Stolt hundmamma.

Min stjärna, Vilde Bill, Bilbo, BillyBus, RockaBilly... Ja, vad man nu vill kalla honom. Han gjorde mitt mattehjärta så extremt stolt idag. 

Han är så himla pipig och mammig nu efter kastrationen och är såååå jobbig att lyssna på, haha. Jag håller på att bli vansinnig. Men det känns fel att säga åt honom också då han är omtöcknad och säkert har ont. Så jag säger ingenting utan försöker att ignorera. 

Men i alla fall så stoppade jag in honom i buren och åkte och hämtade Melinda och hennes Cilla. Vi åkte till sandtaget för att bara promenera där. Billy var HELT EXEMPLARISK! Han tog för första gången belöning och han ignorerade Cilla när hon sprang nära honom. Han hade superfin kontakt och gick fint i kopplet. Sååå duktig! Försökte bara hälsa en eller två gånger men lyssnade direkt vid tillsägelse. Var så himla stolt! Inget ljudande alls. Alla fyra tassar i marken och bara helt nöjd. 

Åkte sedan vidare mot badet så att Cilla skulle få simma ett par vändor. Billy får ju inte bada nu på ett par dagar på grund av infektionsrisken, så det var perfekt för att passivitetsträna. 

Vi satt ovanför på stigen och han satt fint på rumpan största delen av tiden. Inget hysteriskt, men definitivt ett missnöje över att själv inte få bada. Men SÅ duktig! 

På stigen vid badet så mötte vi en kvinna med en stor mastiff. Var ganska trångt men Billy drog INGET alls! Han tog belöning direkt efter mötet (tar inget under mötet). Inget drag, inget ljud, ingenting!
Min fantastiska pojke! Åååh vad jag spricker av glädje! 








Dagen efter.

I morse skulle jag bara gå ner och hämta bilen på parkeringen. När jag kommer upp så hör jag att Billy står och skriker och ylar. Jag skyndade mig upp och han pressade sig ut genom dörren. Han behövde bajsa och var lite lös i magen från medicinen, men jag kände att jag inte vågade lämna honom ensam och åka till jobbet om han skulle stå och skrika till dess att hundvakten kommer. Så jag tar ut de sista semesterdagarna och stannar hemma istället.
Han har precis tuggat i sig lite revben och ätit som han ska. Även druckit. Men han är trött och seg och ligger och knorrar emellanåt. Men det går bra ändå. Han behöver inte tratten hemma då han inte en enda gång försökt slicka på såret.
Ska alldeles strax åka till apoteket och hämta ut hans smärtstillande. Sedan ska vi bara mysa hela dagen.
 
 


Manligheten förlorad

Sådär ja. Billy är kastrerad och det känns så jädra skönt. 
På vägen när jag skulle hämta honom så stannade jag på Arken och köpte en bur, en burmatta, lite revben och kycklinghalsar. Åkte till djursjukhuset vid 18 men de var inte färdiga så jag skulle få hämta honom 20.00. Så då passade jag på att besöka Micke och Bismarck vilket var supertrevligt! Hämtade Billy klockan 8 och han var glad och viftade på svansen, men väldigt trött och hade precis fått stark smärtlindring så att han var lite borta. 

Lade honom i buren och körde hemåt. Han vägrar kliva ur den och har legat där sedan dess. Han har dock stigit upp för att kissa, bajsa och dricka lite. Fina tecken! Tänkte sedan att han skulle ligga med tratten i soffan men han stegade raka vägen in till buren igen. Så jag ställde dörren på vid gavel och satte den precis nedanför min säng så att jag märker om han får ont eller börjar försöka slicka på såret. 






Veterinären

Vilde Bill lämnades i på djursjukhuset nu imorse för kastrering, vaccinering och chipkoll. Han var jätteduktig inne i väntrummet när det kom in en pudel. Han satt kvar på rumpan men gnällde lite. Men inget hysteriskt alls. 

I undersökningsrummet var han så upptagen med att nosa på golvet att han inte ens märkte att sköterskan både bytte koppel på honom samt försökte hälsa ;) Sedan släpade han ut den stackars sköterskan ut genom undersökningsrummet och vidare till salen de skulle till. Haha! Jag själv fick gå därifrån och sitter nu på tåget mot jobbet. 


Lyckligt ovetandes på tåget. Skrotis! <3


.

Cyklade några kilometer med både Tyra och Billy när det blivit svalare. ÄLSKAR att cykla med dem! De blir så trötta på så kort tid och jag slipper röra på fläsket :) I alla fall med Billy för han drar mig i början. Skönt!

Vi körde ett par kilometer och stannade till på vägen hem vid poolen i Salem. Billy attackerade fontänen och plaskade på som en liten valp. Helt överlycklig. 








<3

 
 
 
 
 


Cykel och bad

Tog ut Billy på en cykeltur till badet. Tog med vatten och skål i korgen och cyklade rätt lugnt så att det skulle vara drägligt för honom. Han skötte sig SUPER! Försökte bita däcket en gång men backade direkt när jag röt 'nej'. Det är ju rent farligt om han skulle få för sig att gå mot däcket när vi är i full fart. Vi båda skulle skada oss ordentligt, så när han är på väg mot det så får jag ryta till så att han förstår. Men 100% framsteg sen igår! Ska ta en kortare tur sent ikväll då det svalnat också. 
Vi kom till badet i alla fall och Billy kikade på ankor innan han fick hoppa i. Nu ligger han i soffan och stinker ankbajs. 

Försökte förresten lära honom lite trix idag. Han kan sitt och ligg sedan tidigare. Började med rulla runt och det går mycket bra för att vara första gången!

Och imorgon ska han kastreras. Spännande! Lämnar in honom klockan 8 och åker därefter direkt till jobbet. Hämtar honom efter jobbet och håller tummar för att allt ska ha gått bra! :)









Cykel!

Jag tog med Billy för att hämta Melindas cykel i Handen. När vi kom hem så testade vi cykla tillsammans och Billy fattade inget. Haha. Ååååh den lilla clownen. Han skulle attackera hjulet när vi började rulla. Till slut fick jag köra på honom lite så att han skulle fatta att man inte rör däcket. Efter det gick det jättebra och vi startade lugnt med en kvarts cykling. 

