Flickorna!

 
 
 
 
 


Underbara flickor

 
 
 
 


Detaljbilder från lägenheten

Melinda kommer hit om någon timme och hälsar på. Vi ska gå ut med hennes hund Cilla och med Tyra och åka till en sandtag i Södertälje. Får vara riktigt noga med att linda Tyras tass och även sätta plastpåsar på så att det inte smiter in något skit. Hon har inte ont och veterinären sade att hon kan motioneras som vanligt, så länge man håller såret torrt och lindat.
 
Vi var ju hos veterinären i förrgår och där sövdes hon för att de skulle skära upp trampdynan och ta ut det som gjorde att hon haltat i över sex veckor. De fann en liten glasbit och två större gruskorn som de tog ut och nu haltar hon inte alls längre! Så skönt att ha det där gjort.
 
Igår fixade jag en massa i lägenheten och lagade mat för första gången på en vecka... Är en mack- och yoghurtmänniska... Haha. Det blev superfint i alla fall. Observera att min kamera fortfarande är trasig utan autofokusen, men jag har försökt göra så gott jag kan ändå ;)
 
 
 
 
 
 
 
 


Låååång dag

Lilla skruttisen ska till veterinären imorgon. Vi måste upp 05.20 då vi ska åka imorgon 06.28 för att hinna till lägenheten i Väsby innan vi ska gå till djursjukhuset. Blanca får stanna i lägenheten medan vi ska kolla Tyras tass och förhoppningsvis få bukt med hältan.
 
Jobbade långt idag. Skitsegt och jobbigt och längtade hem till svansbarnen. Men det var inte så illa ändå. Varma mackor, glass och fanta. Och en massa trevligt folk och ungdomar såklart.
 
 
 
 


Ekonomibajs.

Tjoho vilken morgon, återigen! Vaknade 7.44 trots att jag åker mot jobbet 11.28. Var pigg och kry och tog ut hundarna. Gick sedan ned till affären och handlade lite samt beställde medlemskort.
 
Efter det har jag ägnat i princip hela morgonen åt att ringa en massa ärenden och ordnat upp i ekonomin. Jag ringde Folksam och kollade vilka försäkringar jag har och vad de kostar i månaden. Ringde CSN och delade upp betalningen av mitt lån. Ringde och dubbelkollade att jag betalat av tidigare räkningar. Betalade bort de jag hade nu och gjorde en budget för denna månad. JÄVLIGT tur att jag fick dubbel lön samt lön från Väsby kommun denna månad, annars hade jag aldrig kunnat klara mig. Har även sett att jag får tillbakapengar på skatten, så det var inget annat än en rolig överraskning!
 
Började idag med att jag ska spara ALLA kvitton på allt jag köper, för att se vad pengarna går till. Då kanske jag håller mig i skinnet också så att jag slipper skämmas inför mig själv för att jag handlat fler hundhalsband än mat till mig själv... haha.
 
Nu ska jag klippa Blancas klor och gör mig färdig för att åka till jobbet. Jobbar sent ikväll men inte imorgon, som tur är. Älskar vanliga fredagar!
 
 
 


Slaksväder

Nej fy vilket väder det blev igår och idag. Regnblandad snö och blåst. Det gillar varken jag, Blanca eller Tyra.
Var nyss ute på morgonkiss med Tyra och direkt vi kom in hoppade hon upp i soffan och bäddade ned sig i sin filt. Tycker hon visar rätt tydligt vad som är bekvämast ;)
 
Idag slutar jag 17.15 och då ska jag hämta hundarna och sedan åka hem och packa upp det sista av kläderna träna med hundarna. Har blivit lite för lite av den varan i och med flytten och jobbet, men nu ska vi ta oss tid!
 
 
 
 
 


Mystisdag.

ÅH vad vi trivs bra i nya lägenheten! Tyra och Blanca blev hemmastadda sedan första minuten och har även hunnit vara ensamma hemma, och det har gått bra. Jag älskar att de båda är så anpassningsbara. När vi kommer hem till någon så är det liksom ingen tvekan om att Tyra och Blanca bor där, vart det än är ;)
 
Vaknade rätt tidigt idag. Lämnade Tyra för att gå ut med Blanca en stund. Postade ett paket och köpte lite frukost. När vi kom hem låg Tyra i soffan och tuggade på sin favoritleksak. Mysungar.
 
Ska alldeles snart göra mig klar för att åka mot jobbet och lämna av hundarna till dagmatte. Jobbar kväll idag också men sedan jobbar jag eftermiddag onsdag och torsdag så då ska jag ta mig till Väsby för att hämta det sista.
 
