:D

Igår hade vi besök av Venita och hennes 7 månader gamla Kiara. En amstaffmix som jag träffade när hon var 15 veckor gammal. När vi var i Kista på utställning härom helgen så träffade jag henne igen och hon har vuxit så SJUKT mycket! Hon är ganska mycket större än Tyra som är 11 månader. Haha.
Hade det jättetrevligt i alla fall.
 
Har återigen tagit upp det här med apporten och nu går det framåt med stormsteg! Så himla roligt!
Blanca har varit på besök hos Melinda och kommer hem imorgon också :)
 
 


Mitt hjärta!

 


I söndags

Igår åkte jag och Tyra till Handen och var hos Melinda, Erik, Cilla och Bobo. Vi hade planerat att åka till Ösmo för att gå DWpromenad med Cilla och Tyra. 

Hemma hos dem testade vi att släppa ihop Tyra och Bobo. Har inte gjort det tidigare då Bobo inte går ihop så bra med andra hundar. Men det har gått över förväntan och egentligen problemfritt med både Blanca och Tyra så nu kan vi äntligen ha alla fyra hundar ihop!

Vi åkte i alla fall ut till SWB och fick låna sele och kätting. Tyra var jätteduktig och drog utan att bry sig ett skvatt. Hon har ju dragit lite lätt tidigare, så det var skönt att veta att det skulle gå bra. 
Var ganska mycket andra hundar där men Tyra hade jättefint fokus på mig. Himla stolt och himla roligt var det!








<33

Är så mäkta stolt över min lilla. Var ute i morse och gick i parken och vid vattnet. Brukar ofta ta av kopplet och låta henne vara lös för att passivitetsträna bland alla fåglar och änder. Hon vill VERKLIGEN jaga dem. Men de tre senaste gångerna har hon inte ens gjort ett försök, hur nära vi än varit. 

Idag satt vi i gräset. Hon tuggade på en pinne och en and gick förbi typ 6-7 meter idrån. Tyra tittade, jag sade lugnt 'nej' en gång och hon släppte det direkt. 

Sen på vägen hem så mötte vi en 14 veckors valp av minisort. Tyra har hälsat på den en gång förut men jag gillar egentligen inte att hon hälsar på så små hundar då hon visat ogillande mot en större 15 veckorsvalp förut när den hoppade upp i ansiktet på henne. 

Men det gick jättebra. Tyra är så lugn och snäll. Sitter med hakan i luften när valpen ställde sig på bakbenen, höll i Tyra och slickade henne runt munnen. 

Är så himla stolt! 





Bildbomb

Jävlar vilken bra dag! Började med morgonprommis med grisarna. Hann bara vila en timme innan vi åka in mot stan. Mötte upp 20 andra staffar utanför kulturhuset och klockan 13 gick vi genom stan och till Djurgården där vi stannade för att fika. 

Tyra och Blanca skötte sig jättebra förutom att Tyra drog första halvan av prommisen. Men det kan jag absolut leva med. 20 andra hundar, trångt, jävligt varm och mitt i stan. Nåt ska ju vara sämre än vanligt då ;)

På vägen hem åkte vi båt till Slussen med Emma och hennes Igor och Sara och Kila. Tyra gillade att titta på vattnet och hon blev jäääävla snygg på Saras foton!

















Promenad mot rasdiskriminering.

Vaknade lite tidigare än jag tänkt idag. Haha. Skulle egentligen stiga upp 9 men vaknade klockan 7. Men det är skönt att få se mycket av solen som redan är framme.
 
Idag ska jag ta med Tyra och Blanca till stan. Vi ska samlas utanför kulturhuset klockan 13 för att gå "promenad mot rasdiskriminering". Jag går inte nödvändigtvis för att säga "kolla vad snälla våra 'kamphundar' är". Utan jag ser det som en bra träning för hundarna och väldigt roligt att träffa gamla och nya staffeägare, de gamla som jag tidigare träffat på promenaderna. Ska bli spännande att se hur många vi blir!
 
 
 
 


Tomt!

Tomt vare här!

Har haft sp mycket att göra! I söndags var jag och Melinda på utställning i Kista. Tog med Tyra då Blanca inte har återvaccinerats. Ska fixa det när jag röntgar Tyra nästa månad. Gick jäääättebra! Var säkert 400 hundar där och extremt smala gångar. Men Tyra passerade i princip alla hundar utan att bry sig nämnvärt. Himla roligt att titta på alla fina hundar!