Billy är HELT död efter en dessa 15 minuter Fy fan! MÅSTE ha en cykel! Så sjukt smidigt! Och jag själv slipper ju röra mig! Win win! Haha. Ska få köpa en av min hyresvärd imorgon tror jag. 

Efter att jag lämnat Billy så tog jag ut Tyra med cykeln och det gick bra. Hon är så himla fin när hon sträcker ut sig och springer. Älskar att se henne springa! Smidiga och atletiska rörelser.

Och jo! Glömde säga att på väg till Melinda så hade vi ett hundmöte med en tax på torget vid mig. Billy var hur bra som helst! Han drog knappt och ljudade inget alls. Duktiga pöjk. 




Rädd att jag ska glömma honom på hallmattan ;)



Bad

Usch vad Tyra varit låg idag. Inte velat busa med Billy och bara legat på det kalla hallgolvet. 

Tog med henne till stranden för att bada men det var en hundrädd familj där så hon fick vara kopplad. Var ändå rätt bra för då kunde vi passa på att passivitetsträna där för en gångs skull. Hon är ju besatt av vatten. Kan inte alls gå fint när hon ser vattenbrynet och förstår att vi ska dit. Men det gick jättebra idag. Hon låg på min handduk och tuggade ben och blev inte ens studsig när barnen kastade sig i vattnet. Äta getingar försöker hon däremot. Korkskalle.. 





.







Var uppe 04.45 för att hinna motionera småglinen innan jobbet. Var ute i över en timme och varvade att ha dem lös. Vågar inte ha dem lös ute tillsammans ännu och framför allt inte då jag är ensam. 

Skulle sen göra mig klar för jobbet då jag ser att Tyra är dålig igen så jag stannade hemma. Stackars min lilla tjej. Fy fan vad det är jobbigt att se henne så...


Sandtag och bad

Nicole kom och hämtade upp mig och Billy vid 19 ikväll. Vi åkte till grustaget först och jag kastade boll med Billy tills han inte orkade gå upp för sandberget mer. Han drog lite i kopplet men blev inte alls okontrollerbar eller överexalterad när Nicole tog ut Alfons och Vega. Han skötte sig väldigt bra tycker jag! 

När Nicole släppt in Alfons i bilen igen så släppte vi Billy och Vega. De lekte lite smått och Vega sade ifrån på ett väldigt bra sätt. Skall och markering med tänderna och Billy ryggade tillbaka då. Tyvärr är han snabbt på't igen så att Vega fick säga till flertalet gånger. Det märks att han inte förstår att han ska backa och ge space så jag fick hjälpa honom lite på traven. Jag kallade in honom från leken, han kom och jag satte honom vid min sida. Sedan fick han gå fot ett par meter tills jag okejade och efter en stund var han inte lika intresserad av Vega. 

Efter det så åkte vi till badstranden där det blev passivitetsträning och bad. 

Billy fick titta på medan Alfons och Vega badade och det var ju jääääättejobbigt! Jag var nog världens hemskaste matte just då och Billy pratade och lät som en trasig motor. 
Men det tar inte så lång tid för honom att förstå att rumpan ska vara i backen! 
Sedan fick även han bada och det gjorde han ju på sitt sätt. Gullapa. 

Kom nyss hem och tog ut Tyra på en kvällspromenad. Billy fick vara hemma och han är heeeelt utslagen. 

Imorgon ska de vara ensamma några timmar innan Marina kommer hit. Jag börjar ju jobba imorgon. Ska stiga upp 05.00 för att ta en ordentlig motionsrunda med Billy så att han kan sova tills Marina kommer. Tyra sover alltid ändå så hon får gå en morgonkortis när jag är färdig med Billy. 
Måste skaffa en cykel inser jag. Det går snabbare att motionera honom trött så än att dra kätting eller simma. 






Seleproblem och bus med fleeceflätan

Alltså.... Billendillden... Han kan verkligen inte gå i dragselen i början. Haha, fy fan, det ser helt hysteriskt ut. Efter ungefär fem minuter ger han sig men det går inte att gå med selen förrän han är lite trött i benen då han hela tiden vänder sig om och trasslar in sig. Så vi får springa första biten.
Idag när vi kom ut och skulle köra så började det precis ösregna. Perfekt tänkte jag, då orkar han lite mer.
Blev en bra runda och hade en trött hund när vi kom hem igen.
 
Snart kommer Nicole hit med Vega och Alfons och då åker vi till sandtaget för lite backträning!
 
 
 
 
 
 
 
 


Busbarn



Familjen är komplett.

Jag ska erkänna att en tår eller två har fällts. Jag är så LYCKLIGT LOTTAD! Billy och Tyra är så perfekta tillsammans! 
Det gör inget om det blir fullt vid dörren eller att jag busar och gosar med den ena. De samsas och gosar gärna tillsammans båda två, med mig, samtidigt. Ingen stress, inget missnöje. Bara REN glädje och kärlek. Kamphundskärlek. 








Tyramorgon

Eftersom att Billy fått all uppmärksamhet de senaste dagarna så var det Tyras tur i morse. Vi vaknade 7.30 och jag gick en kortis på tio minuter med Billy så att han fick göra ifrån sig. Sedan fick de mat (han äter såååå mycket bättre när Tyra är med) och så tog jag bollen, kameran och Tyra och gick mot skogen.
 
Vi hade fyra hundmöten, och min stjärna var BÄST! Ignorerade totalt och gjorde exakt vad jag ville. Mitt hjärta exploderar av stolthet! Hon är så perfekt, min lilla gris.
 
Vi gick några kilometer, gick till springpolen och hon fick köra lite på den innan vi kom till stranden och där badade vi länge. Tyra simmade efter bollen och struntade i människorna och hundarna som var där. Det är så fruktansvärt värdefullt att kunna ha hennes fulla uppmärksamhet när hon är okopplad trots att det är störning runtomkring. Fantastiska, älskade Tyra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Backträning

Tog med Billy till sandtaget nu när det blivit svalare ikväll. Tog bussen dit och hade med mig nya bollen som verkade mycket uppskattad!
När vi kom fram så släppte jag honom lös och började kasta upp för sandbergen. Han kämpade på riktigt bra och körde några vändor innan vi vilade och han fick bada och dricka ur en lerpöl.
Körde på ett par vändor till, övade inkallning och bara myste.
 