 


Bästa söndagen

Om en timme kommer Micke och hämtar mig. Vi ska åka till Stockholm Hundsportcentrum här i Väsby på amstaffträff. Har längtat som en galning och tror att det blir jättebra träning för Tyra och helt sjukt kul för mig att titta på alla fina hundar! Det erbjuds ringträning och rallylydnad samt goodiebags. Och ikväll går flyttlasset för mig och flickorna. Vilken fantastisk söndag, på alla vis!
 
Klockan 9 i morse gick jag ut med Tyra och Blanca på åkern. Tyra jagade en katt och ett par fåglar. Blanca strosade runt med nosen i backen som vanligt utan att egentligen veta vad hon letar.
Tränade även apporten med Tyra. Går så jäääädra bra nu! Heja oss!
 
 
 


Mattes stolthet

 
 
 
Bilderna är tagna mellan 4-6 månaders ålder. Mammas fina och älskade lilla Tyrann.


Bra morgon

Vilket underbart väder vi har! 11 plusgrader och ingen snö. Var ute i bara luvtröja idag.
Gick en långpromenad med Tyra i morse, på elljusspåret. Mötte två joggare och Tyra väntade fint. När hon var yngre ville hon gärna haka på och jogga med alla som susade förbi ;)
Mötte även en golden retriever som Tyra gick fint förbi och sedan släpptes hon lös så fort den passerat, och hon brydde sig inte det minsta och fortsatte framåt.
 
Hon jagade kottar, sprang upp och ned för backar, drack vatten i diken, tramsade runt i leran, parkourade och lunkade lite.
 
När vi kom ut från spåret gick vi till fotbollsplanen vid skolan och tränade platsliggning. Hiiiiimla fint gick det! Klockade henne och satte en gräns på 30 sekunder. Hakan i backen ungefär hälften av tiden. Min DUKTIGA lilla tjej! Jag stod kanske 8-9 meter ifrån henne och tittade rakt fram innan jag ropade HIT och hon kom in i fotposition. Jädrar vilken fart hon har! Så roligt!
 
Nu ska jag lämna hundarna hemma för att åka till Sollentuna och fixa med min mobil.
 
 

Charmig... haha
 
 
 
 


Torsdagkväll.

Åh, jag gillar inte att komma hem så sent om kvällarna och få så lite tid med hundarna. Dessutom är de ensamma i ca tre timmar innan jag kommer hem, efter att dagmatte gått. Ingen fara alls egentligen, men det är ju det där dåliga samvetet som tär på en.
 
De båda var i alla fall väldigt mysiga när jag kom hem. Tyra mötte mig i dörren och var glad men lugn. Inget hoppande eller överentusiasm. Tror att hon var trött för hon gäspade och sträckte på sig innan jag hälsade på henne. Blanca låg kvar i sängen och sov.
Mina små grisar. Så jäkla tråkigt livet skulle vara utan dem.
 
Imorgon är det nuvarande dagmattes sista dag. Vi flyttar ju på söndag och måndagen därpå ska nya dagmatten ha dem. Så tjejen som har dem nu kommer lite tidigare imorgon så att vi hinner ses och säga hej då. Sedan har hon flickorna till 20.30 och jag kommer hem 23.15. Men på lördag och söndag, då ska vi mysa.
 
 


Träning och jobb

Igår var jag och träffade en ny dagmatte efter jobbet. Kände direkt att det klickade! Hon verkar så himla go och snäll och mogen som person. Så vi kör igång från och med måndag och äntligen kan jag släppa paniken över det där! På vägen hem så köpte jag en ny leksak från KONG. Det ser ut som något helt annat än en hundleksak, haha. Men den är sjuhuukt hållbar och den kan Tyra ligga och tugga på, vilket inte går med någon annan leksak då hon slaktar dem direkt.
 
Var nere och tränade lite med henne i källaren för en stund sedan. Vi kör lååångsamt med apporten för att det ska bli så ordentligt som möjligt. Gick bra idag också, inget bitande och en fantastisk energi och arbetsvilja. Hon var så taggad. Hade säkert ingenting med den råa köttfärsen att göra ;) Försöker även få till snabba lägganden och det går bättre och bättre, framför allt med godare godis. Har börjat backa några steg för att till sist få till fjärrdirigeringen.
 
Snart ska jag åka till jobbet. Jobbar kväll både idag och imorgon och jag kommer sakna ihjäl mig efter galningarna här hemma. Har tyvärr inga nya bilder då min kamera bestämt sig för att autofokusen inte ska fungera längre, och min mobil är på lagning. Typiskt. Så ni får gamla bilder tills vidare. Dessa är från när Tyra var ungefär 4 månader gammal.
 
 
 
 
 
 


Här ekar det tomt!