Idag jobbar jag kväll så dagmatte kommer efter 12 och lämnar vid 18-19. Kommer sakna odjuren...

Och Tyra har blivit helt otroligt närgången! Haha. Helt galet. Hon har aldrig varit sådär som hon är nu. Har mest tytt sig till Blanca när vi ska sova och så. Men senaste veckorna ska hon ligga på mitt ansikte. Gullegrisen. 

Igår fick de följa med till jobbet också. Gick sååååå bra! 














<3

 


Kistamässan




Lyckades väcka den här goseklumpen efter ett tag. Vi är på tåget nu på väg till Kista för att titta på terriergruppen ställas ut. Bra träning för Tyra och roligt att titta på snygga hundar!

Blanca fick vara hemma då hon måste omvaccineras för att få komma in. Ska ge henne återvaccination nästa månad, samtidigt som Tyra får sin ettårsspruta och ska röntgas. 



VÅR!

Vilken otroligt härlig dag vi haft! Jag har gått runt i bara t-shirt idag!
Vaknade och träffade Blancas förra ägare för att jag skulle få lite papper och sånt. Vi var nere i parken och vid sjön och Tyra badade tassarna lite.
Sedan åkte vi till Melinda och var ute i skogen med Tyra, Blanca och hennes hund Cilla. Tappade bort Blancas koppel på vägen så vi fick gå tillbaka och leta det efter att vi lämnat Cilla hemma. När vi hittat det så kom vi på att vi skulle gå ner till en sjö och det gjorde vi.
 
Tyra och Blanca tog årets första dopp i sjön. Tyra har ju aldrig simmat förut och när hon gled i vattnet så simmade hon liksom uppåt istället för framåt så hon fick lite panik och jag med... Haha. Jag stod på en sten och fick luta mig fram så mycket kunde och fick tag i hennes läpp så jag kunde dra henne närmare mig. Jag blev helt blöt i ansiktet/håret och kläderna för att hon plaskade på som en liten säl.
Hon blev i alla fall inte rädd utan gled ner en gång till. Till slut satte jag koppel på henne så att jag kunde hjälpa till att dra henne framåt då hon inte riktigt fattade att man inte kan simma uppåt ;)
 
Ska köpa en flytväst till henne så att vi kan bada tillsammans i sommar!
 
På vägen hem stannade vi i en stor backe med en fotbollsplan nedanför. Tyra var lös och låg och tittade på de som spelade fotboll och jag och Melinda solade och pratade lite medan Blanca åt harpluttar.
 
 
 
 
 
 
 
 


Morning!

Har världens finaste morgon. Och folk frågar varför jag inte vill ha någon pojkvän. 
För att det finns inte plats i mitt liv med två staffordshires! Ååååh kääärlek!








Torsdag

Försov mig i morse. Åkte till jobbet utan att ha hunnit ta ut hundarna eller gett dem frukost. Men hundvakten kom en timme eller två efter att jag åkt så det är ingen fara. 

Igår kom Emma med Tyras bror Leon. Vi gick på långprommis och skulle låta Leon testa springpolen. Men när vi kommer dit så ser jag att någon jävel snott den... Vem fan går ut i skogen och hittar en fjäder samt två karbinhakar och får för sig att man ska ta det? Wierdon. Måste till Clas Ohlsson och köpa nytt idag så de har att göra i helgen. 

Och just det! Idag är ingen vanlig dag för idag är det Blancas 7-årsdag! 
Grattis min lilla tjockisgris!





Nattparkour




Sent igårkväll var Tyra lite rastlös så vi gick ut och parkourade lite. Hoppade upp i träd, på stenar, hoppade över parkbänkar och åkte rutschkana tillsammans. Älskar att larva runt med henne!


.