På vägen tillbaka så hoppade vi av några stationer innan vi skulle för att gå till poolen vid Salem centrum. Där fick han bada av sig den värsta leran och plaska på i fontänen innan vi gick sista kilometern hem.
På vägen hade vi tre hundmöten. Det första var i poolen där vi var då en kvinna ville bada sin pinscher. Billy var så JÄVLA duktig! Hade full fokus på mig och bollen att han först inte märkte att de stod precis bredvid oss. När han till slut såg dem så tittade han en sekund, och sedan glömde han bort dem helt för att få bollen, vilket han fick som belöning för fin kontakt.
 
Andra mötet var på gångvägen hem. Mötte en malle och en pudel. Billy fick sitta ner och hade även här jättefin fokus på mig och bollen. Sista gången var det samma malle och pudel sedan tidigare fast vi möttes på ett annat ställe. Då satte jag honom inte utan prövade att gå. Det var en rätt smal gångväg och han höll fokus på mig ända tills de var precis bredvid oss. Då tog han ett litet skutt mot dem (absolut inget argt eller hotfullt). Jag sade till honom, satte honom i fotposition och belönade sedan med bollen.
 
Han var så himla duktig! Har inte alls dragit något i kopplet heller.
Fina, älskade lilla pojke! Han har mig runt sitt lillfinger den lilla skiten. Här kommer bilder från ikväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Det var den grenfixeringen

Var ute i skogen med Billy för en stund sedan. Han ska ju tydligen vara fixerad vid grenar. Inget jag sett alls under tiden han varit här, men idag när han var lös så hoppade han mot en gren. Jag sade bara bestämt 'NEJ' och han släppte direkt och kom rusandes till mig och glömde bort allt vad grenar hette. Sååå, jag antar att det problemet är 'löst'. 








Morgondopp

Klockan 8 i morse tog jag med Billy ut och mötte Marina och Tia. Vi gick till skogen och bort till stranden där Tia och Billy fick bada och busa. Det är så HIMLA roligt att se honom bada! Jag viker mig av skratt så som han håller på. Han kastar sig ut och plaskar medvetet med frambenen så att det skvätter vatten, och så försöker han äta upp det.
 
Han är så fin med Tia också. Hon simmade runt efter pinnar och han försökte inte alls ta den ifrån henne. Och när han råkade simma på henne så morrade hon ifrån och han backade direkt. Vilken kille!
 
Här kommer en bildbomb från morgonpromenaden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Första natten

Tyra kom ju hem igår så igår var första kvällen och natten för dem tillsammans. Alltså, jag säger det bara.... Ain't nothing to worry about. Haha. De ÄLSKAR varandra och är så himla fina! Båda ligger på rygg inför varandra och Tyra har typ bara legat på rygg under lek för Blanca förut. 

Billy är såld. Han avgudar Tyra och är respektfull. Igår stod han och drack vatten medan jag stod och diskade. Då ser jag att Tyra kommer och vill dricka samtidigt. Billy backar direkt och låter Tyra göra det, och så fortsätter han när hon är färdig. 
Det värmde sååå mycket att se honom så respektfull! 

De sov först i sängen inatt men Billy tyckte att det blev för varmt och bytte plats till soffan istället. 
Och nu på morgonen var jag ute med dem en och en så att vi sedan kunde somna om en stund med gott samvete. (Efter att jag skrivit detta alltså, haha). 

Klockan 8 ska vi ut på morgonpromenad med Marina och Tia. 
Och sedan måste jag planera inför hur tusan vi ska göra kommande arbetsvecka. En dörr ska i alla fall hämtas i helgen så att jag kan lämna dem ensamma fast åtskiljda. Valprisken är lite för hög mellan dem just nu! Haha. De är som sneaky tonåringar som smiter iväg för att pussa på varandra i hemlighet. Men söta, för guds skull. Titta bara. 








Kvällsprommis

Var ute på kvällspromenad med Marina och hennes rottistik Tia. Tog med Billy såklart. Han skötte sig galant! 
Han respekterade mitt förbud att hälsa i början och gick bra i kopplet. Trodde absolut att det skulle vara värre ;)

När vi kom in i skogen så släppte vi dem lösa och de härjade på som galningar ett tag. Billy var jätteduktig och respekterade Tia när hon sade ifrån en gång. Han ryggade undan direkt och gav henne space. 

Jag kallade in honom under lek och efter två-tre gånger kom han som ett skott. Duktig kille! 

Nu på kvällen så kom Tyra hem. Jag har haft vildingarna för mig själv och de ÄLSKAR varandra. Vill bara pussas och gosa hela tiden. Måste dock ha ögon i nacken och vaka som en hök så att Billy inte försöker sätta på Tyra. Hittills går det jättebra! Han har försökt två gånger. Första gången röt jag till ordentligt, och andra gågen räckte det med att 'hötta' med fingret och säga 'hörredu'. 








Ensam hemma

Var tvungen att åka och jobba idag. Hade först tänkt ta med Billy men det är inte schysst i denna värme så han fick vara hemma ett par timmar. 

Det har gått jättebra och han låg i bädden i hallen när jag kom hem. Tog ut honom på en 20 minuter lång promenad och trots att han vilat i några timmar så drog han inte i kopplet. 

Nu ligger han i soffan efter att ha vandrat ett tag och testat ligga på olika platser. Tror att det är värmen som gör det. 

Såhär somnade han igår. Haha. 
Polkanosen. 

Var förbi på arken och köpte en ny boll. Den enda leksaken som hållt för Tyra. Hoppas att vi inte slarvar bort denna som med de andra. 








En god morgon.

Vaknade vid sjusnåret idag. Billy har sovit gott bredvid mig i sängen. Han är väldigt lik Tyra på det sättet, att han är närhetstörstande. Vill gärna sitta och ligga nära och hänga med i lägenheten.
Tyra följer inte efter på samma sätt men hon vill ju gärna agera siamesisk tvilling i soffan till exempel.
 