Har varit lite tomt här de senaste dagarna. Dels har jag jobbat mycket och sedan har jag inte haft tillgång till dator.
På söndag flyttar vi till nya lyan. Kommer att bli så jädra bra!
 
Idag börjar jag sent vilket innebär att jag har massa tid med hundarna på morgonen. Igår såg jag en video som en bekant lade upp på hennes hund där de övar in apporten och hållandet. Jag tränade det med Tyra för ett tag sedan men hon tenderade att bita på apporten istället för att hålla med ett grepp. Så vi lade ner det ett tag och tränade på annat istället. Men igår började vi smått med hållandet igen och det verkade lossna fort.
 
I morse var vi nere i källaren och tränade apporten, ingångar och lite tricks. Vi har inte tränat så mycket senaste veckan så hon var galet fokuserad och ambitiös om att göra rätt, vilket det blev.
Jag håller klickern och apportblocket i samma hand, hon sitter ner, jag sträcker fram apporten åt henne och hon tar fast med ETT grepp, inte tio småbitanden som tidigare ;) Jag är tidig med klick och belöning så att hon inte ska hinna bita. Nu håller hon förvisso bara 0.5 sekunder, men hon är snabblärd och det går fort, så jag räknar inte med jättemånga timmar innan hon kan den. När det sitter ännu bättre lägger jag på kommandot "håll".
 
Ingångarna fungerar superbra numera. Har tagit bort hjälper i form av hand och fingervisningar. Hon kommer in och sätter sig fint och får hon ingen belöning så flyttar hon sig närmare mitt ben istället för att köra hela registret med tricks som hon gjorde tidigare. Himla roligt det är att träna med henne!
 
Nu ska jag göra mig klar och sedan ta en cykeltur med Blanca. Hon ska följa med på jobbet idag och agera terapihund för ungdomarna. Mysigt!
 
 


Projekt ny dagmatte

Åh, suck. Flyttar alltså om ungefär en vecka, och jag måste ha tag i en ny dagmatte innan dess... Har pratat med några stycken, men det är mycket som ska stämma. 

Om inte jag hittar någon innan nästa måndag så måste jag åka till Väsby fram och tillbaka efter jobbet och sen hem till nya lägenheten. Det funkar inte! 
Måste slänga upp en ny annons på blocket. Har lite smått panik och känner mog stressad just nu. 

I övrigt är det bra med oss. Tyra haltade dock lite igår igen men ska ge klart hela kuren med Metacam. Blir det ändå inte helt bra så får vi åka tillbaka till veterinären. 

Idag ska jag ha mitt kontaktbarn och sedan åka och lämna Blanca hos Linda och Robin. Hon ska sova över där tills imorgon. Ska på staffepromenad klockan 11 så då tar jag Blanca därifrån och hem sen. 








Sovstilen.









Kvällsjobb

Usch vad jag ogillar långa dagar då man knappt hinner se sina töser. Kom hem 23.30 och gick till Pauline med Tyra för att hämta min tvättkorg som stod där. Tyra gick fint lös och jag kände hennes kontakt trots att jag pratade med Pauline. Nu när vi kom hem så var hon så försiktig och go och inte alls lika hoppig och rusig som hon brukar vara. Skönt att ha lite lugn och ro om kvällen.

 

Nu ligger både Tyra och Blanca i sängen och sover. Imorgon bitti innan jobbet ska jag ta en långpromenad med dem på åkern om det är fint väder. Idag hade vi sol och 14 grader. Hoppas på lika bra imorgon.

Och snart flyttar flickorna och jag! Känns helt UNDERBART!

 

 
 


Blanca!


Årets genombrott. Löpvägrande Blanca har idag JOGGAT med mig! Inte bakom, utan med mig. Fick snällt tvinga henne de första minutrarna men jag gav inte upp. Till sist fick vi till en superhärlig runda! Blandat med dog parkour, klättring, bollkastning och massa gos. Min duktiga tjej!
















Agility och musikal

Alltså jag kan inte förstå vad det är med mig! Vaknar 7.10 av outgrundlig anledning. Vad trött jag blir på detta. 

Jahapp. Bara att gå upp och gå ut med tjurskallen Tyra som ligger och suckar högt vid sängkanten.
Ska åka med djuren till Adam vid lunch och lämna av dem där då jag, mor och syster ska på musikal i eftermiddag. Efter den åker jag till Adam och så åker vi tillsammans till brukshundklubben för lite agility. Blir en rolig dag både för mig och för hundarna!







Behöver ingen rubrik.




Underbara morgon

Vilken fantastisk och alldeles underbar morgon! Vaknade av att solen lyste in klockan 6.45. Steg upp och gav hundarna mat. Sedan tog jag och Tyra en långpromenad för träning och lite kvalitetstid. Strålande sol och 7 plusgrader idag. Våren är här. 