Springpole

Mina damer är väldigt trötta efter kvällens träning - springpole. Hittade ett träd att hänga upp den i och Tyra har kampat som en riktig jävel. Blanca var lite halvtaggad tills jag hängde upp ett oxtryne. Då satt hon och gnällde för att hon tyckte det var för högt. Tog kanske fem minuter innan jag fick henne att faktiskt hoppa efter den och hålla i när hon fick tag i den, men till slut gick det ;)
 
 


Nytt

 
 
 
ÅÅHH vilken bra dag! Började med att jag och Tyra gick ut i skogen i morse. Sedan åkte vi till Melinda och gick till skogen och testade deras hemmagjorda springpole! Tyra hängde fast i säkert tio minuter och tyckte det var SÅ kul! Så nu har vi varit på Clas Ohlsson och köpt alla delar så att vi också kan göra en. Tänkte hänga upp hundarnas middag i den ikväll.
 
Var också på CRT zoo och hittade en jävligt snygg lädersele. Precis en sån som jag sökt! Hittade även Orijens godis för 39kr per påse. De brukar kosta 99kr styck så jag köpte sex stycken.                  
 
Hämtade Blanca på vägen hem från Melinda också, så nu är flocken samlad igen :)


Ny dagmatte!

Nya dagmatten har varit här med sin valp idag. En åtta månader gammal JRT/DSG. Gick superbra och Tyra gillade henne och hon gillade Tyra :) Vi gick en promenad i skogen och sedan upp till mig och busade lite.
 
Efteråt fick jag skjuts till tälje där jag gick på djuraffären med Tyra för att köpa mat. Kom såklart ut därifrån med nytt halsband och citykoppel också... Suck. Att man aldrig kan hålla fingrarna i styr... Haha.

Om inte så länge kommer Pauline hit med Vega och Idun. Blir fint!
 
 


.

Åkte hem efter jobbet och hämtade Blanca och Tyra och åkte sen till Spånga för att lämna Blanca på helgsemester. Sedan åkte jag och Tyra hem och på vägen så stannade vi på centralen och tränade lite. Hon gick perfekt förbi två bichon frisé och en annan amstafftyp. Var totalt fokuserad på mig. Såg sedan en kvinna med en JRT stå i en kö och då tänkte jag passa på att gå förbi dem. Tyra drog lite men förutom det ingenting. Sedan sov hon i mitt knä resten av vägen hem. Fina lillskiten!
 
 


.

Var ute 8.45 i morse och träffade Marina och hennes rottistik Tia. Vi gick till åkern och sen till grustaget men de skulle just börja skjuta där så det blev inget av det. Istället gick vi skogsvägen tillbaka.
 
Ska snart åka till jobbet och Marina är snäll och tar ut Tyra och Blanca vid 15 så de slipper ligga inne i 6-7 timmar igen.
 
 


Långis

Efter jobbet mötte jag upp Melinda och Cilla på pendeltåget. Vi åkte hem till mig och så hämtade jag ut Tyra och Blanca. Vi gick genom skogen och lät hundarna springa lösa. Sedan kom vi fram till grustaget och där kastade vi pinnar upp och ner och efter det gick vi en skogsväg ut till åkrarna. Blev en ca 1.5 timmes lång promenad och det behövdes då tjejerna varit hemma ensamma i sju timmar.
 
Imorgon ska de vara hemma igen men då kommer en bekant med hennes rottweilertik och ska ta ut och rasta dem en timme.
 
 
 
 


Prommis

Tjejerna ska vara hemma hela dagen idag, mellan 12-18.30. Har precis varit ute på en jättefin timmeslång promenad. Gick ned till Skönviksparken och matade ankor med gammalt bröd. Kastade lite boll ut i vattnet så att Tyra fick blöta tassarna och halva ansiktet. Sedan gick vi upp i skogen, kastade boll och sökte lite. Tyra hade klövjeväska med 8dl makaroner i vardera fack. Det märktes att hon var trött när vi kom till porten då hon gick långsammare än hon vanligtvis gör. Bra, då vet jag att hon kan sova länge medan jag är borta.
 
 
 


Hunddag på jobbet

Både Tyra och Blanca fick följa med till jobbet igår. Vi har infört hunddagar på vissa onsdagar då några av de funktionsnedsatta ungdomarna får följa ut på hundpromenad.
Blanca har varit med två gånger förut och hon är jättebra, men hon är ju rätt tråkig. Vill inte leka eller så.
 
Igår gick jag och en kollega ut med tre ungdomar. De fick turas om att hålla Tyra i kopplet (Blanca fick gå med en annan kollega och ungdom efteråt) och det gick SÅ bra. Nu drar ju Tyra inte i kopplet annars heller, men blir ändå jävligt glad över att hon går fint med tre barn och ungdomar med helt olika funktionsnedsättningar.
 