Halv åtta gick vi ut för en dragrunda ner till sjön. Och alltså... han GÅR inte att gå ordentligt med när han har selen på sig i början. Han hoppar, snurrar, biter i selen, i kopplet, rullar på rygg, tramsar och håller på. Tog kanske tio minuter innan han blev någorlunda mör i benen och kunde gå så när som på normalt.
När vi kommit till grusvägen och stigen in i skogen så gick det hur bra som helst.
 
Han var så himla trött när vi kom fram till badet att han, medan jag vände ryggen till, gick rakt ner i vattnet med sele och kätting på och lade sig ner och drack vatten.
Jag tog av honom selen och satte fast långlina och gick ut själv. Först var han lite feg och gnällde, vågade inte riktigt ta första simtaget, men när han väl gjorde det så ÄLSKADE HAN DET! Haha, han ville aldrig sluta!
Men han kan inte riktigt simma ordentligt utan agerar någon sorts fontän och simmar uppåt så att vattnet bara yr och plaskar. Men han älskar det och försöker att jaga vattenplasket.
 
Jag kastade inte en leksak en enda gång, utan han höll på själv i nästan en timme. Emellanåt tog jag upp honom för att pausa och sätta honom ner, för att sedan ge ett "varsågod", och då rusade han ner i vattnet igen och plaskade på.
Två ekipage med hundar passerade men Billy kunde inte ha brytt sig mindre. Han lekte sjöodjur istället för att bry sig om de andra hundarna.
 
Efteråt så tog jag på honom selen igen och gick hemåt. Han var sådär skuttig de första metrarna igen men gick bättre än på vägen dit.
Nu är han heeeeelt utslagen på golvet och alldeles lugn och tillfredsställd.
Här kommer en bildbomb från morgonpromenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 


Kvällspromenad

Kom precis in från kvällspromenad med Billy. Vi var ute en timme och gick till en tom gammal parkering vid kolonilotterna, och där vågade jag mig på att ha honom lös en liten stund då han höll så fin kontakt. 

Det gick superbra. Han kommer som ett skott med ögonen stora av förväntan när jag ropar hans namn.
Det var en fin kvällis, förutom pudelmötet, men allt annat har varit så bra så det väger upp det lilla gormet. 

Nu är han helt utslagen på golvet efter att ha rullat runt ett par varv i sängen. Och det är läggdags för oss. 

Imorgon ska jag jobba med mitt kontaktbarn så då får Billy följa med. Och han lär snarka gott efter det! Ikväll med för den delen. 









Välkommen, Billy.

Jaha. Idag hände det jag aldrig trott skulle hända. Jag har gått och blivit hanhundsägare, och Tyra och Blanca har fått en frisk fläkt i hemmet. Billy (som tidigare hette Bluey) är någon månad äldre än Tyra och de kommer så bra överens hittills.
 
Nu är jag ensam med Billy och har varit det sedan 17 idag då Marina hämtade Tyra för att jag skulle få lite ensamtid med honom. Han skulle omplaceras på grund av hans oförmåga av koppla av. Han är alltså en stressad individ som aldrig fått lära sig passivitet.
 
Han är fruktansvärt vacker, charmig och härlig att ha och göra med, men det är såklart inte helt problemfritt.
 
De saker som finns att jobba med (ska göra en jämförelse om ett par veckor) är:
 
- nafsande i lek/när han är uppspelt
- smått gormig vid hundmöten
- koppelgång
- bitkontroll
- passivitet
- kontakt
- hoppande
 
Nafsandet kommer när han är uppspelt eller rastlös. Hela mina armar är fulla i märken för att han tidigare idag, innan överlämnandet, var stressad och rastlös när han låg ner och väntade på att vi skulle prata färdigt.
Med armarna i hans mun sade jag inget utan försökte ge honom en uppgift istället- att sitta, eller att ligga. Jag ville inte höja rösten eller prata med honom då det skulle kunna trigga eller öka nafsandet och "flamset".
 
Vid två hundmöten tidigare idag tittade han inte ens åt de andra hundarna. Men det var förmodligen för att han var totalt slutkörd efter DW-rundan. Nu på kvällspromenaden så passerade vi en liten pudel som skällde till två gånger. Han hade gått så fint i kopplet så jag ville inte sabba det, så jag satte honom ner och kommenderade "sitt" genom hela mötet. Han satt så fint tills pudeln precis skulle passera (vi var på kanske 10-15 meters avstånd) och då gormade han till. Inget hopp emot eller utfall så, utan mer gläfs/gorm.
Jag tog tag i halsbandet och nejade med allvarlig röst och då gormade han lite mot mig också. Inget jag tog som hotfullt alls, utan bara som en kanal för frustration. Släppte direkt (då det bara skapar mer frustration) och försökte rikta uppmärksamheten mot något annat, vilket fungerade bra.
 
Tidigare gick Billy som EN ALIEN i koppel. Överallt! Framför, höger, vänster, upp, ner, bakom, sicksack, hopp, nosa, greja och så vidare... Noll och ingen kontakt, stressad, flåsande, hässjande, uppspärrade ögon och ett starkt drag framåt i kopplet.
Idag har jag fått honom att sluta dra. Han ligger fortfarande framför mig om jag inte säger något, men han gör inga ryck och backar till fotposition så fort jag stannar.
Han går relativt bra fot om jag är konsekvent och påminner honom emellanåt. Men när han gått fot i 5-10 meter så belönar jag genom att ge honom ett varsågod, så att han får gå och lukta och kissa på det han vill.
 
Kontakten har blivit mycket bättre bara idag. Jag håller på att lära honom att Billy=godis.
Han svarar bra men är inte lika godismotiverad som Blanca och Tyra vilket är nytt för mig. Har testat både köttbullar, korv och mjukost. Inget var ju någon jättehöjdare, men han tog de två förstnämnda utomhus med ganska bra fokus ändå.
 
Åkte pendeltåg till Stuvsta för att hämta färskfoder. Inte fasen har han då passivitetsproblem inte... Haha. Han sov som en stock hela vägen dit och hela vägen hem. När vi mötte Emma så var jag beredd på att hålla i honom då han gärna hoppar högt och hårt på alla han vill hälsa på. Men jag blev helt chockad när han gick lugnt fram och inte försökte hoppa en endaste gång! Belönade med korv och köttbullar och satte honom ner för att inte råka sabba det fina och respektfulla beteendet.
 