Träningen gick i alla fall över all förväntan. Gick ned till åkern och tränade inkallning. Hon kommer sedan tidigare på 80% av inkallningarna, men jag vill att de ska sitta i ryggen, och dessutom är det en färskvara som alltid måste underhållas. Det gick bra och jag testade lite nya metoder. 

Började sätta henne ned och bad henne stanna medan jag kastade iväg hennes favoritleksak. När hon tittade upp mot mig ropade jag varsågod och hon sprang till sin leksak. Så fort hon tagit den i munnen och tittade mot mig så höll jag upp en annan leksak och ropade 'Tyra kom' och hon kom som ett skott. 
Höll på i kanske fem-sex minuter och sedan lekte vi bara. 

Efter leken så promenerade vi ner till åkern. Kommer sakna den så jädra mycket när vi flyttar... 
Inte en själ ute så Tyra kutade fritt och hade så himla roligt. Kastade leksaker, belönade med godis, körde dog parkour, tittade på änder. 

På vägen hem var hon trött. Hon gick förbi en annan hund utan att titta på den. Utmattad valp, jag tackar för det. 

När vi kom in fick hon lägga sig i soffan och tugga på ett grisöra. 
Den här dagen ska jag verkligen försöka tänka på att inte använda ordet 'nej'. Bara avleda och vara glad och positiv. 

Vi har väldigt sällan konflikter, men ibland nejar man ju helt onödiga saker när man istället kan visa vad man vill att hunden ska göra. 






Morgon

Helt allvarligt. Det är något fel på mig. Har varit så äckligt trött denna vecka och längtat så obeskrivligt mycket efter att få sovmorgon. Och så vaknar jag 6.45 på en lördag... Ja, ja. Lika bra att göra något vettigt då. 





Morgon

Min mamma och två småsystrar har sovit här inatt. Supermysigt! Jag och småttingarna tog en jättefin morgonpromenad med hundarna. Lillan på 8 år höll Tyra och storan på 14 år höll Blanca. Så himla fint! Lillan hade INTE kunnat gå med Tyra i koppel för två månader sedan för då drog hon som en idiot. Idag var det slakt koppel hela promenaden. 

Vi gick till åkern och hundarna lekte, klättrade, vi sprang och busade. 


















Onsdag


Var ute med dessa små imorse som hade sååå kul! De har inte lekt på superlänge så det syntes att de var glada över att få vara med varandra igen. Snart kommer mamma och systrar hit. Vi ska gå ut och äta, men till dess ska jag träna med Tyra! Tjing. 



Tisdagmorgon


Det är tisdagmorgon och jag var uppe vid 06.00 imorse trots att mitt tåg går 10.00. Ska till Rönninge och lämna av hundarna innan jag åker vidare mot jobbet. Sen ikväll ska jag på visning av en lägenhet jag får tillträde till den 23e mars. Ska blir så otroligt skönt att få bo ensam med mina flickor! 

Eftersom att jag är vaken redan nu hade jag tänkt ta ut hundarna till åkern och låta dem röra på bena. Men för tillfället ligger både Tyra och Blanca och snarkar högt i sängen. Vi kanske drar lite på oss ändå... 


Helgen

Blä vad trött jag är. Måste sova om jag ska orka upp och jobba imorgon. Uppstigning 06.00 nämligen. 

Idag kom jag hem från Falun. Har varit en jättefin och mysig vistelse. Alfapet, glass tills jag blev illamående, TV, polaroidkamera, datastrul, Fluffis, Tyra, foto och såklart bästa sällskapet, Felicia. 

Tyra förvånade mig på tåget hem. Det kom en kvinna med en katt i bur och satte sig i sätet mitt emot. Katten jamade och grät så otroligt högt och mycket under 2.5 timmar och Tyra........ Tyra sov. Hon måste typ ha varit stendöd eller bara inte fattat att det var en katt. Vanligtvis blir hon helt hysteriskt intresserad så fort något bara luktar katt! Det är något fel på min hund som inte reagerar på en skrikande katt! Haha. 

Nu ligger grisarna i fotändan. Jag ska också snarka nu. 



Tyra älskade grustaget vid Falu gruva!


.

 


Helt underbar dag!












Kattmöte

Nu är vi hos Felicia. Tyra har just slappnat av och sover i soffan. Hon har träffat Fluffis också. Tyra var snäll och busig men Fluffis ville INTE leka. Haha. Han slog med tassen och fräste högt. Tyra fattade inget utan ville bara leka ännu mer. Nu är katten på övervåningen i alla fall så han inte behöver gömma sig. 





Tågtripp

Nu är vi på väg mot Falun!