig en stund. 


Hinderträning och lydnadspass.

Var på klubben häromdagen och tränade hinder och lydnad med lillstyret. Gick väldigt bra! Har en liten film men kan inte få upp det här eftersom att jag inte har någon dator utan bara mobil. Lite tråkigt men så är det. 

Idag ska vi köra ett lydnadspass. Ingångar ska vi öva på samt fritt följ och lite annat. Nu kan hon "hit" utan att jag visar med handen. Sättningen blir förstås inte alltid perfekt men hon har absolut fått in snitsen! Ska nöta och nöta på den. 
Hon tycker verkligen att träningen är såååå kul och det är himla kul för mig med då jag har lite framtida mål med henne. Bland annat LK1. Men det tar vi senare. 

Ska försöka klicka in en apport här i dagarna också. 





Nyårsafton

Jag var lite smått oroad över hur Tyra skulle fixa nyår med alla raketer och smällare. Blanca är ju rutinerad och lugn som en filbunke. Tyra har inte direkt reagerat på några av de smällare som skjutits tidigare i veckan och idag, men man vet ju inte när det väl sätter igång. 
 
Vi var hemma hos mig i alla fall med Tyra, Blanca, Vega och Idun. Det var Iduns första nyår också. Mellan 22-23.30 låg de alla och sov på mitt köksgolv. Så otroligt fina de är, vårt lilla gäng. Och det är svårt att förklara kärleken mellan Tyra och Blanca. De är bara riktiga soulmates. Så glad att de alla har varandra!
 
När klockan slog 00 gick vi ut på balkongen och valparna kom struttande, glada och stod på balkongen med oss och viftade på sina svansar. De stora låg i soffan och sov och tuggade ben. 
Så, Tyra verkar väldigt skottfast och reagerade inte på ljus eller krutlukt heller. Väldigt positivt och bra första nyårsfirande!