Sedan har jag infört regler som egentligen finns "bara för att". Har ingen direkt betydelse, men det är mest för att skapa kontakt och för att han ska ha något att förhålla sig till i sin nya vardag. Det är bland annat att han inte får mat förrän han sitter, han måste vänta på att gå ut genom dörren tills jag säger "okej", han får bara nosa och gå i gräset när jag ger "varsågod" (såklart inte så att han bara får nosa tio sekunder på en hel promenad, utan han får det som belöning när han går fint) och att han ska ligga kvar medan jag hämtar koppel och halsband, så att han inte stressar upp sig och blir överexalterad innan promenad.
 
Så, det här var om Billy och hans sämre sidor. De kommer att jobbas stenhårt på och det kommer att komma täta och innehållsrika uppdateringar om träningen!
 
 
 
 


.

 
 
 
 
 


Godisgrisen :)



Felicia har sovit ett par dagar i min lägenhet medan jag var i Piteå. Möttes av GODIS, en redbull och en gullig lapp när jag kom hem vilket var så sjukt uppskattat. Har sovit en timme inatt och trängts med Tyra på två säten för att kunna ligga ner. Den där tjockisgrisen har en magisk förmåga att göra sig två meter lång och tre meter bred ibland alltså... Så jag fick snällt halvligga och försöka sova, vilket gick åt helvete :-)

Idag kommer Pernilla och hennes Kiro! Ser så mycket fram emot tva dagar av bara hund, hund, hund!


Bad







Härlig dag!

Har haft en helt underbar dag idag med Louise och hennes fina Kelly! Det skiljer bara två månader mellan Tyra och Kelly och de är så sjukt lika varandra att vi ibland knappt såg vem som var vem. Haha. 

Började på agilitybanan och efter några timmar åkte vi till Hemlunda och badade. Tyra och Kelly simmade som små fiskar och tyckte att det var skönt att svalka sig! 

Efter det så åkte vi till max och käkade ute på en gräskulle och sen åkte vi till en hästhage och fotade lite. 













På sista bilden tog det ett tag innan jag listade ut att det var Kelly. Haha!


Kattmöte

Jag blev så himla förvånad över Tyras reaktion på Sune. Våran katt. Sist Tyra var här så var hon ca 5 månader gammal och ville busa, busa och åter busa. Sune ville inte det, och örfilade Tyra ett par gånger. Tyra blev bara mer triggad och ville leka ääännu mer då. En riktigt jävlig valp! 

Men när vi kom innanför dörren hos mamma i onsdags så släppte jag bara in henne och hon spatserar förbi Sune som om han inte ens existerar. Sedan luktar hon lite på honom men bryr sig inte mer än så. När han låg i sängen försökte hon sig på en lekinvit men sedan var det liksom bra. 

Efter det så är hon så lugn och obrydd och det är så himla skönt att det funkar så bra med katter! 






Min stjärna, mitt allt!

Åkte till brukshundklubben idag och träffade Hannah och hennes Rayia. Åh, vad Rayia är fin! Mina favoritfärger på amstaff. 

Vi körde lite agility och lydnad. Tyra var superduktig. Hade bara ögon för mig och hennes favoritsak - bollen. 
Jag älskar att vi byggt upp ett så extremt intresse för bollen, för hon gör VAD SOM HELST för den. 
Hon följer handvisningar otroligt bra och har full koll på anvisningarna jag ger henne. 

Att få henne att gå fot gick bättre än väntat. Vi har inte tränat på jäääättelänge. Det som är så kul med Tyra är att vi kan träna supermycket på något och hon kan det då halvdant. Sen pausar man och tränar inte det på en månad, och då har det liksom sjunkit in och så fixar hon det första gången efter så lång tid. Så foten gick mycket bättre än tidigare. Hon håller sig i rätt position med handtecken och det funkar bra. 

När jag kom hem igen hade någon av småflickorna haft sönder min systemkamera. Så jag får använda mobilen i fortsättningen. Suck. 





Mammas fina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså, friheten att kunna ha dörren öppen hela tiden och låta Tyra komma och gå som hon vill. Det är så skönt att slippa tänka på att det finns andra människor och djur som springer i närheten. Hon trivs så bra här och jag med. Även fast jag aldrig trodde att de orden skulle komma från min mun.
Vi har havet precis nedanför och Tyra simmar och badar. Vi var ut på havsbadet häromdagen och lilla damen trivdes så bra. Jag och minsta syster åkte till skogen, kastade boll i sandtag och gick en långpromenad. 

På hela tiden vi har varit här har vi använt koppel en gång, när vi passerade två gormande hundar i en hundgård. Men när jag såg att Tyra inte alls brydde sig så kunde jag koppla lös henne direkt. Min fina, underbara och duktiga lilla mupp.


.










Havsbadet

Tog med Tahmina och Tyra och åkte ut till Havsbadet 22.30 igårkväll. Tyra fick bada och simma och springa lös på stranden. Såg så lycklig ut. 

Efter badet åte bara vi till stugan, där Tahmina gjorde upp eld och Tyra myste i fåtöljen efter en helt galet händelserik dag. 
Såg att Tyras utslag började komma upp igen. Var galet snabb på att spraya silver på henne. Väntade en liten stund och sedan gick det ner som tur var. 













Semester

Trot att Tyra tycker att Piteå är godkänt :-) Kom fram idag med ett två timmar försent tåg. Mamma och lillasyster mötte oss i Älvsbyn och så åkte vi hem. 
Sen har vi hunnit leka massor med Tyra, introducerat henne för vattenslangen (stor favorit), varit i torpet, träffat Jocke som jag inte sett på två år och varit hos mormor. 
Hos Jocke så såg hon en igelkott för första gången och blev helt blockerad. Jag hade inget att avleda med tyvärr men gjorde ryggsäcken på henne. Efter någon minut hade hon lugnat sig och kunde ligga still och slappna av. Det var även två jämthundar i hundgården bredvid som skällde hysteriskt men Tyra ägnade inte ens ett öra eller en blick ditåt. Det är min tjej det! Så stolt!