Vi gick upp på ett berg sedan. Tyra var lös och barnen kastade boll, fick henne att göra lite tricks och så gömde de bollen för henne så att hon fick söka. Hon var sååå duktig! Släppte bollen direkt när någon sade "tack" och hoppade ingenting trots att de höll bollen 30cm ovanför skallen och flaxade samtidigt som de ropade "vänta". Haha.
 
Precis bredvid berget ligger en hundrastgård där två små hundar stod och skällde men Tyra brydde sig inte alls. Och när vi gick tillbaka till gården så höll en av ungdomarna i kopplet då vi blev överraskade och mötte en liten svart hund precis runt ett hörn. Samma sak där, Tyra kunde inte brytt sig mindre.
Är så himla glad över hennes första intryck på mitt jobb och ungdomarna verkade gilla henne!
 
Min duktiga tjej!
 
 


Här är jag, och tjuven som stulit mitt hjärta.

När Tyra var liten så hade jag ingen aning om vad jag höll på med. Jag har aldrig haft en egen hund och när jag fick Blanca så var hon ju redan vuxen. Helt plötsligt satt jag där med en 15 veckor gammal valp och visste varken ut eller in. Fortfarande finns det stunder då vissa saker känns lite sådär hopplöst, men vi har ju fått ordning på 90% av henne, så resterande 10 ska väl inte vara så jävla svårt.
Hon är ju ändå den som stulit hela mitt hjärta.
 
 
 


Mina flickor!

Var ute på en underbar promenad på två timmar i morse. Vi gick på åkern och in i skogen på en grusväg. Kastade boll, sökte ugnstorkade kycklinghjärtan, lekte, klättrade och sprang.
 
När vi kom hem så däckade tjejerna i sängen direkt. Egentligen ville jag inte att de skulle få ligga där när jag köpte den, men vem kan motstå?
 
 
 
 


Morgonstund.

Hundarna ska vara ensamma länge idag. Från 12-18. Så därför steg jag upp tidigt, så att vi har lång tid på oss att springa i skogen och på åkrarna så att de blir trötta och kan sova länge.
Så fort jag tog på Tyra klövjeväskan så sprang hon till sängen och lade sig med Blanca tätt efter. Tolkar det som att de inte är jättesugna på att gå ut i mulvädret.
 
Jag har tagit med godis som de ska få söka och även bollslungan så att Tyra får springa benen av sig efter favoritbollen. Det är en fin morgon, trots mulet väder ute.
 


Mysig morgonpromenad.

Vilken otrolig morgon! Varmt och soligt och jag och Tyra har tagit en timmes promenad med aktivering nu på morgonen. Igår fick Blanca ensamtid på morgonen och idag var det Tyras tur.
 
Hon var lös största delen av tiden och vi hittade en fantastisk åker, skog och sjö. Träffade även en dalmatiner och en malle som spårade med sina förare. Gick med dem en bit längs grusvägen och Tyra skötte sig PERFEKT! Drog inte en enda gång mot någon av hundarna och var mest fokuserad på att gå framåt.
 
Vi letade efterskjutbanan och sandtaget som ligger där men hittade det inte nu. Har gått förbi där förut så imorgon på morgonen tänkte vi leta upp det igen så lillan får jobba lite med kroppen.
 
Hade med godis och hennes favoritleksak ut. Hon fick söka lite i träd samt bära på leksaken nästan hela vägen. Min älskade lilla pippilotta! SÅ duktig!
 
URKASSA bilder, men det är för att de fortfarande kommer från min lånetelefon...
 

 
 
 


Onsdag

 
 
 
 


Pöss

 
 
Alltså det går inte att ta en jädra bild på Blanca utan att hon ser sur ut. Fick EN bra av hur många som helst. Men göllig, det är hon!
 
 
 


<3

En av mina två skatter!


.

Tjejerna ligger och sover gott i soffan. De har varit hos dagmatte som vanligt och verkar ha haft det bra, också som vanligt. I helgen ska de sova hos en kollega då jag jobbar dygn med mitt kontaktbarn. Känns som om jag inte får så mycket tid med dem som jag vill ha, men så är det när man jobbar heltid antar jag. Ja usch ja. Jag ska krama om dem hårt i natt, bara för att jag kan.