Nu sover hon som en stock. Helt utmattad av alla nya intryck. Hon har varit ute i långlina med mina småsystrar och badat i deras pool och lekt med bollen i flera timmar. 

Jag och hon åker ut till torpet ikväll och jag tror att Jocke kommer förbi och hälsar på igen. Himla fint. 











Tåg

Sitter på tåget nu. Tyra är så himla duktig och det gick mycket bättre än väntat. Trodde att det skulle kunna bli jobbigt i en liten kupé med en massa andra hundar men Tyra har inte brytt sig ett smack. Hon sover rakt igenom. Ville inte direkt fram och hälsa på någon vilket gjorde mig stoltast på jorden!
Hon sover fortfarande men ska snart väcka henne och ge henne middagen vi tagit med. 








Bra start på dagen

Jag vaknade 05.30 av att Tyra kräktes galla. Tom i magen tänkte jag, men hon åt ändå rätt ordentligt igårkväll. Gav henne mat i alla fall och sedan steg vi upp och drog på selen och gick en dragrunda på 1.5 timme. Pausade två gånger för att bada och simma ett par vändor. Himla fin morgon. Jag och min stjärna. 

Nu sover hon som en stock och vilar upp sig innan tågfärd till Piteå. 














Måndag

Idag slappade jag och Tyra. Blanca har varit hos Emma och Tyras bror inatt för att hon skulle få lite mer uppmärksamhet. Jag har vakat som en hök över Tyra och inte riktigt vågat släppa henne för en sekund då hon mått så dåligt. 

Så vi har bara myst, varit ut på kortare promenader och träffade Marina och hennes rottistik Tia ute. Så vi gick en bit tillsammans. 
Sen städade jag lite eftersom att jag och Tyra åker till Piteå imorgon. Skulle egentligen lämnat henne hemma och bara åka med Blanca, men jag kan inte lämna bort Tyra i nästan en vecka då det är såhär med allergin. Usch. Mår så jävla dåligt för Blancas skull.. Vi som skulle ha en hel vecka tillsammans bara hon och jag. Ska verkligen ta igen det när vi kommer hem igen. Men vet att hon får det bra hos Melinda och Erik under tiden. 

Idag har hon varit symptomfri sedan 10 imorse så det känns bra. Hoppas att det håller sig så. 

Nu har vi riktig myskväll. Chips, dip, film och nedbäddad i soffan med Tyra i knät och Blanca snarkandes i hallen. 
Blanca är trött efter långprommis med en liten chihuahuakille :) 









<3

Dumskallar <3
 
 
 


Skitutslag...

Åkte till jobbet idag. Melindas pojkvän Erik var gudasnäll och åkte hit och tittade till hundarna då jag var så orolig för Tyra. Han sade att hon såg ok ut och allt hade gått jättebra hemma. 

Han åkte typ 15.30 och på de tre timmarna de tog tills jag kom hem så svullnade hon igen... 
Jag smällde i henne två kortisontabletter (redan gett maxdos idag) då hon hade panik för utslagen i öronen och skakade konstant på huvudet. Sket i att det var varmt ute och drog på henne wp-selen och lät henne koncentrera sig på annat än kliandet. 

Blev en fin dragrunda (kontrollerat och fokuserat) och ett dopp i fontänen. Var ute en timme. Nu har utslagen lagt sig och hon har ÄNTLIGEN somnat. 












 


.

Har jobbat idag. Melindas pojkvän kom förbi i lägenheten och var med Tyra och Blanca ett tag då jag var orolig för att Tyra skulle bli mer svullen än tidigare. Men allt verkade ok som tur var. 

Nu är jag på väg hem. 
Jag ska ta ut Tyra på en dragrunda och så får hon bada. Så kan hon sova en stund sen när jag går långis med Blanca. 





Allergibesvär

Tyra har varit frisk i hela sitt liv fram tills för någon månad sedan då hon fick nässelutslag. Det visar sig som knölar/bubblor på kroppen och hon svullnar igen rätt snabbt när hon får en allergisk reaktion. 

I flera dagar har hon haft så jävla mycket skit nu. Det ena avlöser det andra och gårdagen spenderades gråtandes över detta. 

Igårkväll hade hon nästan panik utomhus och försökte springa ifrån klådan. Hon drog ansiktet mot asfalten, sängen osv och kunde inte ligga still och sova. Hon låg och gnällde och slickade/kliade och vred på sig tills jag i princip tvångshöll henne för att hon skulle lugna sig och somna. 

Jag gav henne maxdos kortison och knölarna är borta nu på morgonen. Men hon har fortfarande kvar det röda... 











Blä

Dålig dag. 
Började med att jag vaknade tidigt för att jag trodde att jag skulle jobba. Men det skulle jag ju inte. Tyras allergibesvär blir värre och heska-testet vi ska göra för att ta reda på vad honär allergisk mot kostar typ tio miljarder. Har varit så låg idag och ledsen för det så jag har inte orkat göra något vettigt. Bara ut på kissrunda och sedan in igen och sova. Stackarna har fått sova bort hela dagen. Men det händer ju aldrig annars så det är bara nyttigt egentligen. 

Jag har tvättat och diskat. Ska dammsuga också. 
Felicia kommer senare ikväll och jag ska ut med Nicole. 











Skvallerträning

Igår fick huliganerna följa med till jobbet. Vi åkte till Dalarö och badade ett tag och sedan åkte vi till huset och lattjade på. 

På hemvägen så hade jag båda hundarna, en proppfull väska och en stor påse med massa mat. Kändes jävligt omständigt om det till exempel skulle komma en annan hund då Tyra drar då om jag inte hinner säga något innan. 

Väl på tåget så ser jag att det står en stor hund mitt i gången som gnäller i princip hela tiden. Tyra tittade dit en gång, jag petade på henne och sade hennes namn och så kom hon på andra sidan om mig och lade sig och sov. Fantastiska lilla ärthjärna. 

På kvällen så tänkte jag på det där som hänt på vägen hem. Att jag inte skulle kunna ha båda hundarna och en massa packning för att det blir lite omständigt i hundmöten. Vanligtvis går Tyra bara förbi och sedan vänder hon sig och tittar i farten för att hon är nyfiken. 
Hon har aldrig gjort ett oprovoverat utfall, bara svarat tillbaka med morr om andra hundar gjort utfall för nära. 
Men hinner jag fånga upp henne när en annan gör utfall så svarar hon inte alls utan glor mest och flackar med kontakten med mig. 

Men jag tänkte då, att ja, hon sköter sig bra i 99% av alla hundmöten, men det vore ju skönt om man själv slapp gå och titta sig runt som en radar för att upptäcka dem. Jag vill ju inte att varken jag eller hon ska bli överraskade bakom ett hörn eller att hon ska dra mot en annan hund när jag har fullt upp i händerna. 

Så jag började igår med att skvallerträna med henne. Bara som ett roligt experiment först. 
Hon har ju väldigt fin kontakt och är lätt att 'bryta' när hon ser en annan hund. Lättast får man med henne i slakt koppel och ett 'Tyra, här!' Men nu vill jag testa lite olika metoder. Börjar med skvaller och igår tränade vi på en katt som låg ca 3-4 meter bort och två andra hundar. 

När hon såg dem så matade jag henne med godis som för att säga 'du gör heeeelt rätt som stannat upp och bara tittar'. Sedan märkte jag, när jag tagit upp godis 5-6 gånger att hon blrjade titta på mig som för att fråga vart nästa godis är. Katching! Gav henne den sista, släppte på slakt koppel, sade 'Tyra, här!' Och hon kunde släppa katten direkt, komma till mig och få sin belöning. 

Gjorde samma sak på de två hundarna. Superkul! Blir spännande att se framstegen. 
Hon är ju så lätt att jobba med i och med att hon lärt sig sedan liten att andra hundar är vänliga. Så det finns ju noll och ingen ilska i hennes 'stirrande' och dragande. Enbart nyfikenhet. Och den nyfikenheten är relativt lätt att styra om mot mig istället. 

Vi stannade även till på en fotbollsplan och tränade lite lydnad. Har pausat med det länge nu, så det var på tiden!














<3

 
 
 
 
 
 


Bad

Igår kom Emma och Leon förbi på kvällen. Var tvungen att ta ut Blanca för att bada då hon höll på att få värmeslag stackarn. Och då har hon bara varit inomhus ändå.. 
Vi gick ner till Möllebadet och jag fick bära ut både Leon och Blanca först. De båda simmar om de är igångtriggade med en pinne typ, men det var rätt mycket folk där (klockan var ändå 20.30) så vi fick ta det lugnt. 
Kastade ut giflar i vattnet och då simmar Blanca utan problem hur långt som helst typ. Haha. 

Sen när vi kom hem igen så lämnade jag Blanca, tog ut Tyra och följde Emma ner till tåget. På gräset fick Tyra och Leon busa lite. Är väldigt noga vanligtvis med att inte låta Tyra leka i koppel då det lätt kan bli intjorvat, uppstå frustration och sedan leda till bråk. 
Men hon var så sjukt barnslig och kastade sig hit och dit på rygg och ville busa så jag lät henne göra det litegrann. 
Hon blir bara sådär töntig med hanhundar. Nästan alla hennes kompisar annars är tikar och de funkar hon bra med och hon leker gärna då också, men det är annorlunda med hanar. Haha. 








Leon och Blanca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Suck..

Alltså jag och telefoner.... Det är pinsamt. Nu är jag utan igen för att jag råkade dränka den i en påse som jag bar med mig med ett blött kyltäcke i. Vilken idiot jag är.
Ja  ja. Jag ska till sjukhuset nu på morgonen för att (ÄNTLIGEN) röntga njurarna och få ny antibiotika.
 
Eftersom att min mobil är helt död så kunde jag inte ens ställa väckarklockan, så dagmatte fick komma in och väcka mig när hon skulle hämta hundarna. Känns sådär lagom kul... Haha. Fick ett abrupt uppvaknande då hon knackade på dörren och Blanca skällde och Tyra skrek. Ja, hon skriker. Hon kan inte skälla normalt. Haha.
 
Är fortfarande sjuk men imorgon måste jag jobba. Jag mår så jävla dåligt av att vara hemma och får så dåligt samvete även om det är fel att vistas bland barn och ungdomar när man är sjuk. När jag ändå varit på sjukhuset så måste jag ordna med telefonen. Hoppas att det löser sig idag..


Sjuuuk

Jag är så jävla SJUK. Alltså jag kunde knappt prata både igår och idag. Får så dåligt samvete av att vara hemma från jobbet men det vore själviskt att smitta amdra mitt på sommaren. 

Jag satt just ute på gräsmatten med Tyra och gjorde lite enkla kontaktövningar. Men det är så synd om henne i solen. Hon dör typ. Hässjar redan innan vi kommit ut från porten och är okoncentrerad utomhus. 

Ska gå med henne så att hon får bada sen. 





Bildbomb

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tösabitar.

 
 
 
 
 
 
 


Träning!

Åh vilken GRYM dag jag haft idag! Började med att jag träffade en tjej och hennes hund som drog i koppel och gjorde utfall. 
Allt gick SKITBRA! Bara helt grymt och hon blev så stolt över sin tik och tog till sig av de positiva metoderna. Riktigt kul!

Sedan skyndade jag mig hem, hämtade Tyra och åkte till centralen för att möta Nicole och hennes Vega. I väntan på henne så körde jag och Tyra igenom alla tricks hon kan med störningen runtomkring. Tyra var lös och duktig som vanligt. Stark kontakt och obrydd om omvärlden. 

När Nicole kom så gick vi till Djurgården. Våra hundar var jätteduktiga och brydde sig inte mycket alls om varandra utan travade på utan att söka någon direkt kontakt. Vi gick en lång vända och sedan ner till en pytteliten 'strand' med ett rör där det sprutade vatten. Tyra var först lite rädd men när jag satte mig bredvid röret kom hon fram och tyckte att det var såååå roligt! Hon stoppade hela ansiktet i vattenfallet och försökte ta en tugga av det. Haha. Hon älskade det! 

Sedan gick vi och köpte en dricka, satte oss i gräset och pratade. Sedan körde vi lite flirtpole med fleeceflätan jag hade med. Tyvärr hade jag slut batteri så det blev inga mer bilder än de som Nicole tog, men här är en i alla fall. Übersnygga lilla skithunden på 13.5 månader. 

På pendeln hem kom en alkis fram och ville hälsa. Tyra älskade honom (ovaaanligt ;)) och hånglade upp honom ända tills jag fick säga stopp. Då däckade hon efter all aktivitet och sov i mitt knä hela vägen hem. 
Superbra dag!





Sommar!

Den här dagen har varit superbra. Bjudit på mycket skratt.  

Tog ut Svea på morgonen för lite ensamtid med henne. Blev två timmar. Gick med på åkern och kastade boll. Sedan gick vi till parken där hon badade. Sen när vi kom upp så duschade jag av henne och klippte klorna. 

Efter det så undrade en vän om vi skulle åka och bada, så jag lämnade Svea ensam då Linnea skulle hämta henne efter någon timme, och så åkte vi till badet. 
Tyra simmade för första gången och blev frälst. Hon höll på i 2.5 timmar och simmade, hoppade, kutade runt och sprang ut i vattnet med oss. 
Blanca simmade också efter några pinnar och det var supermysigt. 
Vi gick och köpte märgben och frukt och lade oss och solade i parken. Hundarna låg i skuggan och åt ben och efter en timme gick vi hem. 

Nu är de helt utslagna och ligger på golvet och sover bredvid varandra. Jag ska gå till Coop och köpa B&J och se på serier och njuta av en helt ledig helg. 











Anka

Igår serverades det hel anka. Svea vågade inte smaka och Blanca är ju lite tjock så hon fick inte så mycket. Tyra däremot satte i sig 1.7kg. Hon var så mätt i slutet att hon lämnade en liten vinge och rapade. Haha. 

Men alltså, hon såg dräktig ut! Har aldrig sett henne så 'tjock' om magen. Supergulligt. Påminde om när hon var en valppluttis. Fick dock springa ut med henne inatt då hon blev dålig i magen av ankan. Fyra gånger. Huuua! 


Ska snart hem från jobbet till mina små. Dragrunda med Blanca står på schemat. Tyra har vilodag. 


'Mammas lilla gris'

Jag harit Sveas extramatte nu i två månader. 
Om allt fungerar nu med nya dagmatten så ska Svea flytta hem nästa fredag. 

När vi tränar eller myser och jag pratar med henne så händer det rätt ofta att jag säger 'titta på mammaaaa' eller 'är du mammagriisen'. 
Hon känns ju som min lilla kampgroda. 
Kommer att bli tungt att lämna ifrån mig henne... 






Bra dag!

Var på släphareträningen idag. Linnea kom och lämnade Svea innan så fick med henne också. 

Vi kom dit och Svea var superduktig. Hade inget godis med mig men hon fixade att vara där galant. Det var mest vinthundar där som hoppade, skällde och skrek i kopplet (extrem jaktlust) men  Svea brydde sig inte alls. 

Sen fick Tyra börja. Alla stod högst upp i sandtaget och Peter gick ner med Tyra och tog med 'haren' som sitter fast i en lina som rullas upp sen. 

När han gått iväg, släppt haren på marken och kopplat lös Tyra så gjorde han klartecken, och gubben med oss högst på backen tryckte på en knapp så att maskinen rullade in bytet i rätt hög fart. 
Tyra var helt galen! Nästan lika snabb som whipparna! Hon kutade så som jag aldrig sett henne förut och hade 100% fokus på 'haren' som bestod av..... En helt vanlig plastpåse. Haha. 

Sen när vi kom hem så fick de mat. Och så var vi hundvakt till rottisen Tia. Och Svea brydde sig inte alls! 












Släphare

Lugn och mysig morgon idag. Jag och flickorna sov i soffan. Höll på att tvätta alla sängkläder och var klar halv tolv inatt, så då orkade jag inte bädda. Blev trångt, men det gör ingenting. 

Idag blir det en rolig grej vi ska prova på. Nämligen släphare! 
Dagmatte kommer med Tyra, Blanca och även sin hund Ziita efter att jag slutat. Ska se om de har någon jakt i sig. Haha. 

Ingen av mina två har någonsin dragit efter vilt. Men Svea däremot. Hon ska få följa med nästa onsdag! Hon behöver få utlopp för jaktlusten och få sträcka på benen ordentligt! 
Hoppas att både Tyra och Blanca drar efter! 





Kvälls













Tyrannen


Tyra är otroligt mycket terrier. Hon är 100% rastypisk amstaff trots att det bara är hennes pappa som är renrasig. Glad, människokär, hundkär (okej, inte jätterastypiskt men en bonus), lojal, kontaktsökande, arbetsvillig, livsglad, hög kamplust, bra på- och avknapp och lyhörd.
 
Hon är intensiv utomhus (lyssnar dock bra) men lugn som en filbunke inomhus. Och den där blicken. Ser ni den? Det är hennes Tyrablick. En sådan där som bara hon kan ge och som får hjärtat att smälta och rinna ner i magen. Jag dör. Vad jag älskar min Tyrann.


Gårkvällen

Igårkväll kom Daniella och Awina förbi. Vi tog en dragrunda i skogen och stannade vid vattnet så att Tyra och Awina fick svalka sig lite. 

Awina fick börja draget. Lättare uppvärmning bort till grusvägen som leder in i skogen, och sedan tyngre upp till elljusspåret. Och vilken kämpe! Hon var verkligen superduktig och gav aldrig upp trots jobbiga uppförsbackar med sten och grus! Kul att se!

Tyra drog också fint. Nästan lite för mycket. Haha. Hon blev så exalterad att hon hade lite svårt att inte ligga på och dra. Men jag hade inte 100% fokus på henne utan även lite på Awina samtidigt som övade koppelgång med sin matte. 

Kom till Möllebadet och där fick Tyra köra lite start och stopp i sanden. Herregud vad tungt tyckte hon! Men drog stabilt och bra förutom sista gången då hon tog något galoppsteg. 

En fin kväll!